Leaderboard

30 November 2010

Sifat wanita melalui unsur Api, Air, Tanah & Angin


~ WANITA TANAH ~
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei),
Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).

*Seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal.

*Penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.

*Semangat produktif dan gigih yang disertai d
engan siksp berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.

*Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
*Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana.

*Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.
____________________________________________________________
~WANITA API~
Wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).

*Dilahirkan sebagai pemimpin

*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.

*Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.

*Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disuka
inya.

*Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi mersa sedih dan terhiris.

*Jujur dan mahu hubunga
n peribadi berjalan dengan lancar.

*Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.

*Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.
__________________________________________
_____________
~ WANITA ANGIN ~
Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini(22 Mei-21 Jun), Libra(24
September-23 Oktober) dan Aquarius(21 Januari-19 Februari).

*Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan.

*Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif, bagi mereka segalanya boleh dicapai.

*Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh.

*Sanggup mengorbankan kehendak atau ide
a mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik.

*Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk
berkonfrantasi.

*Kurang cenderung untuk menyampaikan p
erasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka.

*Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja.
____________________________________________________________
~ WANITA AIR ~
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahi
r di bawah zodiak Cancer(22 Jun-23 Julai), Scorpio(24 Oktober-22 November) dan Pisces(20 Februari-20 Mac).

*Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.

*Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.

*Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.

*Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.

==============================================
~ NASIHAT UNTUK WANITA ~

*Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.

*Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.

*Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.

*Untuk mendapatkan rambut yang indah, mintalah seorang anak kecil untuk menyisirnya dengan jemarinya setiap hari.

*Untuk mendapatkan sikap tubuh yang indah, berjalanlah dengan segala ilmu pengetahuan, dan anda tidak akan pernah berjalan sendirian. Manusia, jauh melebihi segala ciptaan lain, perlu senantiasa berubah, diperbaharui, dibentuk kembali, dan diampuni. Jadi, jangan pernah kecilkan seseorang dari hati anda. Apabila anda sudah melakukan semuanya itu, ingatlah senantiasa. Jika suatu ketika anda memerlukan pertolongan, akan senantiasa ada tangan terhulur. Dan dengan bertambahnya usia anda, anda akan semakin mensyukuri telah diberi dua tangan, satu untuk menolong diri anda sendiri dan satu lagi untuk menolong orang lain.

*Kecantikan wanita bukan terletak pada pakaian yang dikenakannya, bukan pada bentuk tubuhnya, atau cara dia menyisir rambutnya.

*Kecantikan wanita terdapat pada matanya, cara dia memandang dunia. Kerana di matanyalah terletak gerbang menuju ke setiap hati manusia, di mana cinta dapat berkembang.

*Kecantikan wanita bukan pada kehalusan wajahnya. Tetapi kecantikan yang murni, terpancar pada jiwanya, yang dengan penuh kasih memberikan perhatian dan cinta yang dia berikan.
Dan kecantikan itu akan tumbuh sepanjang waktu.

24 November 2010

19 hadis Nabi mengenai wanita….

1. Doa perempuan lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah akan hal tersebut, jawab baginda, “Ibu lebih penyayang daripada bapa dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia”.

2. Apabila seseorang perempuan mengandung janin dlm rahimnya,maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah mencatatkan baginya setiap hari dgn 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.

3. Apabila seseorang perempuan mula sakit hendak bersalin,maka Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.
4. Apabila seseorang perempuan melahirkan anak,keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkanya.
5. Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.

6. Apabila semalaman ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah memberinya pahala seperti memerdekakan 70 hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah.
7. Barangsiapa yang mengembirakan akan perempuannya, darjatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerana takutkan Allah dan orang yang takutkan Allah akan diharamkan api neraka keatas tubuhnya.
8. Barangsiapa membawa hadiah, (barang makan dari pasar ke rumah)lalu diberikan kepada keluarganay, maka pahalanya seperti bersedekah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.
9. Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama,maka Allah memasukkan dia ke dalam syurga lebih dahulu daripada suaminya (10,000 tahun)
10. Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa bulan Ramadhan,memelihara kehormatannya serta taat akan suaminya, masuklah dia dari pintu syurga mana sahaja yang dikehendaki.
11.Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1,000 lelaki yang soleh.

12.Aisyah berkata, “Aku bertanya kepada Rasulullah, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita?? Jawab Rasulullah,”Suaminya.” “Siapa pula berhak terhadap lelaki?” Jawab Rasulullah, “Ibunya”.
13.Apabila memanggil akan engkau dua orang ibubapamu, maka jawablah panggilan ibumu dahulu.
14.Wanita yang taat akan suaminya, ikan-ikan di laut, burung di udara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selama mana dia taat kepada suaminya serta menjaga sembahyang dan puasanya.
15. Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutup pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu syurga.Masuklah dari mana? mana pintu yang di kehendaki dengan tidak dihisab.
16. Syurga itu dibawah tapak kaki ibu.
17. Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku (Nabi s.a.w) di dalam syurga.
18. Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta bertanggungjawab, maka baginya syurga.
19. Daripada Aisyah r.a. Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya, lalu berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.

Jadi, janganlah sesekali kita merasa lemah.wanita sebenarnya yang membuat seseorang lelaki itu kuat. Itulah salah satu sebab mengapa Nabi meletakan wanita setaraf pada lelaki dan tidak lebih rendah.

cerita raya korban & cuti

Dh lama kot rsnya xupdate blog...tetiba bila start ja nk post..idea ilang...bg sapa2 yg buka blog aku..& tgk sama+serupa je...jgn mara eh..aku bukanla penulis blog tegar yg senantiasa akn update blog aku ni...time aku rajin+ada mood ja pn aku godek2 blog ni....ok2..back to d topik...aku just nk share cita ari raya aji & cuti2 yg 5 ari tu...(sgt la pendek cuti ini ku rasakan...)

Aku ngan laki aku bertolak dr KL dlm koi 830 mlm...dlm hati doa2la xda jammed kat mana2...sepupu aku tumpang sekali...bajet2 dlm koi 2-3pg sampai la kt kg...syukur alhamdulillah....jln takda la jammed wpun keta sgt byk kt highway tu..tp cam lama ja aku rasakan...sebab dr awai xmkn apa2..so kami singgah la ipoh sat...mkn kt jln kuala kangsar tu...tpaksa mkn kt kedai mamak la...mn ada kedai melayu yg buka mlm2 raya ni...kedai mamak tu pn nk ttp awai....siap bgtau lg...koi 12 mau ttp...staff dia nk p semayang raya esoknya...(mcm la aku xsemayang raya)....mkn ala kadar just utk alas perut...teruskan perjalanan...smpai kt jelapang...alahai..jammed teruk....ada plak org nak buat keja tgh2 malam time org ramai nk blik raya ni...bodo ke x bodo..hangin aku...mau tak jammed...ttp jln..buka 1 lane ja..jenuh la...agak2 aku dlm 30minit jgak la....pastu...xde jammed dh...lebh kurang koi 3pg..sampai la kt kg..apa lg..trus tidoq la...esok tu dh nk bgun awai....

Pg raya...mcm biasa...p semayang raya la...ziarah2 umah sedara....ala kadar ja ziarah sb ngantok...hahaha...laki aku dh siap qada' tidoq pas balik semayang tuh..ala..kesiannya...aku paham..letih ooo drive...xp tgk pn org sembelih lembu nu..pnya letih..ptg tu km p beraya umah member aku (maklang) kt Gunung Keriang..(tmpt banjir teruk baru2 ni)...dpt la tgk kesan banjir tu...umah maklang teruk gak..smapai paras pinggang ayaq naik....pulak tu...kawasan sekitar tu dh mcm laut...Syukur umah aku xkena....

Raya ke2...bertolak p Kulim..ada perjumpaan keluarga 5 generasi family laki aku....sesat gak nk cr tempat tu... dpt la kenai sedara mara jauh yg selama ni xpenah jmpa pn...mlmnya ada kenduri korban kt umah aku...majlis lepas isyak...

Hari ke 3...xda apa2 aktiviti...lepak2 kt umah....

Hari ke 4....pepagi lg adik aku dok ajak p Pdg Besaq...aduh...plan nak balik Ipoh la pg tu...tanya laki aku...dia on ja...ait? tetiba lak nk p...ingt xmao p...hehehe...dlm kul 10.30 km bertolak..lebh kurang dlm koi 12 lbh smpai Pdg Besaq...ingt ramai org...rupanya...biasa aja...niat d hati xmo shopping apa2..maklumla 2 minggu sblm tu aku dh shopping tak hengat....siap buat janji lg ngan laki aku xmao shopping apa2 dh..(baik kan aku)..hehehe..tp janji ttp ku kotakan..aku xbeli apa2 pn..just beli tdg 2 helai yg harganya hanya rm 13 sehelai.. bagus kan....

Balik dr Pdg Besaq....dlm koi 5 mcm tu..km balik Ipoh....sat ja rasanya dok kg....xpuas laaaaaaa.....bila lak dpt balik kg lg...(sedey sekejap)....Pikir2 esok lusa dh nk start keja...arghhhh..malas rasanya..tp apa boleh buat...klu xkeja nant xda duit lak...camna mao idup...huhuhu..kena la gagahkan diri utk pergi bekerja...Selamat dtg hari Isnin...Monday Bluess la konon...hahahahaha....

11 November 2010

i need a rest....

I need vacation..I need to rest! seriously...
Can't wait for trip to Pangkor next month...."sambil menyelam minum air" Actually trip to Pangkor ni ats sbb family day opis laki aku...sbb tu la katanya "sambil menyelam minum la ayaq"..... smbil leh coti2...leh relaks + rest...wpun keja aku ni bukannya cam kontraktor@buruh binaan@ pemain bolasepak@pekebun@ bla...bla...bla... yg mmg memenatkan...aku ttp nak jugak merehatkan minda aku...badan aku..syok rsnya bl dpt p jln2...berehat..kiranya Pangkor ni cuti ujung thn la...sbb pasni dh nk msk thn baru dh...2011....weeeeeee...lg 3 bln umo ku mencecah angka 28..another 2 years will be 30...OMG!!!! sedar ke x aku? ke dok perasan muda trang tang2 lg ke? ouchhh..sesungguhnya aku sedar akn hakikat itu....ala...biar umo tua..tp hati + jiwa masih muda! hikhikhik...

Aku juga tk sabar menanti bln 3, 2011...jln2 sambil menghadiri majlis kawen YATIE....kt Sarawak nun...waaaaaaa...sgt seronok~ yatie...jgn lupa ek flight ticket utk kami.....

Also...dlm plan nk p bercuti ke BUKIT TINGGI.....jln2 ujung minggu la...plan jgn xplan.. :-)

09 November 2010

For the rest of my life......

Special dedicated to my husband....

How do I begin to tell you how lucky I am to have you in my life?
I'll start by saying what an honor it is for me to be your wife.
You're my best friend in the good times & my rock in times of sorrow.
You're the reason for sweet yesterdays & my promise for tomorrow.
You made this year & every year the best one of my life.
___________________________________________________________________
I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along

And theres a couple word I want to say
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
____________________________________________________________
p/s: sgt best lagu ni..mendalam betoi maksud dia....

I love my husband so much! For the rest of my life..i'll be with you....

08 November 2010

banjir...bah..banjir..bah...

Bah (bg org yg tak tau..belah utara 'bah' ni banjir)...Semua org tau...skang ni tgh banjir kt utara semenanjung nu..yakni Perlis & Kedah (kg ku!)...Kelantan pn kena gak..tp xteruk sgt...Aku just nak share...aku rs sedih+kesian sgt ngan apa yg berlaku skang...sedih sbb ada yg meninggal sbb banjir..kesian sbb ada family yg ilang tmpt tggl...ada yg ilang org tersayang + lebih memilukan aku...ada yg terpaksa kuaq dr umah...p dok kt tempat perlindungan nun...hrp diaorg semua tabah + sabar menghadapi ujian Allah ni...

Alhamdulillah sbb kg aku tak terkena banjir ni...wpun umah aku dkt ngan pekan Alor Star...tp...air xsampai ke sana...family aku semua selamat...memang la aku tak pernah merasa saat+ketika menghadapi banjir...seingat aku penah sekali..time tu xingt la umoq aku brapa..tp bdk2 kecik lg la..penah sekali kg aku bah..tp ayaq xmasuk umah aku + umah sekeliling....kt halaman ja ayaq naik..tu pn takat buku lali...tu ja pengalaman bah kat umah aku...

Kpd mangsa banjir...sabarlah dlm menghadapi ujian dr Allah...ada tmpt lg teruk....Di Indon...gunung berapi..teruk...semua ni adalah ujian supaya kita xlalai dr mengingati yg Maha Esa...Dialah yg menentukan semuanya...

sy kena suka 'dia' mulai sekarang!!!

Suka? xsuka? suka? xsuka? ayak! mana 1 ni?hurmmm..nak xnak.. sy harus+wajib+must suka jugak! suka sp ni?ni xde kena mengena ngan sapa2 ok! hakhakhak..(bikin surprise sket!)...jeng jeng jeng...

Huhuhu...actually, story nya mcm ni...last week aku & suami p la sebuah klinik kt ipoh nu...utk bt ultrasound scan (betoi ka bunyinya camni?)..huhuhu..belasah! tp..ianya ada kena mengena ngan scan la...(but..bkn p scan perot utk tgk baby k cam org2 pregnant len buat!) hrp maklum! aku blom pregnant lg!!!.....

After 3+hours waiting....huh! lmbt+ramai giler lak org p klinik tu! aku yg mmg gila2 xtahan nk buang air ni..(actually before scan pundi kencing kena full dgnair...so, nurse tu bg aku minum 4 gelas ayaq..ayaq suam la...jgn dok ingt ayaq teh ais ka...milo ais ka..ni AYAQ SUAM ok!) mak aiiiii....nk muntah balik pn ada time tu...yala..minum ayaq cenggitu pnya byk..dlm waktu yg sama....tp niat d hati nk amik ubat+check...terpaksa ku telan jua!

After 1 hour lebey..aku dh rasa2 sket..alamak! camna ni? kn tahan...xleh buang! aiyak! mslh2...pulak tu..ramai org tgh dok tggu nk jmpa doktor...nak xnak...aku kn la p bgtau nurse tu...dgn susah nya aku nk bgun+jln...aku bgtau la nurse india tu....mmg tak tahan gila ni! aku kt kt suami aku..mana leh tahan2 kencing..nant kn batu karang!!! hahahahaha...ke situ lak aku pk...suami aku...senyum ja! apa da...aku bt lawak ka?huhuhuhu...tp...nsb ada dia...tenteramkn keadaan aku yg xtau nk hbq la time tu...semua benda xkena....mcm kucing nk beranak la...itu xkena...duduk camni xkena..adeh! xleh aku nk gambarkan keadaan aku time tu...tp..control cun harus! hahaha....

Pendekkan cita la...(melalut ja aku ni)...dh siap scan & jmpa doktor...alhamdulillah..takde mslh apa2..& doktor bg ubat...Tp....jeng jeng jeng...doktor kt..." u have to control ur weight..(alamak! gemuk ka aku????? waaaaaaa....malu+sedih ooo time tu bl doktor kt camtu....)..tp control lg...dgn selamba aku kata kt doktor tu...."sy gemuk sgt ke doc?" Then he replied...."No...but just to reduce a little bit..not too much ok!" Aku pn jwb..."Baik doc"....huhuhuhu..muka selamba..tp yg xtahan nya...start from hari kejadian...aku kena mkn sayur byk..buah byk! to control my weight katanya doc tu...buah ok..tp sayur? alamak! aku bkn xmkn lgsg...tp certain2 sayur aja...sayur terpilih aja..camna ni? huhuhu..nak xnak..kna la suka makan pas ni...oh sayur! tlg la suka aku skang!!!! Yg xtahan..pas jmpa doc..sementara tggu amik ubat2....aku pn ceritala semua yg doktor ckp kt suami aku...nk tau apa respond dia? aiyak!! dia gelak lg kt aku (gelak slow2 la)...aduh! gelak sbb aku kn turun berat bdan ni la! syg..please give me support ok! I need your support........(aicheh)...Apapun..aku bersyukur..Alhamdulillah sgt2 sbb xde penyakit yg serius...Odw blik dr klinik..singgah Jusco shopping! puas ati aku! hahahaha....

oh..my sayur2 ku! i like you!!!


01 November 2010

kisah november & december...

Hye...dh lama rs xupdate blog...bkn apa..mls & takda idea...start nk taip ja..idea ilang..hopefully post ni dpt la di siapkan sepenuhnya..(sblm idea tu ilang lagik!)...

November & December....al-maklumlah...cuti2 sekolah ni kan..byk la plak jemputan kenduri kendara...setiap minggu mmg full...(compom ada yg xdpt di penuhi)..hrp maafla kwn2...wpun xdpt hadir..doa aku ttp mengiringi kalian...

Minggu 1st d bln Nov...cuti deepavali..apa lg...balik ipoh la...cuti agak lama la...3 ari...dpt la rehat2...(& sdg berkira2 aktiviti apa nk buat ni time cuti tu)...idea dtg & sepantas kilat idea tersebut d suarakan kpd suamiku..nk g mandi air terjun....hahaha...respond dr suamiku....mcm ada harapan..yes! dh lama x mandi air terjun ni..hrpn di kala ini...jadi la ye plan itu...oh ya! ada jemputan kenduri jugak..tp xtau la p ke x...sbb ni kenalan jauh...xrapat sgt! sorry ye azi...xdpt nk menghadirkan diri di majlis kenduri mu!

Minggu ke 2 bln Nov...tiada plan yg menarik...(setakat ni blom ada)..esok lusa wallahulam...hehehe..d hati teringin nk ajk suamiku p ICT...teringin nk p tempat tu dr dulu lg...best ka? tah la...blom smpai lg...aku suka tgk lampu2 ni..plak tu ada mcm2 bentuk...(KIV dl ye plan ni)....still KIV in my wish list....Cuma maklang ada minta tlg suamiku repair paip kt umah dia...Birthday sepupu rapat..ABG CIK...11/11/2010....& juga birthday anak buah kesayangan..AMIERA HASYA....10/11/2010...

Minggu ke 3 d bln Nov lg...raya haji..yeahhhaaaaaa...dpt balik kg! best2...5 ari cuti...raya ke 2..mak nak buat kenduri korban...best lg...meriahnya...pastu raya ke 2 jugak..ada perhimpunan keluarga 5 generasi family suamiku....kn hadir tu..mana tau..nant ada jmpa yg kenal...sedara rupanya...dpt 2 jemputan kawen....sorg housemate & sorg lg adk yg main netball kt UIA dl...Insyaallah..klu xda apa yg menghalang..sampai la kt kenduri korg ye!

Minggu ke 4 d bln Nov lg...Tiada apa yg menarik..cuma ada undangan majlis tunang member suami (azam & lia)....hrp dpt attend la...

December! Minggu 1st..Ada 2 jemputan kawen...sorg housemate & sorg lg kwn sekolah men dl...IJAH...kenduri kt Pahang...EDER lak kt kedah...(IJAH & EDER..klu bajet aku lebih...sampai la aku kt sana ye!) Hurmmm....Family Day opis suamiku d Pangkor...xdpt date lg..tp around December...leh d kira cuti ujung thn la ni...smbil menyelam minum air...hehehe.....Erk! Dh December....xlama lg....2011 akn menjelma..cepatnya ms berlalu...2011 aku akn menginjak 28thn...arghhhh...tuo mokcik!!!!! Harapan d thn br 2011...dpt baby...& dpt dok sekali ngn suamiku....amin....Insyaallah...
Birthday ABAH....27/12/2010 & anak buah AZALEA HASYA...26/12/2010....







Mini Rage Face Happy Smiley