Leaderboard

16 January 2014

Amsyar dapat cousin baru.....


Assalamualaikum...
Lama tak update blog kan?
Tahun baru tersangat la bizi...
Nanti la story psl tu...
Ni nak share kegumbiraan dapat anak sedara ni...
Alhamdulillah, maklong Amsyar (biras) selamat melahirkan anak ke 3 pagi tadi...
Dapat baby girl....
Anak dia semua girl...


Comey kan??? 

Lunch kang nak zasss ke hospital melawat baby...tak sabar kot....
Serius rasa nak baby jugak lah!!! 
Amsyar nak adik tak? Nak jadi abang tak? Eh?? Tetiba...hahaha...
Takpa...doakan yang terbaik ye..
InsyaAllah kalau ada rezeki....

08 January 2014

Amsyar dengan paksu...


Assalamualaikum...

Last week, 3 hari sebelum new year adik aku datang Ipoh seminggu...bawak mak dengan abah sekali... 3 malam kat umah kami & lagi 3 malam kat umah abang aku...ok la tu kan...bukan selalu mak abah nak mai lama-lama dok umah kami ni...selalu ada ja agenda diaorang...sibuk mengaji, meeting & kenduri kendara. Hehehehe....seronok gila kot mak abah ada kat umah...tambah lak ada adik aku pun ada...siap ambik cuti seminggu ok nak mai Ipoh....

Bila mak ada kat umah, hurrrmmm....2 kali time lunch harus zasssss lari balik makan kt umah....memang terbaik bak kata boboiboy tu...mak masak memang best lah...nasib la rumah dengan opis tak jauh mana....tima kasih mak :-) Amsyar memang suka la paksu dia ada....tok dgn wan apatah lagi...tapi dia lebih manja dengan paksu dia....

Ko tengok....paksu minta aiskrim dia bukan main lagi dia suap...
ibu minta, ala ciput je dapat...
Hahahahaha...


Balik dari taska sampai ja rumah nampak paksu mengekek-ngekek gelak...
Main apapun dengan paksu....


Outing kami pada hari Sabtu....jalan2 pekan Ipoh,
paksu p cari kasut futsal....
Plan pegi Jusco stesen 18 terpaksa cancel sb sampai je kena Q panjang...
ramai gila kot orang...terus pusing patah balik....


Ke mana ja mesti nak naik keta paksu...
Tak mau dah naik dengan ibu dengan papa...
Nak kasi ibu dgn papa dating eh Amsyar??
hehehehehe....



Ala buchuk2....
Time ni paksu, tok ngan wan nak balik kampung dah....
Sedih pulak tengok...
Nanti kita balik kampung ye Amsyar..
Jumpa paksu, tok, wan, kak long & mak ngah....

## Insyaallah, cuti thaipusam balik kampung....


06 January 2014

UMIE SUE 2ND GIVEAWAY


Assalamualaikum...

Dah lama blog sunyi sepi...awai tahun ni tersangat la bizi...
Tapi harini dek kerana ada GA dari UMIE SUE maka rasa macam nak join la...
Ini kali ke 3 join GA ni....
Mana tau ada rezeki Amsyar kan....


Jom join ramai-ramai...camna nak join???

1. Meh ramai-ramai follow blog penaja GA ni... BONDA LESUNG PIPIT
2. Jangan lupa post link http://insyimanhafiz.blogspot.com/
3. Post 1 gambar sahaja...
4. Sertakan doa untuk anak...
5. Tinggalkan link entri anda diblog UMIE SUE 
6. Closing date untuk join GA ni 20 Januari 2014 (Isnin)

TEMA: ANAK SOLEH SOLEHAH

Doa untuk permata hati:
Rafieq Amsyar Bin Rafizee Uzair, 2 tahun 4 bulan....

Ya Allah Ya Tuhanku....
Hadirnya sangat dinantikan,
Hadirnya menjadi pelengkap kehidupan kami,
Engkau peliharalah zuriat kami ini,
Dari sebarang malapetaka, 
Engkau berilah kesihatan yang sempurna untuknya,
Engkau peliharalah jiwanya, 
Engkau jadikan anak ini anak yang mendengar kata,
Anak yang soleh kepada kami dan juga masyarakat kelak,
Anak yang mampu membela agamanya,
Dan anak soleh yang dapat menjadi bekalan untuk kami diakhirat kelak...

Amin Ya Rabbal Alamin..


## Meh lekaih join ramai-ramai....


02 January 2014

Baby new year..tahniah Lia & Azam....


Assalamualaikum...

Happy new year!!!

Tahniah untuk Lia & Azam atas kelahiran 2nd baby boy.

Gambar baby cilok dari FB azam....hehehe...
Baby lahir 1.1.2014 (baby new year!!!!)
5.27 petang
Berat: 2.6kg

Welcome adik baby...nanti auntie dengan abg amsyar pegi melawat ok...


Gambar cilok dari blog mama Lia...
Ni anak sulung diaorang...ada sama tak cam muka si adik? ada sikit2 kan...
yang penting comel ok....Si abang namanya ALEEF ISKANDAR...dah setahun lebih dah...


## Tahniah again lia...tetiba bersemangat nak pregnant lagi...nak baby lagi...InsyaAllah...di tahun baru 2014 ni mana tau ada rezeki kan? Hehehehe....









Mini Rage Face Happy Smiley