Leaderboard

31 July 2012

Bonus oh Bonus....

Assalamualaikum...


BONUS? Bg org GOMEN...op course setiap kali time nk raya ja mest tertunggu2 kan pengumuman bonus ni...bg aku, alhamdulillah la...hubby org gomen & dpt la merasa duit bonus nih..actually aku pn penah dpt bonus ni sewaktu jd org gomen dl...menyesal lak rsnya bl dh xjd org gomen nih...hua hua hua...

Bila nk raya, dah tentu2 la byk sgt duit yg nk di guna..nk beli itu..nk beli ini...duit raya lg...bg yg nak balik kg utk beraya, (mcm aku la), duit bonus ni sgt2 la membantu...lepas la duit minyak & tol...tp tu la, ckp2 utk duit minyak & tol p balik aja...tp utk bonus thn ni, hubby dh pn bgtau awai...separuh dr duit tu nk digunakan utk bayar ROAD TAX keta yg tetibal lak nk 'mati' time nk raya nih...hahaha..nada mcm xpuas ati aja kan..? mmg ada sikit rs xpuas hati sbb separuh dr 500 tu nk d guna bayor road tax...tp, kena la fikir jugak kan...klu x dibayor road tax tu lg susah...camna nk balik raya plak? hihi..maka dengan itu kena la terima dgn seadanya...hihihi...

Sekian entry pendek dr saya!~


30 July 2012

Dunia baru...


Assalamualaikum...


Salam 10 Ramadhan..

Cepat kn ms berlalu..dh pn 10 ari bpuasa...alhamdulillah, msh mampu berpuasa penuh..(hrp sgt thun ni dpt penuh lg)..bingo!!! hehehe..ingt lg thn lepas time puasa, mengandungkan amsyar..alhamdulillah, berjaya menghabiskan puasa sebulan dgn jayanya wpun ada kalanya keletihan & keinginan nk berbuka tu ada... :-)

Ok, merujuk kpd tajuk entri di atas...dunia baru apa la agaknya ya? hurmm...actually nk story psl kisah kerja baru & jg dunia baru Amsyar...

Alhamdulillah, menjadi ibu berkerjaya semula setelah hampir 2 bulan menganggur & menjadi surirumah sepenuh masa..Hari ke 3 Ramadhan aku start kerja d company baru yg terletak di Bercham...rezeki Amsyar & maybe jgk rezeki nk raya org kata bila dpt kerja ni...Niat di hati nk membantu mengurangkan beban papa Amsyar dh dikabulkan..Amin..at least xdpt bantu byk pun...ada la jgk kan? cuma sedih sikit la sbb berjauhan semula ngan papa Amsyar...again? yup! kali ni ibu & Amsyar di Ipoh..papa Amsyar di Tg Malim...apa boleh buat kan? kadangkala hidup kita ni kena ada pengorbanan...tp nsb baik dekat & ujung minggu papa Amsyar akn blik...ok la kan? berbalik kpd cerita asal :-) psl keja ni...So far so good!!! Opismate pn ok...tqvm again to my buddy Pn Dayang sbb dia la yg rekomen kn keja ni...actually replace tempat dia sbb dia dh mdapat keja yg sgt & jauh lbh baik...happy for her & berangan2 bila kah agaknya akn menjadi mcm dia...erk? Insyaallah, setiap org ada rezeki masing2 kan Pn Dayang??? Cuma maybe rezeki sy lmbt sket agaknya...hehehehe...

Amsyar at Nursery...
Alhamdulillah, Amsyar sgt baik! tak meragam pn bila ibu hantar ke nursery..cuma biasa la kan..sementara nk biasakan diri dia dgn pengasuh & kwn2 baru...Inilah dunia baru Amsyar...seronok sgt sbb Amsyar dpt ramai kwn & secara xlangsung dia dpt biasakan diri dgn ramai org,...Amsyar boleh di kira yg paling muda la kat nursery tu..lega rsnya bila Amsyar serasi dgn pengasuh & kwn2..(serik dgn pengalaman antar Amsyar sblm2 ni)....

Yg lebih best, opis sgt dekat dgn rumah mak mertua & jg dekat dgn taska Amsyar...kira satu jln la...odw nk ke opis pg2, antar Amsyar dl then trus ke opis...xpyh pusing2 sbb satu jln sj...& it only take 20 minutes dr rumah ke opis (kira waktu antar Amsyar sekali la ni)..

Seronok sbb semuanya bjln dgn lancar...


25 July 2012

Ramadhan & cerita di sebaliknya..PART 1

Selamat menyambut bulan Ramadhan utk semua...arini dh hari ke 5 berpuasa..alhamdulillah, masih mampu utk meneruskan puasa walaupun ada ketikanya diri terasa letih & penat yg amat...

Alhamdulillah, msk bulan Ramadhan, aku dpt keja di Ipoh & start keja pd hari ke 3 Ramadhan..Ini yg d katakan rezki nk raya...tp bg aku ia lebih kpd rezeki anak...TQVM to puan dayang sbb tlg recommend keja ni...actually aku akn replace puan dayang sbb dia lak dh dpt keja lain..kt KL...kira ok la, at least dpt la aku bantu hubby dr segi kewangan & utk membeli keperluan anak...lgpun dh nk raya ni...byk nk pakai duit..

Bila dh keja, Amsyar pn kn la dok nursery..alhamdulillah,selagi lg Tuhan permudahkan segala2 nya...dpt nursery k.ipar utk anta amsyar & paling best nursery tu sgt strategic yakni senang nk anta & amik amsyar...dtgh2 antara umah mertua nk ke opis...semua senang la...

Sekian entri pendek sy utk kali ini!

12 July 2012

Congrats LIA & AZAM....

Assalamualaikum...

Congrats on your newborn baby boy lia...selamat menempuh alam keibuan & xlupa selamat berpantang ye! Ada ms nant Amsyar g melawat geng Amsyar...

ALEEF ISKANDAR...Gambo cilok dr FB mummy dia..hehehe...

Hero ibu dh besar....

Assalamualaikum....

Msh d beri ms utk berblog wpun dh jadi cam biskut chipsmore aje..kejap ada..kejap tadak...hihihihi...

Rafieq Amsyar skang dh besar tau...dh 9 bulan dh dia...dh mcm2 perangai dia skang...alhamdulillah, amsyar membesar dgn sempurna d depan mata..kekadang msh wujud dlm hati rs xpercaya apabila tenung wajah amsyar time dia tdo...lalu dlm hati berkata, " Ya Allah, dh besar anak aku...rs mcm xpercaya...seolah2 br semalam ja Amsyar lahir..." tp tu la kan...masa cepat aja berlalu..sedar xsedar, baby comel yg baru d lahirkan 9 bulan lalu dh hampir nk berjalan pn...hehehehe..syukur pd Tuhan ats kurniaan ini..

Skang ni Amsyar dh pandai merangkak...br 2 minggu merangkak, dan skang ni dh laju tau dia merangkak..pulak tu skang ni dh pandai sgt la memanjat sana sini...lg best bila dh berjaya memanjat, siap dia bt aksi lepas tgn konon2 mcm dia dh leh berdiri...OMG...amsyar2...klu jatuh la kan....tp semua tu adalah sebahagian dr perkembangan dia...best sgt bl tgk dia. 

Berat Amsyar last timbang time dia 8 bulan aritu 8.6kg...alhamdulillah setiap bulan ada peningkatan...xda yg menurun...selera makan dia mmg ok...xda mslh..cuma yg dpt d kesan Amsyar xsuka mkn oat @ gandum...dh try bg dia mkn oat @ gandum..mmg dia xmau...tutup mulut rapat bl nk suap..(ikut ibu dia yg xsuka mkn oat@gandum)...hehehehe...

Ramai jgk dok tanya Amsyar dh ada gigi blom....jawapan nya adalah BELOM...hehehe..maybe Amsyar lmbt kot tumbuh gigi....takpe la, xkisah pn bila...yg pasti ramai kata Amsyar xlama lg nk jalan dh...hah! minta2 raya dh leh jalan...br la best nk menggayakan BAJU MELAYU...kan? tp ibu xkisah la, boleh jalan @ x lg...yg penting raya Amsyar ttp berbaju melayu d pagi raya....

 Ni la dia budak yg suka memanjat tuh....

My hero....Rafieq Amsyar Bin Rafizee Uzair....







Mini Rage Face Happy Smiley