Leaderboard

16 May 2013

Happy Mother's Day & Happy Teacher's Day...

Assalamualaikum...hi blog! 

Lama xmenjenguk kamu...actually ada je jenguk, tp malas nak update. Xde mood...Harini mood tetiba ada...so, nak buat cerita 2 in 1 lah...hari ibu & hari guru...

Selamat hari ibu utk diri sendiri, utk mak Puan Hjh Jamaliah, mak mertua, Puan Hjh Robiah & sapa2 yang bergelar ibu. Tahun kedua sy bergelar ibu. Alhamdulillah, sangat bahagia menjadi ibu kepada Rafieq Amsyar..buah hati pengarang jantung ulam pegaga semua lah! Hehehe...merapu apa xtau. Semoga saya dikurniakan kesihatan yang baik supaya dpt menjadi ibu yang terbaik untuk anak-anak saya. Amin.

Selamat hari guru pulak untuk insan yang bergelar guru..happy teacher's day utk semua guru2 di Malaysia. Seronok la cikgu2 semua sb mest dapat banyak hadiah kan? :-) teringat kakak sy yang dulunya seorang guru (cikgu taska pun dikira cikgu jugak kan?) time hari guru ja bwk balik byk hadiah. Jasa dan pengorbanan guru ni memang xleh nak dihitung & dikira. Bagus sangat ada satu hari yang istimewa mcm ni untuk mengenang dan menghargai jasa guru2. 

Saya pun dulu hampir menjadi pendidik. Chewah! Tapi gamaknya xde tertulis diri ini untuk menjadi cikgu kot. Hehehe...Lps SPM, dpt panggilan temuduga cikgu...lepas stage 2 (ujian bertulis & interview). Time tu klu bjaya jadi la cikgu pendidikan jasmani. Hahahaha....Tp, mmg xde rezeki nak jadi cikgu. Xdpt bayangkan klu sekarang ni jadi cikgu kan? Cikgu Hasmidar....ohmyteacher!!!!


Utk semua cikgu2 yang penah mendidik diri ini, since tadika, sekolah rendah, sekolah menengah & universiti...jasa kalian semua amat saya sanjung dan kenang smpai bila2. Tak lupa, buat mak abah yang menjadi guru segala guru, mendidik dr kecik sampai besaq panjang sekarang ni...


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley