Leaderboard

15 April 2012

Ceritera Cinta: Hajat di hati...

Sesuai dgn tajuk entri d atas, apakah itu? hajat apa plak ye? ermm..d sebabkan dlm beberapa minggu lg ibu amsyar akn menjadi suri rumah kembali (sementara dpt keje lain), terdetik d hati ni nk berbisnes...best ja tgk org lain berbisnes & yg paling best tgk bisnes diaorg maju..tp tu la, lain org lain kan? jgn nk sama kan diri sendiri dgn org lain...tp klu nk jadikan apa yg org buat tu sebagai dorongan utk bjaya confirm boleh sgt2...d kala ni semangat nk memulakan bisnes tu sgt2 la membuak2...dh ada la start survey supplier & google apa yg ptt psl bisnes nih.. nk bt bisnes kn kuat & yakin serta sanggup mengambil risiko..chewah...tp betul, kena kuat sbb kdg2 ada ja org dengki @ sxuka dgn kita, kena yakin sbb klu diri sendiri xyakin camna nk yakin kan org...yedak? nk bt bisnes pn kena yakin jgk sbb klu xyakin mana nk maju...& kena sanggup amik risiko sbb nk start bisnes kn kuar modal...byk@x tpulang pd bisnes apa yg nk buat...

Buat ms ni hajat d hati nak buat bisnes:

1) Jual brg2 baby online
Trend skang, ramai yg buat bisnes online...& rata2 sambutan yg dterima amat menggalakkan..maknanya bisnes ok la...at least, klu yg bt sambilan dpt la tambah pendapatan sikt2...

2) Bisnes kek
Ni sejak dr dulu dok berangan...hahaha..insyaallah, sp tau menjadi kenyataan pas ni.. ilham dpt dr sorg akak yg sgt maju bisnes kek dia...& aku sendiri pernah order kek dr dia time tunang dl...just nk share blog dia:


Insyaallah, klu niat d hati kita baik Allah akn makbulkan..sbb aku bukan saja2 nk buat bisnes ni...tp sekdar utk membantu suami meringankan beban & mengisi masa yg ada...

p/s: doakan saya...

1 comment:








Mini Rage Face Happy Smiley