Leaderboard

28 June 2012

Live dr umah baru....

Assalamualaikum...

Kembali menjengah blog setelah hampir sebulan lbh menyepikan diri...actually reason mcm yg dl2 jugak la...xsempat nk update, xtau nk taip apa, itu la, ini la, bla bla bla...hak hak hak...merapu kan aku ni? ermmm...sebenor2 nya byk benda jd sebab tu la aku menyepi sat utk menjengah blog aku ni...dlm erti kata lain meng'update'...bukan menjengah...huhuhu...byk benda nk story ni...hal pindah randah, hal benti keja...dan mcm2 lg...so,xmau melalut byk2...kang terbantut lg hasrat nk update blog ni..

Utk cerita yg 1st setelah lama menyepi ni, aku nk cerita psl rumh bru aku...(sila refer tajuk di atas ye!) Rumah baru dlm erti kata sebenar bukan la rumah baru beli...ni rumah km sewa d tg malim...kan aku dh berpindah ke tg malim...ops! lupa lak...blom story psl hal pindah randah ni ye? Alhamdulillah, km dpt umah yg murah & selesa..kena la bersyukur ok! Lokasi umah adalah di Taman Desa Keliang, Kalumpang. Mest korang xpenah dgr kn? aku pn sama la...1st time lalu situ & 1st time la jd penduduk sementara di situ...

Ckp psl umah, alhamdulillah semua ok..jiran? xtau nk ckp sbb sebelah umah aku ni kosong...yg best & kdg2 xbest sbb blkng umah ni betoi2 dekat ngn landasan ketapi...alahai..dgr bunyi ketapi lalu je memanjang...memula rimas sbb bising yg amat..tp dh lma2 dh lali...dh biasa org kata...nasib baik Amsyar ok...tido pn xterjaga klu ketapi lalu...aku siap pesan kt mak aku nnt mai umah aku naik ketapi trun belakang umah...hahahaha...

 Ni la umah kami...porch msh blom ada sbb tuan rumah blom psg..hahaha...

 Ruang tamu yg merangkap ruang bermain Amsyar..nmpak x Amsyar tgh bermain2 di situ? hehehe...

 Dan lagi...

Dapur tmpt sy memasak...suka sbb luas & besar...Perhatikan ada 'walker' Amsyar di situ...dia pn suka tlg ibu dia memasak....

Sekian cerita ttg umah kami ni....Alhamdulillah,wpun xbesar, xlengkap mcm umah org lain...aku bersyukur sbb ni la syurga kami 3 beranak....

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley