Leaderboard

23 July 2010

me @my new office...new environment & new workplace....

19 July 2010..aku memulakan tugas aku di tempat baru..this time everything is different...my job..my offismate & semua la..new experience 4 me...aku sorg ja melayu kat sini..yg lain2 semuanya cina..sampai satu ketika bila balik umah..aku msh terngiang2 depa ni ckp cina..hehehe..nmpknya aku kn amik class bahasa cina la pas ni..(plan gitu ler)! tp..aku enjoy keja sini..nmpk la bezanya cina & melayu keja (bkn nak compare @ nk kata sapa lebih baik ok!)..juz nk suarakan apa yg aku nmpk..org cina ni keja serius..tak tensen2..environment kat opis ni pn best ja..x huru hara..& yg penting no time to gossip2 ok...

1st day: rs terpinggir lg la...biasa la..need time to biasakan diri (padahal malu)..hahaha..bfast pn minum cereal ja..(padahal tadak geng nak ajak p bfast)--> klu berterusan mcm ni,nmpk gayanya impian utk turunkan berat bdn pasti tercapai...
pastu..lunch pn tapau Subway ja..again..takda geng nak join p lunch...

2nd day: getting better than the day before..hehehe..dh mula sembang2..

hari2 seterusnya...bertambah baik la..lunch pn dh ada geng..so far..hopefully i enjoy here...

14 July 2010

i got the new job! alhamdulillah........

Alhamdulillah..syukur...ari ni aku dpt keja baru..esok bermulalah keja aku di tempat baru..new environment 4 me..kali ni keja company swasta..berbeza la dgn sblm ni...asyik keja ngan UIA ja..(mcm takleh nak berpisah ngan UIA ni)...yg best sgt bila p interview terus dpt keja..maybe dh nama rezeki kan....tp time interview ketaq la jugak! entah la tetiba ja rs ketaq camni..selalunya nak interview ja cool semacam je..hehehe...

to ERIN & IJA...thanks sgt2 sbb byk tlg aku...especially tlg mekap kn aku & bg pinjam baju utk p interview...(kalut sbb takdak baju kemeja utk pakai p interview)..lawak sungguh! anyway...sayang korang!

& yg paling best & rs syukur sgt sbb rezeki pas kawen murah..betulla org ckp...pas kawen mmg rezeki murah..aminnn..insyaallah..pas dpt 1st gaji ni...aku akn stay ngan husband...km akn sewa umah & tak lg berjauhan...(Tuhan saja yg tau camna perasaan aku bila dok berjauhan ni)..

Azam baru bila dpt keja kerja baru ialah bekerja dgn bersungguh2...komited..jujur & ikhlas..kn ingt tu..

1st trial....

cubaan pertama aku buat blog...ni pun di ajar oleh SYIDA... (nmpk sgt aku tak reti kan!) org buat blog..aku pn nak wat blog...so..byk lg akn aku post pas ni...(kn tggu la..time aku rajin nk post..hahahaha)...








Mini Rage Face Happy Smiley