Leaderboard

04 January 2013

Serik kot!

Assalamualaikum....

Tetiba teringat nk cita psl satu kejadian yg buat sy rasa cam hangin bila pikir2...erm, biasa la klu p mall (especially kt Mydin) la..sb kejadian dh 3 kali berlaku kt sy..penah x bila tgh jalan ngn anak & husband ada org promoter tarik kita? pernah kan? hurmmm....xtau camna nk ckp..bila 1st time kena tu leh terima lg la (klu ikut tu xmau lgsg)..bila nmpk ja depa2 ni terus cr jalan lain...hahaha...malas la...yg kisah sy kena tarik ni adalah utk promote VCD for kids learning..mentang2 nmpk sy bwk anak kan...

1st time kena tarik tu ok lg la....tp tak suka sebenarnya sb niat nk shopping terbantut..pastu nk dgr diaorg bebel2 guna ayat pujuk2..entah la, sy bukan xsuka..tp sy rs mcm xkena dgn tempat...dek sb dh tperangkap...dgr la jugak penerangan diaorg ni...ibarat mencurah ke daun keladi je sy rs...sy dgr2 mcm tu je..VCD yg diaorg promote tu ada pakej dan it cost RM 1K lebih..& bayar adalah secara ansuran...ok, sy klu bab utk anak mmg xberkira...tp utk yg ni..erk? sy rs mcm mana tah....mcm xkena...susah lak rs nak explain...maybe sb cara tarik menarik sy utk menjual produk tu buat sy xsuka...so, terpaksa bagi 1001 alasan to escape...

2nd time pn mcm tu jugak...bila dh bgtau dl dh penah dgr psl benda tu nak jgk ditariknya kami...dlm hati, apa korang xpaham ke? ishhh....pulak tu siap nk banding2 sy ni keja apa...husband keje apa...taraf pendidikan kami...apa hal? konon klu mengaji setakat SPM...anak2 confirm xpandai ke? confirm xleh ckp omputih ke? adohai...tensen rs time tu! pastu siap story kisah diri dia dok oversea..kawen ngn org putih..ait? apa kena mengena nya? grrrrrr.....menyampah ok!

3rd time baru2 ni time sy & Amsyar je..papa Amsyar xikut...semangat dh ni tolak troli nk shopping brg umah sikit...time tu kat 2nd floor ada pesta buku...ok la, dlm hati mmg dok bharap xde la lg org2 yg keja nk menarik org ni...huhuhuhu...mata pn dok meliar je tgk sana sini...dh nk smpai pintu msk mydin tu, tetiba ada sorg pompuan meluru ke arah kami...aiyak? again?? sy bebel dlm hati..dh sah sy kena lg...terbantut semuanya...adohai....mcm2 alasan sy bg utk melarikan diri..tp ditariknya juga troli & menyekat perjalanan kami ke pintu msk mydin...sy explain kat dia sy dh 3 kali kena tahan & dgr pasal pakej ni...sy kata lg sy dtg dgn org...nk cepat....dia kata, xpe..still buat xpaham....

Pastu siap kata arini last diaorg buat promosi byr bulan2 hanya rm62....sebelum ni bulan2 byr rm98 kot klu sy xsilap...again! bg sy bukan mslh bayaran @ apa..cuma sy xsuka dgn cara diaorg nk menjual brg2 diaorg...diaorg kena paham bila sy dh kata xmau secara elok...xpayah la nk paksa2 smpai tarik tgn @ tarik troli @ menghalang jalan kan? lgpun biras sy dh beli benda ni & letak kat taska...Amsyar boleh belajar jgk kat taska..pandai je bdk pompuan tu ckp, kat taska diaorg xde masa nak psg CD ni....eh, pandai la engkau...kat taska tu ada jadual ok...bila smpai masa bdk2 ni akn ada la masa utk tgk CD @ apa2 pun...

Sy dh create mcm2 alasan supaya dia paham sy xmau menghabiskan masa dgr dia pok pek...xjugak paham..adoi...time dia ckp pn sy xpandang muka dia..mata sy melilau tgk tmpt lain..tu pn xpaham? sy paham keja dia..nk promote brg2 dia,....tp biarlah kena dgn caranya....yg sy tambah angin bila dia ckp, yg sy xamik serius hal nk mendidik anak sy....hah! kau sapa kot pandai2 nk kata mcm tu? semua parents nk yg terbaik utk anak2 diaorg...terpulang la camna caranya....xsemestinya dgn beli VCD yg kau jual tu...byk lg cara lain...mmg jenis xpaham bahasa sungguh la kau ni kan....pastu pulak, siap kata " xpe la...akak dh buat pilihan...jgn menyesal nnt sb sy dh explain kat akk psl benda ni" huh! smpai arini sy ingt kot muka budak pompuan tuh! geram!!!! spoil trus mood sy nk shopping...

##### Setiap ibu @ bapa pasti menginginkan yg terbaik utk anak2 mereka..bagaimana @ apakah cara terpulang pd masing2...

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley