Leaderboard

28 June 2011

Dunia baru....

Br dpt post entry baru..even sblm ni dok buka jugak la jenguk2 blog ni..tp just jengok aje la...bc entry kwn2..nk update...xpenah menyempat..kdg2 bl start je nk post new entry, tgh jln jd 'hang'...blur xtau nk taip apa lak...payah ler klu dh diri ni bkn penulis blog yg tegar...hahaha..tp kali ni...harap2 berjaya la 'meng'update blog yg dh hampir nk bersawang nih...actually cm org lain...byk story yg dok ada dlm kepala otak ni...mcm2 benda baru jd...

Dunia Taska & kanak2 riang
Ermmm...ni la dunia baru aku skang...kerja part-time sementara menanti baby kuar...tak penah terpikir lak nk keja sini & apatah lg bergaul ngn kanak...tp mengharapkan yg at least ada la masyuk sket bln2 d samping xmao membebankn en suami...aku teuskan aje la...xda apa pn..just ikut schedule, pg2 koi 7 dh kena ada kt taska & tunggu bdk2 ni dtg...bl semua dh sampai..mula la mandikan sorg demi sorg..hehehe..bdk2 xda la ramai sbb taska ni br je bka..ada la dlm 6 org camtu..cuma kdg2 boring gak bila asyik bt keja yg sama...huhuhuu...bl dok ngan budak2 ni, paham2 aje la kerenah diaorg camna kan..kdg2 tu ilang sabar jugak d buatnya..tp xda la sampai pukul2...marah2 manja ja...tp best sebenarnya bl di kelilingi kanak2 ni..cuma tu la, kn la sabar melayan kerenah diaorg nih...kdg2 tu ada yg tak terjangka..mcm2...

Dunia si kecik & ibunya
Pd tarikh aku post entry ni..aku dh pn 6 bln...tggl lg 114 hari...kejap ja ms berlalu..berdebar? harus la..mcm2 kot aku pk...hrp semuanya selamat...& alhamdulillah, bt ms ni semuanya berjln dgn lancar & baby pn sihat..agak la sbb tiap2 ari bkn main aktif lg dlm perot...asyik2 gerak..sedu & kick manja2 tu maybe br sket...pasni rasakan ye ibu...hehehe..tp semua tu bg aku pengalaman br yg sgt best...pengalaman bersembang ngn baby...wpun dia x de respon..tp at least dia dgr suara ibu dia & suara daddy dia...perot aku pn dh mula menampakkan diri dia...dl riso je bl perot ni x besor2...hahaha...skang..amik kau! setiap ari semakin mbesar..org ckp msuk ja bulan ke7 perot akn lebih cepat membesar..camna la ye rupa aku nant..hahaha...ermmm...apa yg aku rs skang ni..klu mkn ja mest perot sengkak gila2...mcm aku bedal 2 pinggan nasi lak.. tp sungguh...pas mkn rs cam alahai xlarat nk bergerak...yg paling kerap aku rs skang ni adalah sakit pinggang & sakit belakang yg maha dasat..kdg2 bl duduk 2-3 minit pn rs...huh..xleh dok lama2...

Dunia shopping utk baby je
Hah..bab ni paling syok...skang ni klu nk shopping apa2 ja...mest pk 45x...duit kn save utk beli brg baby..kata en suami..amik kau..skang dh xleh shopping sesuka ati lg dh...nmpk sgt la kan aku ni kaki shopping dl2...huh! mn ada...setakat ni kami belom start shopping brg baby pn lg...awai lg kot..tggu la msk 7 bln..lgpun aku kira bertuah sbb xbyk nk shopping sbb guna brg2 kak aku yg masih blom d gunakan..lega...cuma kn beli sket2 ja...km berdua bajet nk beli baju baby sket..stroller..& kelengkapan yg lain...sket2 ja...ada la gak 2-3 kali g survey2 kt the store nun...saje amik mood kata org..padahal xde beli apa pn..hahaha...en suami lak kata, buat apa g survey klu x beli..lorrrrr...camtu plak...sj nk excited kn diri...hahaha...pasni kn p nagoya & riamoda cr kain utk buat cadar tilam baby..

Alamak...pjg plak aku rs entri nih...hahaha..

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley