Leaderboard

28 June 2012

2 tahun sudah!!!!

Alhamdulillah!!!

28/5/2012...Kami dh 2 tahun kawen..Syukur sgt2 sbb dlm tempoh 2 thn ni aku bahagia sgt...tambah dgn kehadiran permata hati, Rafieq Amsyar...Inilah yg d namakan lengkapnya sebuah kehidupan...Terima kasih Ya Tuhan...

Maap ler sbb br  nk update entri anniversary arini...hahaha..kelako kan? dh 2 bulan berlalu br nk story mory psl anniversary...

 Inilah saatnya...saat bergelar suami & isteri...oh, how i miss this moment...

 28/5/2010...kami sah menjadi HUSBAND & WIFE..


Mood: tetiba rs rindu nk tgk gambo kawen...hehehe

Moving...

Alhamdulillah, pd hari entri ni d tulis km dh pn selamat berpindah ke rumah br...hal2 pindah randah ni sgt la meletihkan...even bkn sy yg kn punggah segala brg2, tp ttp rs letih..nasib baik adik dtg & tlg km...tp sehari lps pindah & angkut semua brg,km trus gerak balik ipoh...dpt la tdo kt umah baru km semalam...brg2 pn lom abis kemas lg..sbb pas pindah esoknya trus gerak blik ipoh. sy ngn amsyar lak trus gerak balik alor star lps sehari kt ipoh..reason? sbb nk abiskan ms kt kg sbb papa amsyar akn bz sesangat sbb konvo...

Rumah br kami alhamdulillah., ok. selesa la utk kami tiga beranak. Dpt umah teres rs best sgt. takde timbul lg mslh nk parking keta, tolak keta pg2...hahaha...Nantikan entry seterusnya psl umah kami ni ok!

Live dr umah baru....

Assalamualaikum...

Kembali menjengah blog setelah hampir sebulan lbh menyepikan diri...actually reason mcm yg dl2 jugak la...xsempat nk update, xtau nk taip apa, itu la, ini la, bla bla bla...hak hak hak...merapu kan aku ni? ermmm...sebenor2 nya byk benda jd sebab tu la aku menyepi sat utk menjengah blog aku ni...dlm erti kata lain meng'update'...bukan menjengah...huhuhu...byk benda nk story ni...hal pindah randah, hal benti keja...dan mcm2 lg...so,xmau melalut byk2...kang terbantut lg hasrat nk update blog ni..

Utk cerita yg 1st setelah lama menyepi ni, aku nk cerita psl rumh bru aku...(sila refer tajuk di atas ye!) Rumah baru dlm erti kata sebenar bukan la rumah baru beli...ni rumah km sewa d tg malim...kan aku dh berpindah ke tg malim...ops! lupa lak...blom story psl hal pindah randah ni ye? Alhamdulillah, km dpt umah yg murah & selesa..kena la bersyukur ok! Lokasi umah adalah di Taman Desa Keliang, Kalumpang. Mest korang xpenah dgr kn? aku pn sama la...1st time lalu situ & 1st time la jd penduduk sementara di situ...

Ckp psl umah, alhamdulillah semua ok..jiran? xtau nk ckp sbb sebelah umah aku ni kosong...yg best & kdg2 xbest sbb blkng umah ni betoi2 dekat ngn landasan ketapi...alahai..dgr bunyi ketapi lalu je memanjang...memula rimas sbb bising yg amat..tp dh lma2 dh lali...dh biasa org kata...nasib baik Amsyar ok...tido pn xterjaga klu ketapi lalu...aku siap pesan kt mak aku nnt mai umah aku naik ketapi trun belakang umah...hahahaha...

 Ni la umah kami...porch msh blom ada sbb tuan rumah blom psg..hahaha...

 Ruang tamu yg merangkap ruang bermain Amsyar..nmpak x Amsyar tgh bermain2 di situ? hehehe...

 Dan lagi...

Dapur tmpt sy memasak...suka sbb luas & besar...Perhatikan ada 'walker' Amsyar di situ...dia pn suka tlg ibu dia memasak....

Sekian cerita ttg umah kami ni....Alhamdulillah,wpun xbesar, xlengkap mcm umah org lain...aku bersyukur sbb ni la syurga kami 3 beranak....







Mini Rage Face Happy Smiley