Leaderboard

15 August 2012

End of Ramadhan & cerita nk raya...


Assalamualaikum...


Salam 26 Ramadhan...tinggal lg 3 ari nk raya..mood? sdh semestinya la excited nk beraya kan? tp..sedih pn ada sbb Ramadhan dh nk meninggalkan kita...xpasti thn depan dpt x lg berjumpa dgn bulan mulia ini...

Cerita psl ramadhan terakhir ni, alhamdulillah satu kewajipan yg wajib ke ats umat Islam pd bulan ramadhan iaitu Zakat Fitrah telah pn kami tunaikan...last week time jln2 kat JJ ipoh, papa amsyar singgah kaunter bayaran zakat utk menunaikan zakat bg kami 3 beranak...jumlah adalah RM21...alhamdulillah, sempurna sudah rasanya...

Last week juga minggu terakhir utk membeli belah segala keperluan raya...alhamdulillah, baju raya Amsyar dh pun siap...baju ibu pn dh beli..baju papa pn sdh ada...keutamaan lebih kpd anak la...of course kan? sbb ni tahun pertama kami beraya dgn Amsyar...keterujaan tu xdpt nk d bayangkan..tggu aje la ari raya nnt ye apa jd...xsabar kan? korang2 yg thn ni 1st raya ngn anak pn mest paham camna rsnya keterujaan nk beraya...hehehe...xsabar nk tgk Amsyar pakai baju melayu, sampin & songkok..comel je...tema kami utk beraya sedondon thn ni adalah biru turqouise... :-)

Tahun ni biskut raya adalah hasil air tangan sendiri okeh! tetiba thn ni ada ank kecik, jd rajin nk buat biskut raya sendiri plak kan....tp misi berjaya dgn terhasilnya 2 jenis biskut utk di bawa balik ke kg & juga utk mak mertua..kira ok la kan..hihihi...gambar biskut akn di upload kemudian ye...

Disebabkan bru keja & cuti xberapa nk byk (mmg xda pn), raya kali ni kami akn beraya di kg aku, aloq staq...syokkkk...hahaha...amsyar dpt beraya kt kg...suasana lain dr sambut raya kt bandar2 nih..betoi....kami akn bertolak balik kampung Insyaallah ari sabtu pg2 buta..sebab apa pg2 buta?? haha, sebab nk mengelakkan jem...tp dh nama pn nk raya, ari sabtu lak tu kan..dah sah2 la jem highway tu...doa kami, semoga xla teruk sgt jem tu & km selamat sampai kat kg...mood nk balik kg dh meluap2 ni...tp,brg2 nk balik blom pack apa satu pun lg..hahaha...konon excited, tp brg2 blom packing...xsempat uols...balik keja sibuk tlg mak mertua msk utk berbuka..mlm pas tido kan budak tecik tu, terus buat biskut raya...tp xpe, sempat lg nk pack2 brg ni wpun last minit..

Apapun, selamat hari raya utk semua yg mengenali diri...sama2 kita amalkan budaya saling mengunjung utk mengeratkan silaturahim di hari raya ni....


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley