Leaderboard

29 October 2012

Amsyar is 1 year & 1 month today!

Assalamualaikum..

Hye..entri kedua di hari Isnin....dh lama rsnya x update psl budak sorg ni...dia dh setahun sebulan tau arini (29/10/12)..alahai, dh besar ank ibu ni...alhamdulillah..

Amsyar sambut harijadi yg pertama dia sebulan yg lalu..alhamdulillah,ada majlis kesyukuran utk meraikan genap setahun ank ibu...wpun xsebesar & se'grand' mana, tp ibu puas sb akhirnya dpt jg celebrate utk Amsyar...

Sekarang ni Amsyar dh boleh berjalan...dh cekap dh..xda jalan jatuh gedebuk lg dh...bukan main laju dia jalan..maklumla, br dpt kaki org kata...tp si ibu ni msh nebes & takut lg nk biar ank jalan sendiri klu kt kedai2 @ mall....klu biar pun mesti berpimpin...bkn xconfident ngn keupayaan ank..tp entahla, cam takut lak dia jatuh...(mcm la dia xpenah jatuh kan)...padahal Amsyar dh confident je jalan bila kt umah..next time ok ibu biar Amsyar jalan sendiri...teringin sgt nk bwk Amsyar g playground & biar dia jalan sepuasnya....tunggu ye Amsyar...

Bila dh berjalan ni, bukan main lasak dia...smpai jatuh gedebuk, tersembam, langgar sliding door kt taska....smpai lebam pipi...ish ish ish..lasaknya anak ibu ni...tp biasa la, anak lelaki...lasak sikit xpa kot! cuma kena pantau sbb 1 lg dia suka sgt nk memanjat sana sini...pintu grill tu klu xda yg tgk dia...abis dia panjat smpai ats. kalau jatuh camna la anak oi...lg satu, pantang nmpk tangga skang ni...sama la..tgk2 dh smpai atas...

Bila dah lasak skang ni, makan pun cam kurang sikit...dia ingt nak main ja...tp alhamdulillh la, mau jgk dia makan...hehehe...dah try suap nasi dh...boleh tahan...tp dia xmkn xbyk...sikit ja...

Gigi dia masih 4 btg (lmbt tumbuh gigi agknya)..suka sgt menggigit sejak kebelakangan ni..mangsa adalah x lain x bukan..ibu dia la...hahahaha...nasib2...mulut dh pok pek pok pek...sembang bhs dia la...tp kdg2 ada dengar gak dia sebut 'opah'...yg dia terrer, sebut PAPA la...ibu br je dgr dia sebut 2-3 hari ni...tu pun ada bunyi 'bu' ja...hihihihi..jadila..'bas' pun dh ada bunyi2 bas...bila sebut 'fish' dgr angin je kuar....hahahaha...xberjaya nk sebut penuh lg...xpe..keep practice ye Amsyar...satu lg yg br perasan, dia suka sgt tiru aksi org...cthnya, klu batuk..dia pun akn batuk jugak...alahai....sweet aje! hehehehe.....

Setiap saat, setiap detik, setiap waktu ibu mendoakan Amsyar menjadi ank yg soleh, yg cerdik & yg penting Amsyar sentiasa sihat..sebab Amsyar adalah permata hati Ibu & Papa...amanah dr Tuhan utk Ibu & Papa...Insyaallah, Ibu & Papa akn cuba sedaya upaya utk memberikan yg terbaik utk Amsyar....

Salam Aidiladha.....

Assalamualaikum...

Salam Aidiladha....today br nk update blog sb bz ngn ari raya..hehehe..raya korban kami smbut di Ipoh shj sebab raya puasa dh sambut di Alor Star...(ni teori Papa Amsyar) kena bg adil...hokeeyy...sy hanya ok kan aje sb kena la berlaku adil...kan? Tp xkisah la sbb balik jgk ke Alor Star...tp berbeza raya kt Ipoh & Alor Star...kt Alor Star wpun raya korban, ttp meriah cam raya posa jgk...hihihi...

Pagi2 lps semayang bwk Amsyar tgk lembu kn sembelih, pas tu Amsyar main ngn cousins & sy plak berkemas baju utk pulang ke Alor Star...hoyeh, hati berbunga riang sb nk balik kampung...harus ada perasaan gembira sb nk balik kampung ok! plan nk blik awal iaitu sekitar pukul 3-4 ptg xjadi sbb ada hal2 yg tak dpt nk dielakkan...last2 kul 6ptg br bertolak balik. Hope takde la jem ats highway...& alhamdulillah, mmg xde jem wpun kete agk byk...Kul 6 bertolak kul 9 kami selamat sampai di kg...ujan lebat selebatnya setibanya kami di highway menghampiri Tol Alor Star Selatan.

Best dpt jumpa mak & abah & family yg lain...raya kali ni syok sb Amsyar dh leh jalan...mmg tak dok diam la dia..asyik2 nk jalan...org kt dh dpt kaki mcm tu la...walaupun balik kg hanya sehari, tp alhamdulillah, dpt juga meraikan dgn family...

Hari Ahad km dh bertolak balik Ipoh....Papa Amsyar awal2 lg dh bgtau nk bertolak awal sbb xmau jem..confirm akn jem & terperangkap klu blik lewat ptg @ malam...so, kul 9 kami dh gerak & alhamdulillah, wpun keta byk tapi xde jem...cuma dekat Kuala Kangsar dh start jem & amik alternatif balik ikut jalan bawah...alhamdulillah,selamat sampai Ipoh kul 12 thari & singgah di Mydin utk mengisi perut...Amsyar pn dh mengamuk lapar...


Kami dua beranak br lps tgk lembu kn sembelih..Masih terlalu awal nk explain kt Amsyar apa itu erti pengorbanan & juga cerita Nabi Ibrahim & Nabi Ismail...tp, Insyaallah bila Amsyar besar nnt ibu akn cerita ok....

24 October 2012

Takda rezeki...

Assalamualaikum..


First of all, nk say thanks to Mak Arissa sbb dia yg bgtau psl temuduga utk Kursus Sijil Pendidikan Kanak2 (KEMAS)...klu dia xbgtau mmg sy xakan tergerak hati nk check FB Kemas & then call KEMAS tanya apa perkembangan permohonan sy tuh...serius sy xtau sbb katanya pemohon yg berjaya akn di hubungi & sekiranya tiada apa2 berita selama 6 bulan, anggap permohonan tak berjaya...so, sy pn tunggu aje la...maybe salah sy sbb xberapa nk amik inisiatif utk check...

Tp tadi bila mak arissa tanya...br sy tau, rupa2nya dh ada interview pn utk permohonan tu...memang bukan rezeki sy lg kali ini....sy pasrah, tp pd masa yg sama sy percaya blom smpai masanya...

Teruskan mencuba & akn terus mencuba....amin

23 October 2012

Pencarian yg masih belum berhasil....

Assalamualaikum...


Selamat ari selasa...lg dua hari nk keja..pastu cuti, raya!!! 

Mood sgt lemah longlai bila pk bab mencari umah ni...serius! rs cam nk pecah pala otak pk & meng'google' kt internet...susahnya...susah itu bertambah susah & sukar pabila lokasi umah yg kami cr tu hanya terhad kpd kawasan2 tertentu sahaja...(sapa suruh???)..tp nk buat camna....

Misi kami last week ialah mencari rumah sewa & ronda2 di kawasan sekitar berjaya menemui 2 buah umah kosong...(nmpk kosong mcm xberpenghuni di mata kasar kami la)...then, kami try la selidik dgn bersembang dgn jiran sebelah umah kosong tu...(ketepikan soal malu & segan sbb pk nk cr umah ok!)...nsb ada la jirannya..biasa la selalunya weekend kn org pegi jenjalan...selidik pnya selidik, sembang pnya sembang....jiran tu bgtau umah tu br ja ada org nk masuk..tuan rumah tu br ja cuci umah dia..kami terlambat...oh! tidak ada rezeki utk kami...hampa? mmg sangat hampa..tp pk, dh xde rezeki..nk buat cemana kan...

