Leaderboard

02 January 2013

Welcome 2013....

Assalamualaikum...

Tahun 2012 dh pun melabuhkan tirainya...pasti byk kenangan manis mahupun kenangan pahit yg terjadi sepanjang 2012...setiap org pasti ada kisah & cerita mereka tersendiri...bg sy, mmg tahun 2012 byk bnda berlaku...& ada pahit..ada manis....

Tahun 2011 tahun baru sy hanya di kampung...br lepas pantang...xde la nak p countdown sb dh ada ank kecik..mcm la sblm ni pegi countdown...mmg xpenah pn..dok umah ja...hehe..Tahun ni?? mmg xde plan pn nk ke mana2 @ nk countdown..dok di rumah aje..lgpun si kecik sy tu confirm dh tido awal...countdown dgn dia aje la ats katil....hehe...actually berhajat nk countdown dr umah baru...tp xkesampaian...

Tahun 2012....sy menjadi ibu bekerjaya semula..setelah setahun lebih sy menganggur..Alhamdulillah, itu adalah rezeki anak...kebetulan sy dpt keja di PJ & kami berpindah & menetap di Damansara....Life after married & having a baby especially in big city is not an easy nk compared dgn life ketika bujang....kenapa sy kata mcm tu? hurmm..sb seawal pukul 630 sy dh kuar dr rumah...hantar ank ke nursery then terus meredah kesesakan lalulintas utk ke tempat kerja...bayangkan it takes about sejam lebih utk sy smpai ke opis gara2 jammed...padahal dr umah nk ke opis sy tu 30 minit je dh smpai...mmg mencabar...sy bukan nk mengeluh..sy tau ada lg org lain yg lebih teruk dr sy...tp sy rasa ralat bila smpai umah dh malam...amik anak pun time maghrib...sedangkan sy keluar dr opis sharp kul 6ptg. kesian ank sy yg pg2 dh keluar umah, smpai umah lak malam...dh smpai umah trus tdo...xde ms utk bermain2 ngn ibu dia..itu yg sy rs cam stress sikit....sb tu sy ckp ngn papa Amsyar, sy rasa serabut dok KL...mana dgn perangai pengasuh2 yg agak memeningkan kepala sy...kesian anak sy sb selama 3 bulan, 3 kali dia tukar pengasuh...

Setelah 3 bulan, kami amik keputusan utk berpindah ke Tg Malim..melepaskan kerja sy di PJ (wpun ketika tu sy dh confirm dpt permanent & rasa sayang yg amat utk berhenti..tp sy kena berkorban)..tinggal di Tg Malim, sy menjadi surirumah kembali...sambil2 mencari kerja..& life waktu tu sgt bahagia...xde stress2...dpt jaga anak sendiri...dpt msk utk husband...mmg best...tp sy perlu kerja jgk utk membantu husband...2 bulan lps tu, sy dpt kerja di Ipoh...sekali lg kami dua beranak berpindah & menetap di rumah mertua sy...& smpai sekarang..Alhamdulillah, kehidupan sekarang lebih bermakna....walaupun sy kerja, sy x stress...xde jammed, xde mslh dgn pengasuh & sy ada byk masa untuk anak....Sy bersyukur....

Tahun 2012....bulan September permata hati kami genap setahun...Tiada yg lbh membahagiakan selain dr melihat ank mmbesar depan mata. Di kala usia Amsyar menginjak setahun, kami di uji...Rafieq Amsyar demam panas + kena tarik smpai kena warded 2 malam di hospital. Mujur tiada apa2 yg serius...Alhamdulillah, ujian itu menjadikan kami lbh matang...

Penghujung November 2012, sepupu yg paling rapat dgn sy pergi mengadap Ilahi...masih xdpt menerima kenyataan yg dia dh tiada....tp harus redha & menerima ketentuan Ilahi sb yg hidup pasti akan mati...masih terngiang2 gelak tawa, gurauan di BBM & FB dr dia...AL-FATIHAH utk arwah Syakirah Hashim...bersemadilah dgn tenang di sana...kami mendoakan dr jauh....

Tahun 2013....
Sy berdoa utk menjadi lebih baik dr sebelum ni....mmg byk kekurangan sy & kdg2 tanpa sedar sy lalai...Alhamdulillah, masih ada peluang utk sy perbaiki setiap kelemahan itu...sy masih berusaha ke arah itu & semoga dipermudahkan semuanya...Insya Allah. Tahun 2013 juga usia sy menginjak setahun lg...memasuki alam 30an...seiring dgn pertambahan usia ni sy harap sy akn jd lebih matang...matang dlm semua hal...berazam utk menjadi isteri yg diredhaiNya...isteri yg terbaik di mata suami...ibu yg terbaik utk cahayamata kami, Rafieq Amsyar....mohon diberi kekuatan utk mendidik Amsyar menjadi ank yg baik & soleh.....Sy juga ingin menjadi anak yg baik utk mak & abah sy...sy ingin membahagiakan mereka selagi termampu...amin ya rabbal alamin...

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley