Leaderboard

23 September 2010

Diet?


Sampai skang...ini la mslh aku...nk diet..utk kuruskan sket bdn aku ni..bkn nk kurus sgt pn..just nak bg ideal dgn ketinggian aku yg 168cm ni...i have to put my weight smpai 68kg..(my current weight now is 7+ kg tau!) warghh..nk trun 1kg pn susah..klu nak naik..bkn main senang kan..tp bila nak bg turun...seksanya...

Tp bila tanya incik suami...dia kata aku tak gemok pn..huhuhu...ye ke syg? tp, nape aku rs cam aku gemok (selalu mcm tu)....hurmmm... terasa sgt jeles dgn fizikal diriku 10years ago...zaman kanak2 lg tu..time tu berat aku 62kg je...wargh....time tu aku aktif sukan...dr netball..handball..olahraga..sampai merata tempat la aku p...bdn slim gila la time tu..tp pas SPM ja...berat aku naik...mendadak...why it happen? story nya mcm ni..pas SPM dl aku apply UITM course SAINS SUKAN..sbb yakin dgn kebolehan & kelebihan yg aku ada dlm bidang sukan ni...(buktinya sijil berlambak2)...but my application was rejected (reject means tak dpt la)...so..! starting from that..aku merajuk..merajuk nk libatkan diri dlm sukan ni lg! & stop myself from involved in any sports activities...then? kesannya...berat bdn naik mendadak2..really! org kata hormon la..sbb dlm aktif..tp bila dh stop..hormon terkejut...warghhhhhhhhhhh...ye ke? hurmm..bila masuk U br la start aktif balik...tp tu la..mcm dh terlambat..dh byk lemak2 yg bermaharajalela....susah nak tewaskan dia...perlu usaha yg keras!
Aku nk diet skang! pls bg semangat kt aku! i can do it! insyaallah...


p/s: bersyukurlah dgn apa yg kita ada....

1 comment:

  1. owh.. da tau da lah.. aku pown sama ngan hg la aku rasa (nk jugak tuee...)after degree ja x exercise lgsg trus bdn aku terkejut.. now..inilah hasilnya..ekekeke

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley