Leaderboard

31 October 2013

Bila malas....apa pun tak boleh...


Assalamualaikum...


Hari-hari buka blog, baca blog orang tapi blog aku? Macam tu jugak tak berupdate...
Apa sudah jadi? hahahaha....
Aku sedang dilanda sindrom KEMALASAN berserta TAKDAK MOOD nak update blog...
Kesian kan...kesian blog aku...boleh dikategorikan nak bersawang dah...
Tapi harini gagah jugak la update entri ni..
Kira dah tak bersawang la...esok lusa wallahualam...
Apa punya perangai pun tak tau la...
Mood nak edit ni bermusim-musim...kadang-kadang sehari 2-3 entri...
Kadang-kadang 2-3-4 hari xupdate...
Nasib la...Hahahaha....


Ni actually entri 2 hari lepas...masuk draft sebab xrajin nak publish...Hadoi, macam tu pun boleh ka? Okey, will try to update serajin yang boleh lepas ni...huhuhu...Mak Icha pun dah tanya, nape xupdate blog....


23 October 2013

Wordless Wednesday #Baca Buku


Assalamualaikum... 


Nama pun wordless...xmau merepek merapu panjang berjela...layankan aje gambar Amsyar baca buku...

Mood tengah ok nak baca buku ni...tak payah suruh2..dia sendiri akan ambik buku pastu baca...ibu pun kena dok sama baca dengan dia....

Tengok gambar yang dia kenai, pandai tunjuk...
"Ibu, cat...ibu, ni fish...ibu, ni aeroplane" 

Dah mengenal banyak benda....kadang-kadang tanpa diajar dia sendiri akan sebut apa benda tu meskipun 1st time dia nampak...betullah, kanak-kanak seusia ini akan cepat tangkap apa yang orang sekeliling cakap @ act...

Dah lama xbeli buku baru untuk Amsyar..Okey, nanti kita shopping buku pulak ye...

Oh, abaikan la duduk camtu ye...Kadang-kadang meniarap, kadang tertonggeng bila baca buku....Hahahaha....nak study kena la proper ye dak? Actually ada ja belikan meja jepun tu untuk buat baca buku ni...tapi, hampeh...dia siap naik duduk atas meja tu...cemana tuh? Hehehehe...kena beli kerusi kecik la mcm ni...baru sesuai nak duduk & study kan....okeh2...misi mncari kerusi kecik untuk Amsyar lepas ni....Kerusi & buku baru...

## Alhamdulillah...kena semat minat membaca dari kecik ni....


22 October 2013

Random Photos.... Weekend punya cerita...


Assalamualaikum...


Malas nak buat satu-satu entri...so, buat random photos saja la...aktiviti kami minggu lepas... 

Pagi Sabtu, buat appointment dengan Dr. Alex check up progress Amsyar..Alhamdulillah, Dr. Alex cakap semuanya nampak OK...Amsyar nampak aktif & membesar macam biasa...Oh, bagi yang tak tau Amsyar dulu pernah kekurangan darah merah...rentetan kisah dia demam & warded, so bila check didapati darah kurang...

Itu time dia 11 bulan....Sekarang, 2 tahun...Alhamdulillah....anak ibu semakin sihat...result darah pun menunjukkan semua dah ok.... cuma macam biasa, kena bekalkan makanan yang berkhasiat untuk dia.... Habis jumpa Dr. Alex, bawa dia breakfast roti canai...berselera makan...Oh, hari Sabtu papa Amsyar OT...Petang baru dia balik Ipoh...so, kami dua beranak ja la pegi klinik.. Lepas breakfast singgah TESCO beli ayam sebab pikir nak masak nasi ayam...simple2 sudah...


Alhamdulillah, nasi ayam menjadi...kali ni buat ayam panggang madu...boleh tahan....Ayam kalau perap semalaman lagi sedap....set nasi ayam xlengkap sebab xda kicap & sambal merah....hahahaha...lupa nak beli cili hidup buat sambal...nak letak sos xsedap pulak...Sayur pun ada salad ja...tomato ngan timun lupa nak beli...apa la...asyik2 lupa...Next time buat set lengkap pulak.... Hahaha...


Lepas masak, terus ke stesyen keretapi amik papa Amsyar....Gambar kami dua beranak sementara tunggu papa sampai...Kena pulak time tu hujan...lebat pulak tu...Balik rumah terus bersantap nasi ayam...hehehe...Papa Amsyar komen, sedap....hahaha...suka-suka...boleh masak lagi lepas ni...Amsyar pun makan bertambah-tambah...Alhamdulillah....


Hujung minggu mesti ada projek punya...hehehe..kali ni buat kek versi cup pulak...adunan sama je dengan kek marble haritu...cuma tukar kaler je...kali ni buat hijau kuning pulak....tapi bila dah masak kaler tu tak naik sangat...maybe sebab buat kecik-kecik dalam cup tu...Saja buat dalam cup pulak sebab senang nak ngap...Memang pun..keluar ja dari oven panas-panas, Amsyar ngan papa dah siap amik sorang satu.....Time-time tu jugak boleh habis...Hahahaha....Dapat sikit ja bila buat pakai cup...Jadi la buat minum petang kami...hantar umah MIL sikit...Ada lebih esoknya saja tambah cream cheese...oh, sedap...cam cupcake...


Hari Ahad, takda aktiviti.....masa bersama dirumah saja....lunch kami makan kat Restoran Sabar Menanti dekat stadium....lepas tu balik pusing-pusing cari rumah. Sebelah petang, Uncle Joe minta tolong papa pasang tombol pintu rumah diaorang dekat kuarters...Dapat jugak masuk tengok rumah kuarters tu camna....ok gak...besar...cuma biasa la, rumah tinggal..kena cuci la...Pekena coconut shake yang jual kat tepi jalan....nampak sedap..so try beli 1....ermmm...boleh la...kesan minum coconut shake, aku sakit kepala sampai ke malam...Huwaaaa....Salah coconut shake tu ke? Hihihi...

## Minggu ni apa plan pulak ya? Oh, esok lusa interview....kena study sikit...berdebar pulak...hehehe...Moga dipermudahkan segalanya...Amin..





21 October 2013

Happy Birthday Papa Amsyar....


Assalamualaikum...


" Allah selamatkan kamu...Allah selamatkan kamu....Allah selamatkan papa Amsyar...Allah selamatkan kamu " (sila baca dengan gaya menyanyi gitu)


Alhamdulillah, 21 Oktober papa Amsyar menyambut hari ulangtahun nya... 
Alhamdulillah, menginjak setahun lagi usia papa....
Semoga papa panjang umornya.... murah rezekinya...& sihat hendaknya...
Cam tulis kat IG tadi la... nak try buat ayat romantis gitu...Tapi daku fail...hahaha..
Tak reti nak mengarang ayat2 jiwang lagi puitis ni....
Walau tiada ayat tomantis...tiada ayat jiwang, tapi doa itu lebih penting...


Bangun pagi tadi sebelum papa balik Tg Malim, 
bisik kat telinga Amsyar, suruh dia wish birthday kat papa...
So sweet bila tengok Amsyar wish birthday walau ayat dia sebut tu hanya dia paham...Hehehehe
tapi ada la bunyi happy bithday tu...



Our small happy family...

Happy birthday papa from ibu & Amsyar...we love you!!!!



18 October 2013

Cerita Aidiladha kami di kampung......


Assalamualaikum....salam Jumaat...

Baru dapat update cerita raya...raya biasa-biasa sajo sebab petang raya dah balik ke Ipoh...xsempat nak berjalan-jalan ke mana pun...tengok lembu kena sembelih pun tak sempat...lagipun hujan dari pagi sampai ke tengahari...jawap nya dok dirumah layan TV sahajo....


Menu aidiladha kali ni selain ketupat, kari daging & ayam masak hitam adalah LAKSA UTAQHA & AGAR-AGAR LAICI...disamping biskut raya 2-3 jenis & kerepek serta kekacang....semua beli sahajo.....plan nak buat kek xjadi sebab dikampung ovennya rosak...hahaha...



Amsyar dengan kak longnya.... warna baju cam nak sama pulak....


Plan nak pakaikan la jubah yang Tok beli kat Mekah aritu kat Amsyar...tapi sebab pagi raya hujan...jalan lecak memang xla nak bagi pakai jubah...dah la jubah labuh...nanti mau habis basah...so, Amsyar pakai baju raya puasa aritu..Nasib muat lagi...Hehehe...Biasa la, pagi-pagi siapkan anak-anak dulu....pastu baru mak-mak bersiap dandan bagai...


Sebelum beraya amik gambaq seround kami 2 beranak....


Bila hujan x dapat keluaq, tu la aktivitinya..ni abang dua pupu Amsyar...suka layan Amsyar...ada geng main ngan dia ok la....


Haaaa...Wan Hashim pun kena jugak melayan cucu main kapal terbang...sweet ja wan main ngan cucu....


Dah penat main....sampai masa waktu tidoq dia...apa lagi...lena xsedaq apa dah...Nak pulak tidoq dalam buai ni...lagi syok la....


Anak tidoq....mak ngan pak nya apa lagi...ambik gambaq seround...sekeping ni ja pun...


Papa Amsyar baru lepas makan Laksa Utaqha...sedap??? Hehehehe....

## Alhamdulillah...dapat berita baik lagi petang kelmarin...semoga ada rezeki kami sekeluarga....




16 October 2013

Wordless Wednesday #Amsyar's new look...


Assalamualaikum...Salam Aidiladha..



Ha...ni Amsyar sebelum potong rambut...Rambut dah la halus....sikit..pastu belakang cam curly gitu...lemaih pulak bila tengok nampak serabut...Actually, dah lama ajak papa amsyar bwk Amsyar p kedai potong rambut ni....tapi sampai ke sudah xbawak....balik kampung aritu, esoknya nak raya ajak jugak...xleh tahan dah tengok rambut dia serabut camtu...lagipun rambut dah panjang masuk telinga dah...dok garu-garu ja....

SELEPAS POTONG RAMBUT
v
v
v
v
v
v
v
v
v




Tadaaaa...nmpak kemas kan? Nampak comey lagi pulak....hehehe...Lain sikit muka bila rambut camni...Hehehehe....Al-kisah di kedai gunting...ada ceritanya jugak...hihi...mula-mula semangat bukan main Amsyar ni....nak potong rambut....sekali bila naik dok kerusi gunting rambut tu, mula-mula ok...bila gunting rambut sekali dia meronta-ronta dah nak turun,....haru sungguh...ingat senang la...sampai nak amik gambaq upload kt IG pun xdan....kena pegang dia...tapi ok la..xdak menangis melolong bagai...nasib baik...


## Esok lah update cerita raya....


10 October 2013

Berita Gumbira itu!! Alhamdulillah...


Assalamualaikum...


Girangnya hati...Excited xtau nak habaq macam mana...
Mengalahkan tuan punya badan pulak aku ni....
Apapun, Alhamdulillah, kami terima berita ini dengan penuh rasa syukur...
syukur sangat-sangat...
Sebab....
Papa Amsyar dapat interview kat JKR Ipoh...
Interview 24hb ni...Khamis depan...
Doakan papa amsyar berjaya....


## Walaupun baru interview, tapi memang berharap sangat papa amsyar akn berjaya...
Tapi orang kata xelok terlalu mengharap...apapun, kami berserah..selebihnya biar Dia menentukan...
InsyaAllah...Semoga rezeki ini berpihak kepada kami...Amin...





09 October 2013

Mau bercuti...tapi ke manakah?


Assalamualaikum...

Hujung tahun hampir tiba...selalu kalau hujung tahun ni orang plan nak bercuti & jalan-jalan sana sini...aku pun xterkecuali...hehehe..ada jugak terfikir, tapi buntu pulak rasanya pikiaq nak p mana. Plan sorang-sorang bak kata angan-angan tu memang best. Cuma takut xmenjadi kenyataan ja la....

Dah lama kami bertiga xp bercuti....hahaha..macam la sebelum ni pernah kan. Rasanya tak pernah lagi bercuti sefamily yakni kami bertiga...

Mana tempat best eh? Cuti-cuti Malaysia sahaja...belum mampu nak ke oversea lagi walaupun berhajat sangat nak ke Disneyland Hong Kong sana...ni penangan baca blog la yang cerita ke DHK ni....aiya..teruih terbayang-bayang nak ke sana jugak...Mana la mampu...toksah berangan la...tapi mana tau, kalau ada rezeki tetiba kan...Insyaallah....

Okey jugak dapat bercuti ni....dapat tenangkan fikiran yang kadang-kadang ada waktunya xberapa nak tenteram lagi aman & damai ni....hahahaha....ayat tak boleh blah...

Source: GOOGLE

## Boleh start list tempat-tempat best pastu carik tarikh yang sesuai...pastu baru submit proposal kat boss besaq....Hahahaha...Over!!! Moga ada la rezeki Amsyar nak p jalan-jalan hujung tahun ni....Aminnnn...



Wordless Wednesday #Alhamdulillah...


Assalamualaikum...

Alhamdulillah...
Moga kami terus diberi kekuatan mendidik amanah ini dengan sebaiknya...
Ya Allah, berilah kami petunjuk, berilah kami kesabaran & kekuatan....


## Mood bengang harini...sabar banyak-banyak...istighfar banyak-banyak....
Astagfirullahalazim.....
Be strong...
Bersabar lah...


08 October 2013

Cuti Raya Haji....


Assalamualaikum....


Mesti ramai dah apply cuti raya haji Selasa ni kan? Walau raya haji jatuh hari Selasa, tengah-tengah minggu..nak adjust cuti pun cam susah sikit...Keh keh keh...Kalau yang balance cuti banyak bertimbun-timbun tu okey la...boleh cuti lama kan...Macam aku ni, balance cuti nan hado...negafif lagi okey...cuti pun ada hutang-hutang....so, jangan mimpi la nak bercuti lama-lama...

Tapi disebabkan raya haji nak balik Kedah, mau xmau kena apply jugak cuti sehari....sehari ja la...borang dah isi since last week lagi...tapi xsubmit-sumbit sebab time nak bagi boss sign, dia tengah mood x ok...huhuhu...nant ditambah lak dengan mood dia x ok tu xpasal-pasal aku kena bebel.....so, sampai ke harini borang cuti aku tu masih belum submit. Takutnya alahai..... padahal boss bukan makan orang pun...paling 'koman' kalau dia marah pun, bebel replace cuti ja pun...tapi kadang-kadang melalut ke sana sini jugak bebelan boss aku ni..

Tengok esok macam mana pulak la, harap-harap mood boss okey. Tak okey pun kena submit jugak. Esok dah Rabu kan...takkan nak tunggu Jumaat baru nak submit. Nak mampos? Kang ada pulak orang lain yang bebel-bebel.

## Balance cuti -6 sekarang ni...mampos nak replace hoi....Nasib la...Walaupun kerja dah setahun & entitled cuti 8 hari..tapi xleh nak tolak sebab kira purata....huwaaaa....




07 October 2013

Edisi Rajin: Projek hujung minggu - Kek Marble


Assalamualaikum...

Projek membuat kek lagi uols!!! hahaha...i'm addicted to baking now....sampaikan semalam p shopping barang dapur beli tepung jagung & tepung gandum pun papa amsyar perli, nak buat kek apa pulak...hahaha...tu utk stok ye...lagipun semalam dah siap buat kek marble....

Disebabkan planta ada dalam peti ais tu dah lama xbuat apa... (selalu guna buat nasi goreng planta ja)...so, idea nak buat kek pun datang lah...kek apa la yang senang, hanya pakai bahan asas macam planta, tepung gandum, gula, & etc.....terpikir la kek marble nih...memang senang sangat nak buat...bahan-bahan pun memang senang sebab pakai yang ada dalam stok saja. Kali ni pakai hentam buat tanpa merujuk resipi...cewahhh!!! Hehehe....xsempat nak google dah..so, kira hentam saja la labu.. 

Nasib baik menjadi cuma bahagian tengah xberapa nak masak sikit...sebab suhu oven terlampau panas. Kena adjust lepas ni...tapi boleh la makan walau tengah xberapa nak masak. Sikit ja yang xmasak. Buang yang xmasak tu, dah leh makan...Hehehe..tapi dah licin sebab Amsyar suka sangat. Dia pun tolong jugak buat kek...tu yang seronok tu bila kek dah siap....

Dah siap nak masuk oven...

Hasilnya...

Dah siap potong...xsabar nak tgk layer-layer tu....nasib menjadi...Tapi still leh improve lagi bagi lawa sikit....hehehe...

Bagi makcik sebelah umah sikit...opah sikit...yang selebihnya kami makan...buat minum petang...hihihihi...

Ops...seksi sikit..baru lepas mandi terus nak makan kek dia buat....xsempat2 tunggu pakai baju...


## Pavlova bila nak buat ni???? Hehehehe....


04 October 2013

Geram bila apa yang dipaparkan tak seperti yang sepatutnya....


Assalamualaikum...


Harini bizi sikit...macam2 kena buat...bos ini suruh buat itu...bos itu suruh buat ini...mcm ni la bila banyak benar bos nya... Ops!!! Aku bukan nak cerita pasai bos-bos sebenaqnya...terlari tajuk pulak....

Cer tengok tajuk entri...rasa-rasa paham ke idak? Mesti dak kan? Tak pun pening baca tajuk aku yang macam tak kena ja susunan ayatnya...hahaha...aku pun pening pikiaq nak boh tajuk apa...Ok la...xmau cakap banyak...

Kami sekarang tengah dalam proses nak beli rumah....so, survey sana survey sini dulu la...selalu aku tengok kat Mudah.my ja senang....ada la 2-3 buah rumah yang macam ok....cuma belum ada kesempatan kami laki bini nak p tengok keadaan rumah tu....so, petang kemarin aku tengok ada satu rumah ni...nak jual RM77k...area dekat2 sini jugak...murah kan 77k? Excited teruih call papa amsyar gtau & otomatik terus call orang yang letak iklan tu...Tambahan pulak bila tengok gambaq rumah yang dia letak memang rumah yang cantik, corner lot...cam rumah baru..besaq jugak....papa amsyar pun macam dah minat sangat dah....

So, aku call orang tu & tanya la itu ini....aku tergerak nak tanya rumah tu memang macam dalam gambar dia letak @ tak....bukan apa, murah sgt dengan rumah yang macam tu. Sekali HAMPEH, sebab orang tu jawab yang dalam gambar BUKAN rumah yang nak dijual tu. Ceh!!! Dah tu apa motip p letak gambaq lain utk rumah yang lain??? Nak pekena orang ka apa....Aku saja nak tengok lagi, so aku minta dia gambaq rumah yang nak dijual tu. Dia kata dia xda gambaq. Huhuhu...tapi dia SMS alamat suruh aku p tengok sendiri rumah tu...Siap bagi arahan jangan masuk dalam...tengok dari luar sahaja... Ceh!! Aku pun tak teringin nak masuk dalam laaaaaaaaa....

Orang macam ni pun ada....adoi, letak gambaq yang betoi kan senang. Apa masalahnya kan....Tengok la, esok @ lusa ajak papa amsyar p tengok rumah tu...ok ke idak kan...tengok aja la...camna keadaan rumah tu sampai orang tu xsanggup nak letak gambar yang sebetulnya...



03 October 2013

Edisi Rajin: Rainbow Cake for Amsyar's Birthday...


Assalamualaikum...

Finally....tabik spring dekat diri sendiri sebab berjaya akhirnya menyiapkan rainbow kek untuk birthday Amsyar...Aku memang ciwi sikit bila memanjang nak upload gambaq kek ni kat IG & kat FB...biar la...sebab aku puaih hati sebab aku buat sendiri...hahaha....ni 1st trial aku kot..harus la bangga sikit...bangga bukan riak ye...bangga dengan sendiri sebab aku mampu jugak buat...kek ni boleh tahan renyah jugak nak membuatnya...



Okey...sapa2 nak buat, ni aku share resepi.

Sumber: nuristimewa
Sumber Asal: marthastewart

Bahan-Bahan: (utk kek)


3 cwn tepung gandum @ tepung naik sendiri (aku guna tepung gandum)
4 st baking powder
1 buku (250g) butter (suhu bilik)
11/4 cwn gula kastor (kurangkan kalau xmau manis sangat)
11/2 cwn fresh milk
5 biji telur gred A (amik putih telur saja-suhu bilik)
2 st Esen Vanilla
secubit garam
Pewarna

Bahan-Bahan: (utk topping)

1 buku (250g) butter
500g cream cheese
250g gula icing

Cara-cara utk buat kek: 

- Panaskan oven dengan suhu 170oC
- Ayak tepung & baking powder. Ketepikan.
- Pukul gula kastor & butter sehingga sebati/kembang.
- Bila dah kembang masukkan telur putih sikit demi sikit. Pukul sehingga gebu
- Masukkan esen vanilla.



- Kemudian masukkan tepung berselang seli dengan susu. (Harus ikut turutan tepung ~ susu ~ tepung ~ susu ~ tepung) sampai habis...Pukul sampai semua sebati.



- Bila dah sebati, bahagikan adunan kepada 7 bahagian (resipi asal buat 6 bahagian saja)...aku saja tambah lg satu....bahagi sama rata (sukatan lebih kurang 1 1/2 senduk nasi)
- Letakkan 1sudu teh pewarna. 



 - Aku guna loyang 7"....lapik dengan baking paper (sapu butter) pastu bakar dalam oven 170oC selama 10-15 minit. 
- Bakar selapis demi selapis sebab oven kecik & loyang pun ada satu ja....jenuh menunggu satu persatu masak. 
- Bila dah masak, sejukkan kek pastu baru la lapiskan dengan cream cheese & decorate sesuka hati. 


Cara-cara untuk buat topping (cream cheese)

- Pukul butter & cream cheese sehingga sebati.
- masukkan gula icing & pukul sampai kembang.

Hasilnya...deco simple2 saja...

Kek yang sudah dipotong..alhamdulillah menjadi...lepas ni boleh buat lagi....

#### Al-tammat kisah rainbow kek ku....misi lepas ni nak try buat pavlova pulak....




02 October 2013

Wordless Wednesday #Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang


Assalamualaikum...

Lagu peberet Amsyar dengan ibunya sekarang ni....hahahaha...



Lirik Lagu Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang

Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita-citaku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
Memberi jalan untuk semua

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam, selalu bawa uwang recehan
Mengejar cinta-cita paling mulia
Membantu keluarga dirumah

Sekolah dulu ku ngak punya biaya
Terpaksa ku harus mencari nafkah
Tetapi, aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam, selalu bawa uwang recehan
Mengejar cita-cita paling mulia
Bersyukur dapat masuk dapur rekaman

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam, selalu bawa uwang recehan
Mengejar cita-cita paling mulia
Bersyukur dapat masuk dapur rekaman

Sekolah dulu ku ngak punya biaya
Terpaksa ku harus mencari nafkah
Paling bisa bantu dengan penuh cinta
Cinta yang penuh warna...

Aku Yang Dulu Bukan Yang Sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita-citaku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
Memberi....memberi....jalan untukmu semua

Sumber lirik: liriklagumuzika.com


## Lagu yang sangat memberi inspirasi..dari susah...menjadi pengemis....dia bangkit mengejar cita-cita...membantu keluarga yang susah....sekarang dah dapat beli sebiji rumah, sebijik moto untuk keluarga hasil dari menyanyi...Alhamdulillah....


01 October 2013

Birthday boy riadah petang2 @ Gunung Lang...


Assalamualaikum...

Petang Ahad tu, lepas buat kek & siap semuanya...ajak papa amsyar keluar sempena birthday Amsyar...mula ajak ke Padang Polo je...sebab ingt nak bawak sekali keta control amsyar tu...dari beli xpenah dibawak keluar...main dalam rumah ja...kesian amsyar...so, plan la bawak dia pusing2 naik keta dia tu kat Padang Polo...Tapi hari Ahad kan...memang confirm Padang Polo ramai orang...so, papa amsyar ajak ke Gunung Lang ja...ok jugak sebab situ xramai sangat. Dan yang penting dekat dengan rumah..Saja SMS mama Is ajak diaorang join sekali..Lagipun dah lama xjumpa dak Iskandar tu...

Amsyar: Papa...jom lari-lari...
Papa: Jangan...nanti jatuh...
(Lebih kurang camtu la perbualan anak dengan bapak ni)

Amsyar: Yeahhh...amsyar menang...papa kalah..
Papa: Penat berlari dengan amsyar....

Amsyar: Saya menang.....hoyehhh...

Amsyar: Dah penat lari-lari...suruh ibu dukung la...
Ibu: Tak larat nak dukung...hihi..

Amsyar: Merajuk la macam ni...ibu tak mau dukung..
Ibu: Feeling amik gambar dengan papa....

Amsyar: Naik keta lagi bagus...

Vroommm...vroommm....

Amsyar: Eh...iskandar datang la....
Iskandar: Mama, nak naik keta ni boleh?

Amsyar: bye bye Iskandar...
Iskandar: Ala.....

Iskandar: Tunggu...nak naik jugak...

Iskandar: Merajuk xdapat naik keta....

Iskandar: Hoyehh...dapat naik keta jugak...vroom...vroomm...

Amsyar: Merajuk lagi la macam ni...
Iskandar: Abg Amsyar....kita pinjam keta kejap je....jgn merajuk tau... :-)


********* THE END *********


Hehehehe...dialog adalah rekaan semata-mata...tak ada kena mengena dengan cerita sebenar langsung...Apapun, we have fun on that day...Amsyar happy...kami pun happy...Sekali sekala riadah macam ni memang best....lagi best kalau petang2 dapat jogging keluarkan peluh sambil ambil peluang kuruskan badan...hahaha....(lari topik kejap)...









Mini Rage Face Happy Smiley