01 August 2018

Resipi: Ketupat Sotong

Assalamualaikum....

Tak pernah seumur hidup As masak & makan ketupat sotong ni tau. Tapi bila rasa dekat rumah biras, sedap rupanya. Boleh la try buat sendiri kan bila ada masa. Kebetulan, ke Tesco nampak sotong yang besar-besar & murah, terus teringat nak buat Ketupat Sotong ni. Mulanya husband suruh buat sotong goreng tepung je...

Belanja picture yang dah siap...hihihi...1st trial, not bad la. Husband As cakap okey...so, kira okey ka tu kan...As tgk ada yang kuah kaler lg gelap. Mungkin letak lagi banyak gula melaka kot. Tapi bagi As, camni dah okey. Kira blend la rasa manis, lemak & halba & halia tu...Amsyar je makan dah berapa ekor...dia suka la tu...hihi...

Nak masak, masuk je semua dalam periuk. Susun cantik-cantik....


Jom tengok resipi...As dapat resipi dari blog http://dapur-mamasya.blogspot.com. Thanks blog Mamasya sebab share resipi yg senang & cepat faham (untuk yang 1st time nak try buat ni...hehehe)




Okey, selamat mencuba. Senang je ni kan. Kalau nak beli pun tak tau kat mana. Maybe belah-belah terengganu sana adalah jual.

No comments:

Post a Comment