Rumah kedua....hampa jgk jwpannya sbb jiran sebelah bgtau owner tu mmg xmau sewakan umah dia...kenapa? tidak lah sy tahu....dlm hati pk..aduh, kenapa ka xmau bg sewa...klu bg sewa, dpt jugak duit...rs cam nk je cr owner umah tu then try slow talk dgn dia...pk dlm hati aja la...tp confirm la jiran tu pn xtau owner tu sb dia kata umah tu dh lama xda org & xpenah lak owner g tgk umah tu...hurmm..apa leh buat..mmg xdak rezeki kami....maka, misi mncari umah adalah gagal...tp xpa, kami akn ttp berusaha smpai berjaya...bila tu, wallahualam..bersabar aja la...



22 October 2012

Happy Birthday PAPA AMSYAR!

Assalamualaikum...

21/10/2012..
Happy Birthday papa amsyar....

Alhamdulillah, genap usia papa amsyar 28 tahun..doa & harapan dr ibu & amsyar, papa akn sentiasa sihat, murah rezeki & pjg umo...semoga hidup kita akn bertambah baik dr sekarang..insyaallah...

Terima kasih papa....
Sebab menjadi suami yg terbaik utk ibu...
Menjadi papa & contoh yg terbaik utk putera kita...Amsyar...
Menjadi seorang pendamping, kawan & peneman yg setia....
Teman ibu di kala susah & senang...(sebak tetiba...sob sob sob)
Terima kasih papa krn menerima segala kekurangan dalam diri ibu...
Sama2 la kita bina keluarga kita ini semoga menjadi keluarga bahagia di dunia & akhirat...


Tiada celebrate pun....hanya sekadar ucapan ikhlas dr hati... & doa mengiringi tanda syukur ke hadrat Ilahi...itu dh memadai kan? 

19 October 2012

Kenali tangisan bayi....

Assalamualaikum & happy Friday!!!


Anak menangis tidak semestinya sakit. Hakikatnya bayi menggunakan tangisan sebagai medium komunikasinya. Kenali erti tangisan bayi.

"Mama, Saya Lapar"
Sering kali tangisan dikaitkan dengan lapar. Penting anda memastikan bayi mendapat penyu
suan ibu yang mencukupi. Sekurang-kurangnya sebelum tidur pastikan bayi mendapat penyusuan ibu yang mencukupi bagi mengelak terjaga lebih kerap.

"Mama, Lampin Saya Basah"
Bayi merasa tidak selesa apabila lampinnya basah. Sekali gus membuatkan dia menangis! Kerap menukar lampin mengelak bayi daripada mengalami ruam. Ruam yang akan membuatkan bayi berasa tidak selesa yang membuatkan dia meragam.

"Mama, Saya Rimas"
Ruang tempat tidur bayi yang terlalu banyak bantal dan barang mainan membuatkan bayi berasa ‘lemas’ ketika berada dalam katil bayi. Pergerakan yang terbatas membuatkan bayi tidak selesa. Memadai hanya bantal, selimut dan bantal peluk serta mainan gantung untuk si manja tidur dengan lena.

"Mama, Saya Sejuk/Panas"
Persekitaran tempat tidur yang terlalu sejuk atau panas akan membuatkan bayi tidak dapat tidur dengan lena kerana berasa panas atau sejuk. Jadikan pastikan bilik dalam suhu bilik 27°C yang membuatkan bayi berasa seronok berada dalam biliknya.

"Mama, Saya Sakit Perut"
Bayi yang mengalami kembung perut (kolik) akan menangis dalam tempoh yang lama dan sukar ditenangkan. Kakinya ditarik ke dada semasa menangis. Urutan pada bahagian perut dengan minyak telon melegakan si manja.

"Mama, Saya Letih Dan Mahu Tidur"
Bayi akan menangis apabila berasa terlalu letih. Ia mungkin berlaku kerana mengalami rangsangan fizikal secara berlebihan. Apabila mengalami situasi ini, dukung bayi sambil mengusap bahagian belakangnya (cara ini membuatkan bayi bersama dirinya selamat). Apabila dia kembali tenang, cuba urut perlahan pada seluruh anggotanya tanpa perlu menanggalkan bajunya (waktu urutan yang paling baik adalah selepas bayi mandi).

"Mama, Baju Saya Tidak Selesa"
Memang tidak dinafikan bayi perlu sentiasa memakai baju untuk mengelak mengalami kembung perut. Tetapi jika pada waktu siang yang agak panas dengan pemakaian baju yang tebal, bayi pastinya tidak selesa yang akan membuatkan dia meragam. Baju yang nipis atau jenis berlubang bagus untuk pengaliran udara. Biarkan udara bersih yang nyaman dari luar mendinginkan badan bayi. Elakkan terlalu bergantung kepada penghawa dingin atau kipas.

Sumber :
PAMA : Disember 2011
http://pama.karangkraf.com/bayi/cara-bayi-berkomunikasi-1.10802

18 October 2012

comel kan kucing2 ni??? sapa punya idea la ni...

Assalamualaikum...

Saja nk menghiburkan hati di petang ari Khamis ni...just nak share picture yg sgt comel...serius! bila tgk, sy senyum sorang2....hilang stress sekejap tgk kucing yg kiut miut nih...tapi kan, cam kesian pun ada...






Sangat kiut kan???? 

Sumber: Google

Minggu ini....macam2 aktiviti...

Assalamualaikum...

Morning...awal kan sy update blog sy harini? hehehe...arini dh ari Khamis...esok dh Jumaat...cpt betoi kan masa berlalu....tp hari Jumaat adalah hari yg di tunggu setiap minggu....tp minggu ni lg best sbb byk benda akn berlaku..Insyaallah...

Al kisahnya, minggu ni Paksu Amsyar (adik sy) ada game futsal kt Ipoh...kat Stadium Indera Mulia..dia wakil team MAKSAK KEDAH...so, mmg sabtu & ahad ni kami akn berkampung di stadium aje la...jd penyokong tegar! wish u all the best paksu & team Kedah! 

Malam ni plak abg saya adakan jamuan makan kt umah dia utk team Futsal Kedah..pas keja nnt kami dua beranak aje la pegi sana...Papa Amsyar esok br blik...maybe akn tido di rumah abg sbb xberani nk drive mlm2 dgn Amsyar saja...takut apa2 jadi....

Paling best...minggu ni yakni ari Ahad adalah harijadi Papa Amsyar!!! Omg...serius sy xingt lgsg...21/10 adalah ari Ahad...isk isk isk...camna la boleh lupa sekejap birthday Papa Amsyar ni...tp nasib baik la, arini ingat..buatnya ari Ahad tu br nk ingat....kesian kan....tp xde la nk celebrate apa2..sbb Papa Amsyar pn mmg xsuka nk celebrate nih....tp ttp akn ada surprise dr Amsyar & Ibu...

Di beritakan juga, Kedai Upin Ipin akn di buka di Mydin Meru...of course akn ada si maskot Upin & Ipin tu nnt...teringin jg nk bwk Amsyar ke sana...dia kn minat jugak kat Upin Ipin ni....hope dpt amik gambar pn jadi la...tp tgk la keadaan mcm mana..sbb Papa Amsyar kata akn pergi bila free sbb kami kn nk pegi tgk paksu main futsal...tp klu xpegi pn xpe....lgpun dh mest ramai gila la org nnt....

Again, minggu ni juga kami akn cr masa utk meronda2 di sekitar taman2 utk mencari umah...kena cr jgk smpai jumpa..huhuhuhu....

17 October 2012

Misi mencari rumah utk disewa......

Assalamualaikum...


Dah ari rabu uols....br hegeh nk update blog...oh...sgt xde mood ok minggu ni..apatah lg nk update blog sy nih...hanya buka blog....pastu bc blog kwn2..pastu close...done! nk meng'update' alahai...sgt mls...xde mood sesangat...

Tp ntah ari rabu ni...mood nk update tetiba melambai2...

Time menaip ni...tajuk utk entri msh blom hado...sebab xtau nk tulis apa...

Let's continue...
Actually pala otah tgh pening skang ni..sbb? ermmm...sebab pening memikirkan hal mencari umah sewa ni...mmg tensen! tensen pabila, umah yg dh di 'chop' dh terlepas ke tgn org lain yg rupa2nya dh 'chop' awai2 lg...tanpa pengetahuan kami la..(sebab ada org tgh yg menguruskan hal ni)...so,org tgh tu pn xtau apa2 sb tuan umah tu xinform dia yg dh org 'chop' umah tu...ok! redho & maybe xde rezeki km nk dok umah tu...so, misi mncari umah lain pun bermula...

Actually berlambak2 je umah utk di sewa di area Ipoh ni...tp memandangkan papa amsyar tu hanya mahukan umah yg dekat dgn umah mak dia & kakak ipar, ni la jadinya...reason yg dia bg nape xmau umah jauh2 adalah supaya senang bila ada apa2 hal...senang nk mta tlg...dekat je mak mertua @ kak ipar nk dtg umah...fine..sy leh terima reason tuh...mmg sgt2 masuk akal la...(melainkan ada maksud tersurat & tersirat, sy no komen! mls nk amik kisah)..tp bila memikirkan tinggal berdua dgn anak kecik...penting jg & ada betulnya jgk la bila ada mak mertua & kak ipar yg tggl dekat..bukan apa, senang klu ada apa2 hal......ye la..papa amsyar kan tggl jauh...so..target skang mancari umah sewa sekitar Tasek kawasan yg sewaktu dgnnya....

Skang ni kami tggl di umah mertua...ha, dh kenapa xdok je ngn mertua trus...kan senang..mest ramai yg akn ckp mcm tu kan? hurmmm...mmg la senang. tp bg sy klu ddk sekejap2 tu boleh la..utk ddk terus mmg xmau...sebab tak mau susahkan mak mertua, nk privasi, & yg penting nk ada umah sendiri.....senang & bebas nk buat apa...

Ok, msk bab cr umah balik...dlm dok cr2 tu dh jumpa satu umah kt area tasek jugak..taman ehsan klu xsalah..mmg dekat...condition umah mmg ok...dh confirm ngn tuan rumah..tp last2 tuan rumah tu tepon, katanya xjd nk bg sewa sebab dia nk buat homestay...oh! lg sekali xde rezeki utk kami...redha & pasrah! Now kena usaha balik mencari & terus mencari....

Ptg2 time blik keja, redah la kami dua beranak dr taman ke taman...mencari umah yg nak di sewakan..so far, pencarian kami masih belum berjaya! susah gila kot nk cr umah sewa yang melekatkan iklan RUMAH UNTUK DI SEWA!!!! mmg kena rajin bertanya org la klu dh camni....iklan pun mmg sgt xmembantu....dh godek2 mcm2 dh...dr MUDAH.my & mcm2...still xda...ada tu mmg ada la..tp bila dh hadkan utk kawasan tasek je...mmg la susah...tp dgn harapan dan percaya Insyaallah, akan ada rezeki, maka sy ckp dgn sendiri...bersabar lah....& teruskan mencari..


12 October 2012

Bingo!! Eh, betullah.....baru nk perasan...

Assalamualaikum...


Entri ke-3 utk arini.. (relaks nampak!)...memang pun..

Sila refer ke link di bawah ye utk mengetahui jalan cerita tajuk entri aku ni...hahahaha....


Tetiba aku rs nk bc balik entri2 yg lps...then sampai ke entri di atas..bertarikh 10 januari 2011, aku br perasan...perasan apa ye? rupanya demam tu mmg betul aku berbadan dua...BINGO!!! Tp time tu mana la nk tau....mmg xterpikir lgsg la...

Tp time demam tu mmg aku ada rasa loya2, pening kepala, xda selera makan & sakit badan....kan itu tanda2 nya? hehehe...tak terfikir kan? 

Aku dpt tau aku pregnant pd 26 februari 2011...time tu pregnant 3 bulan...sebulan lps aku demam tu la...kiranya time aku demam tu aku dh 2 bulan pregnant...memang tak di sangka!


Sebab careless....aku kelaparan...grrrrr...

Assalamualaikum...


Entri ke-2 di hari Jumaat yg best! tp pg td la yg best pun...skang dh xberapa nk best...sebab? sila rujuk tajuk entri & jg gambo di bawah.....

v
v
v
v
v

 v
v
v
v

Kesian kan? tp pd ms sama padan muka sendiri sbb CARELESS!!! careless sbb lupa nk check purse ada duit ke idak....hahahaha..gelakkan utk diri sendiri 100x....kan padan muka diri sendiri...waaaaaa..rs cam nk tereyak pn ada ni...lapaq...dah la br lps pam susu..lg la bertambah2 kelaparan ku ini...oh! jam br nak pukul 4 ni... lg 1 jam setengah nk blik..huwaaaaaaaaaaaa.....

Lenkali, sila check purse anda ye!!!

Shopping Online....


Assalamualaikum...


Salam Jumaat...salam penghulu hari...

Oh! menarik bukan entri di hari jumaat ini? 

Hobi baru ibu Amsyar..apakah?

v
v
v
v
v

TADA!! 

Shopping Online!!!!!!!!!!! (gambar hanya lah sekadar hiasan...)

Serius ni..bkn main2 dh...selain addict to drama A & H tu,...ni la kegilaan terbaru ibu amsyar..alahai...hobi yg xde faedah..menghabiskan duit...tp jgn salah sangka ok! kegilaan ibu amsyar xde la smpai membeli brg smpai ratus2...riban2...dlm erti kata lain..masih berjimat cermat & xla berlaku pembaziran yg maha dasat....

Actually semua yg ibu amsyar beli pun adalah utk amsyar je..ibu amsyar xde shopping on9 utk diri pun sendiri ok! bila ada yg murah2 & berkenan di hati aja la beli..& of course tgk bajet jgk la...hihihi....

Sekian!!!



11 October 2012

Drama ADAM & HAWA..

Assalamualaikum...


Entry ke 2 di hari khamis yg mcm best..sebab esoknya adalah hari Jumaat!

Just nk story psl drama satu nih...dh jd kegilaan ramai..aku yg pd mulanya xlayan drama2 ni semua akhirnya jd addict to ADAM & HAWA...oh my......mest heran kan sbb ade ke masa nk tgk cita ni tiap2 mlm...ngeee...jawapannya mmg lah xda masa...dah la drama ni start koi 10 mlm...Isnin - Khamis...dh ke laut dh aku time tu....menidorkan amsyar smpai aku pn tido sekali..harus lah kan...:-) Pulak tu, kena ada ASTRO MUSTIKA br leh tgk..dah sah2 la tak dpt tgk sb xde pun langgan Astro Mustika nih....

Kembali ke drama A & H ni ok...

Drama yg di adaptasi dari novel ADAM & HAWA karya Aisya Sofea....uish, bunyi cam penah ja bc novel2 ni kan...actually sbb pernah baca la aku tau...hahaha...& dh khatam pn cita ni..dh tau ending dia mcm mana..tp nk jgk tgk drama ni kan..sbb ada Aaron Aziz...oh! peminat AA kah? entah la...(malu nk mengaku konon!)....tp aku mmg suka tgk lakonan dia..okey! minat la tu.....


Sebab xda kemudahan langganan ASTRO MUSTIKA, maka aku hanya dpt ikuti drama ini di online sahaja....di mana? http://dramaonlineuntukanda.blogspot.com/ di sini ye! pg2 msk opis tu aku layan dl cita ni sb blog ni akn update cerita yg malam tu punya..so,dpt la aku layan sblm start keja....

Lagu tema drama ni pn sgt la best....layan kan aje..

http://www.youtube.com/watch?v=JE1S8-e7J8k

Lastly...selamat menonton ye...jenuh nk tggu smpai episod 80 nu.....



Ceritera Cinta: Suka scene di Mekah....terasa nk kesana jgk..insyaallah....


Kek punya cerita.....


Assalamualaikum...


Khamis menjengah..esok dh Jumaat...semua suka kan ari Jumaat...sebab? pikir2 kan ye...

Arini nk cita psl kek....

http://rizaida84.blogspot.com/ sila lawat blog ni ye utk lebih details...

Actually ni blog org yg aku selalu order kek...boleh tahan gak la kek2 dia & of course berpatutan...meh nk share kek2 yng pernah aku order....

Tada!!! kek apakah? ini ialah kek tunang aku..weeee..tema adalah pink (last minit tukar tema)..nsb baik kek pn sempat tukar tema jugak...ini adalah kek fondant...harga adalah RM 60...

Kek Tunang lg...dr sudut yg berbeza....kek ni dia bg sekali ngan kotak & siap hias sekali...

Tada!! ini pula kek berbentuk nombor 1...order utk harijadi 1st ank buah....anak kakak..brapa rm? dh lupa...hahaha..tp, mmg best sb kita leh request nk mcm mana....

Ni kek utk hari ibu..order spesel utk mak...kek coklat moist...


Jeng jeng jeng...the latest..kek ni aku order sempena harijadi 1st anak aku....saja minta gambr cars kat ats kek tuh....tmbh lak minta boh gambaq sekali..tepek kt ats tu...

Nampak menyelerakan bukan? hehehehe...

10 October 2012

Serius...aku rindu...


Assalamualaikum...


Ari rabu yg permai & ceria...hahaha...sekian! (xde kena mengena pun)...

Aku rindu..rindu sgt nk aktif mcm dulu..nk main netball kembali..tp apakan daya, xde peluang yg terhidang utk aku grab! sapa2,pggl la aku main netball...liga biasa2 pn aku sudi...wpun bukan liga kebangsaan atau apa2..(mengomel benda merapu!!) 

Serius...diri ni rs lemau sgt bila xbersukan especially main netball...benda lain aku xmau..nak netball aja...hahaha...gila kuasa kan? tp dh sebati la jiwa raga aku ngn netball ni...bila tgk org main ja kaki ni rs cam nk msk court join ja....

Tp tu la...fit lg ke aku ni...(persoalan yg selalu bermain2 di fikiran)..last main netball 2-3 thn sudah..hohohoh..time tu bujang trang tang2 lg....tambah pulak la ni aku dh beranak..xtau cemana la rupanya bila main blik..tp aku yakin, aku masih fit & mampu nk melompat2 serta berlari2 anak...hahaha...cuma kena selalu training & bg ada stamina balik... (camna le rupa mak budak ni main netball balik ye)....abaikan la ttg itu sbb ramai ja kwn2 aku yg jadi mak2 main netball uols! maintain ja...xda masalah....

Buat ms ni hanya mampu menahan rs rindu ja la...xmampu nk buat apa2...hahaha.....

Hanya gambo2 yg ado sj mampu di tatap utk mengubat kerinduan....tp sedih sb byk gambo xde...

Staff Games 2009 @ Terengganu....khusyuk semuanya mendengar penerangan coach!

Sila cari aku...hahaha..aku adalah GK di hujung sana..nmpk?

Again...di hujung sana....

Lawan UITM ni kalau xsalah aku....of cos UIA menang ok....

Rakan2 sepasukan...miss them!

Photo sessioan sblm game......

Ceritera cinta: nak main netball sorg2 xboleh..kena ada team...nak ajk amsyar pn...dia kecik lg....wakakaka.....


08 October 2012

Thank you papa amsyar!


Assalamualaikum...


Morning uols...monday bluessssssssss...cpt je rs bercuti sabtu & ahad..xpueh rsnya dpt spend time ngan amsyar & papa....but, really appreciated the time that we have last week...

Ari jumaat papa amsyar smpai dr tg malim...agk malam jugak sb ptg dia angkut brg2 umah lama kami ke umah bujang dia blik..smpai umah pn amsyar dh nyenyak tido...tetiba kan, papa amsyar ckp esok pegi GM...beli hp baru..oh! bermimpikah? tidak2...terharu kot! mcm xpercaya..thanks papa... :-)

Excited & xsabar menantikan hari esok...(over) 

Tada!!!!!!! inilah dia hadiah dr papa amsyar...weeeeeeeeeeeee.....seronok + terharu!

Blackberry idaman hati.....

CeriteraCinta: tiap hari sayang :-) 


02 October 2012

Amsyar turns ONE!!!


Assalamualaikum...


Alhamdulillah, genap sudah umur Rafieq Amsyar setahun...kejap je ms berlalu kan? rs  mcm br je smlm melahirkan dia...hehehe...arini dh setahun...Amsyar dilahirkan pd 29/9/2011 jam 5.01pg di Hospital Sultanah Bahiyah, Alor Star, Kedah.

Alhamdullilah, majlis serba sederhana utk meraikan ulangtahun pertama Amsyar berjalan dgn lancar.

Birthday boy with papa & ibu..happy 1st birthday sayang! we love u so much!


The decorations....


Birthday Cake!!! 

Time utk potong kek..ramai betoi la nk join potong kek sekali....










Mini Rage Face Happy Smiley