Leaderboard

30 July 2012

Dunia baru...


Assalamualaikum...


Salam 10 Ramadhan..

Cepat kn ms berlalu..dh pn 10 ari bpuasa...alhamdulillah, msh mampu berpuasa penuh..(hrp sgt thun ni dpt penuh lg)..bingo!!! hehehe..ingt lg thn lepas time puasa, mengandungkan amsyar..alhamdulillah, berjaya menghabiskan puasa sebulan dgn jayanya wpun ada kalanya keletihan & keinginan nk berbuka tu ada... :-)

Ok, merujuk kpd tajuk entri di atas...dunia baru apa la agaknya ya? hurmm...actually nk story psl kisah kerja baru & jg dunia baru Amsyar...

Alhamdulillah, menjadi ibu berkerjaya semula setelah hampir 2 bulan menganggur & menjadi surirumah sepenuh masa..Hari ke 3 Ramadhan aku start kerja d company baru yg terletak di Bercham...rezeki Amsyar & maybe jgk rezeki nk raya org kata bila dpt kerja ni...Niat di hati nk membantu mengurangkan beban papa Amsyar dh dikabulkan..Amin..at least xdpt bantu byk pun...ada la jgk kan? cuma sedih sikit la sbb berjauhan semula ngan papa Amsyar...again? yup! kali ni ibu & Amsyar di Ipoh..papa Amsyar di Tg Malim...apa boleh buat kan? kadangkala hidup kita ni kena ada pengorbanan...tp nsb baik dekat & ujung minggu papa Amsyar akn blik...ok la kan? berbalik kpd cerita asal :-) psl keja ni...So far so good!!! Opismate pn ok...tqvm again to my buddy Pn Dayang sbb dia la yg rekomen kn keja ni...actually replace tempat dia sbb dia dh mdapat keja yg sgt & jauh lbh baik...happy for her & berangan2 bila kah agaknya akn menjadi mcm dia...erk? Insyaallah, setiap org ada rezeki masing2 kan Pn Dayang??? Cuma maybe rezeki sy lmbt sket agaknya...hehehehe...

Amsyar at Nursery...
Alhamdulillah, Amsyar sgt baik! tak meragam pn bila ibu hantar ke nursery..cuma biasa la kan..sementara nk biasakan diri dia dgn pengasuh & kwn2 baru...Inilah dunia baru Amsyar...seronok sgt sbb Amsyar dpt ramai kwn & secara xlangsung dia dpt biasakan diri dgn ramai org,...Amsyar boleh di kira yg paling muda la kat nursery tu..lega rsnya bila Amsyar serasi dgn pengasuh & kwn2..(serik dgn pengalaman antar Amsyar sblm2 ni)....

Yg lebih best, opis sgt dekat dgn rumah mak mertua & jg dekat dgn taska Amsyar...kira satu jln la...odw nk ke opis pg2, antar Amsyar dl then trus ke opis...xpyh pusing2 sbb satu jln sj...& it only take 20 minutes dr rumah ke opis (kira waktu antar Amsyar sekali la ni)..

Seronok sbb semuanya bjln dgn lancar...


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley