Leaderboard

06 September 2012

Finally....Amsyar sampai ke Cameron Highlands


Assalamualaikum...


Masih dlm bulan Syawal & masih terasa kemeriahan hari raya walaupun sipi2 je...ujung mggu still ada open house sana sini...

Kali ni nk story kisah anakanda Amsyar finally sampai jugak ke Cameron Highlands! setelah byk kali plan & finally smpai jgk hajat ibunda ni nk bwk anakanda nya ke CH...tp agk ralat sikit sbb kepergian kami ke CH ni tidak disertai papa amsyar..hu3..

Bertolak pg2, & smpai ats sana kul 830...konon2 xmau jem di tgh jalan...sempat bfast di Bharat Tea..& snap photo sikit2 kt ladang teh tu...utk makluman, time tu panas terik sgt2 wpun br kul 9 lbh...sbb tu nk snap photo byk2 jd cam malaih..panas sgt..tp nasib baik la cuaca sejuk...xterasa sgt kepanasan tu..cuma bahang matahari aje la...lps bfast terus gerak ke Brinchang & singgah di pasar pagi (pasar tani)...lokasi pasar pagi ialah di lokasi psr malam Brinchang..biasa la, mcm2 ada juai...dr sayur2, buah2, brg souviniour & mcm2 lg la..km xbeli apa pn...just dpt bola stoberi utk amsyar dr makngah...tp betul la, time berduit sikit br syok nk p tempat2 camtu (tempat lain pn sama la) tp xpa la sbb niat nk pegi jalan2 bukan nk p shopping bagai...ha3..iye ke?

Budak br bagun tdo..baik je dia..sepanjang jln dr Ipoh - CH tdo...maybe ngantok sgt sbb kena bgun awal...

Kan dh bgtau panas terik, nak jugak bergambar...hehehe..

Familia....tp xcukup korum lg ni....3 is missing...hu3

Bola stoberi....

Pas borong memborong kami semua gerak ke Strawberi Farm...ramai org...tp kebanyakkan nya dh nk balik..sbb kami p hari Ahad & org lain yg p ari Sabtu @ Jumaat dh nk gerak balik...jadi jln nak naik ke CH xla jem...tp nk turun mmg jem...Macam biasa la kat SF, snap picture sikit2...Amsyar so excited bila dpt naik mainan yg insert coin tuh...hahaha..ni first time kot dia naik benda alah tu...excited sgt smpai benda alah tu berhenti dia bising2...nk lg..nk lg..he3....

Amsyar & ibu @ Strawbery Farm....

Budak excited bila naik benda alah ni...he3

dan lagi....

Percutian yg sgt singkat ni sgt best...lagi best klu papa amsyar ada kan? hurmm..mybe next time..kami bertolak balik kui 1 pas lunch & turun ikut Tapah...my 1st time balik CH ikut Tapah & perjalanan sgt adventure kot! jalan pusing2...naik pening di buatnya..nasib baik xmuntah2..ha3..tp best bila pemandangan sepanjang turun dr CH sgt cantik..tambah lak nmpk perkampungan org2 asli....best2..oh, lupa nak bgtau..kami balik ikut Tapah sbb nk singgah jmpa ank abg yg bersekolah di SM Sains Tapah...

Ceritera Cinta: pasni kita g jln2 lagi ye amsyar! kemana? xtau la..tggu aje la...

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley