Leaderboard

14 November 2012

Bila Cuti: Jalan2 Zoo Taiping...

Assalamualaikum...


Minggu yg penuh dgn cuti...13hb cuti Deepavali...15hb dh cuti Awal Muharam lak...best..tp xbest sbb cuti sehari, keja, cuti sehari, keja...hahaha...mood nk bt keja pn dh cuti jgk sb kat opis pn ramai yg bercuti...

Tp lhamdulillah la sbb bila cuti ni dpt la luang ms dgn anak & suami & bila cuti of course akn terfikir nak jalan2..plan nk ke sana sini...sejak dr awal bln lg..haha..over sy kan? tp harus lah kan...Actually km plan nk bercuti ke Penang...tp disebabkan seminggu sblm tarikh nk bercuti tu Amsyar xberapa sihat..batuk & selsema..so,plan ke Penang tpaksa dicancel ats sbb ank xsihat....pastu kami decide utk p jalan dekat2 aja la...so, plan la ke Zoo Taiping since sy sendiri dh lama suarakan hasrat nk bwk Amsyar ke sini...dpt green lite dr Papa Amsyar...cuma xconfirm lg at that time nk p ari apa...

Tp plan asal utk berjalan kami 3 beranak shj akhirnya disertai oleh mertua & ahli keluarga yg lain...2 biji keta gak la...xpa la...ramai2 pn best..tp harus ada hari di mana hanya kami bertiga shj jalan2...wakakaka (bunyi cam selfish je kan)...xde la sgt..tp kdg2 tu nak jgk kualiti time bsama...hahaha..over!

Plan nk kuar pagi la sb bila smpai zoo xde la panas sgt...lbh kurang sejam lbh gak dr Ipoh ke Taiping...tp bila dh ramai ni..biasa la, last2 koi 10.30pg br kami semua gerak ke Taiping...smpai sana pn dh lbh kurang koi 12..alhamdulillah, cuaca xde la pamas terik & kira ok la..mendung je gitu...kesian ank2 klu panas terik sgt..smpai je trus makan dl sb dh thari, perut minta diisi..nnt senang nk jln dlm zoo sb perut pn dh kenyang...hehehe..

Memandangkan ari kmi p tu adalah public holiday (Deepavali) maka org mmg ramai toksah nk ckp la kn..parking pn penuh & tpaksa gak la parking jauh...nasib la kan...sp suruh? hahahaha...ops! 

Tiket utk msk ke zoo hanya RM12 utk dewasa & RM8 utk kanak2 di bawah umo 3 thn...not bad la..xde la mahal sgt..di sebabkan org sgt ramai & kemudahan ketapi utk round2 dlm zoo tu sgt terhad smpai que punyala panjang...(gila, bosan menunggu lama sgt)..kami pn decide utk bjalan kaki shj pusing satu zoo...hah, mmg exercise la...turun bpe kg xtau la..hahaha..nsb Amsyar elok je ddk dlm stroller dia...& selesa lak dia bila stroller siap ada kipas..(thanks to Makngah sbb belikan Amsyar kipas tecik tu)...dr awal smpai nk balik Amsyar mmg xberpeluh lgsg...ye la,papa ngn ibu ni dh berpeluh sakan dh...bukan xmao bg dia jalan..tp kesian dia kang penat...zoo tu boleh tahan besar la...kesian dia nnt...

Tataplah gambar sebagai kenangan2...(over lagi!)....

Acara wajib adalah bergambar ramai2....

Amsyar with ibu & papa.....

Suka dia dpt tgk mcm2 binatang.....

Macam2 aksi Amsyar....


Next holiday?? Insyaallah..ke mana tak tau...haha..tp ada lah tu...(xde idea)..ok la..enjoy ur holiday ye kawan2...

p/s: happy holiday to Icha's family...bestnya dpt g Melaka...hope Amsyar pn dpt pegi Melaka jgk lps ni...


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley