Leaderboard

15 August 2012

Rafieq Amsyar Bin Rafizee Uzair


Assalamualaikum...


Another entry! walawei....dh 3 entry dlm 1 hari nih..nmpk sgt aku xbuat keja kan...hahaha...keja buat ok! cuma sbb mood raya silih berganti..cam malaih sikit la...paham2 la ye! cr mood nk buat keja balik sementara tu aku update la blog...lgpun idea mencurah2 ni..(ye ke?)

Ok la, xmau melalut..nk story psl anakanda Rafieq Amsyar yg dh pn 10 bulan, 2 minggu & 3 hari...dah besau anakanda aku nih! alhamdulillah, amsyar sihat, semakin membesar & semakin mcm2 feel nya...lg 2 bln amsyar ckp setahun..cam xpcaya kan? kan? ank dh setahun..pastu mula la org tu org ni dok sibuk nk tanya, " bila nk bg amsyar adik?" huh..soalan pemes di abad ni selepas soalan " bila nk kawen?" sabar aja la...km ada merancang psl bab2 ni..tp Yang Maha Esa yang menentukan..kami serahkan semua tu padaNya..planning kami nk bg amsyar besau sikit...br bg dia adik...kesian lak klu kecik2 cenggini dh ada adik...kurang kasih sayang nnt...kan?

Anakanda amsyar skang ni berdiri uols...tp lom leh jalan lg...setapak dua pegang dinding tu boleh la...berjalan sendiri2 blom boleh...tp ibu tau amsyar sedang berusaha ke arah itu kan sayang? ibu always support u! chewah!!! bagai xsabar kot nk tggu amsyar leh jalan sendiri...bila kah agaknya masa itu? we'll wait & see.......

Tapi, gigi amsyar dh ada! br je tumbuh satu...excited bagai nak rak si ibu..hahaha...tarikh keramat itu adalah 8/8/2012..yes, ibu set the date...kena ingt! dh mula nk menggigit org je lately anakanda ibu ni..tp seronok kot...dpt merasai sepenuhnya proses perkembangan anak...dr dia lahir, buka mata, senyum, meniarap, tonggeng sana tonggeng sini...pastu menyulur...dan meniarap! skang tggu dia bjalan plak! mmg heaven! Tp xdpt nk amik gambaq amsyar & gigi dia sbb sgt la susah nk suruh dia buka mulut & tunjuk gigi....tp xpe..gigi blom besar lg..br kuar cikit...nnt dh besar kita amik gambar byk2 k...

Anakanda amsyar skang ni suka menjerit...bingit telinga...lg menjadi2 klu ada yg menyakat dia...hahaha..yg paling best dia dh pandai sebut PAPA...bgun tidoq ja sebut PAPA...ibu depan mata xde lak di sebutnya...hehehe...pastu ckp bahasa dia la...pok pek pok pek...

Satu bab ni, syukur sgt2 sbb anakanda amsyar mmg xbyk ragam...ok je ngan sapa2 pn...& baik aje dia...hehe...oh! lupa nk update di sini...anakanda amsyar skang dh 9.6kg tau...mmg semangat..ibu mmg dh xlarat nk dukung...membesar bagaikan juara...alhamdulillah, itu lah yg setiap ibu inginkan utk anaknya..sihat selalu..doa ibu amsyar menjadi ank yg soleh, dgr ckp ibu & papa...

Wajah kesayangan hamba....


v
v
v
v

Picture Amsyar with Papa & Ibu....ni time amsyar 6 bulan...the latest pisture dgn papa & ibu xde..tggu gambar raya la ye...


Sekian entri ibu amsyar utk hari ni...

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley