Leaderboard

09 November 2012

Creepe Durian....apa tu?

Assalamualaikum....

Apa tuh?? Ha..ni la kegilaan di luar sana sekarang...Creepe durian...tgh hot tau org dok meng'order' creepe ni sana sini...laris sungguh la bisnes org buat kek & creepe ni...tp kan, sekali dengaq bila ada DURIAN tu cam, ala xbest sb sy ni bukan penggemar durian...hahahaha...tp bila tgk sana sini dok sebut..kata sedap...serius sedap...then, try la godek FB & google...apa la benda creepe durian ni....

Ni la rupanya...nmpk cam kuih ketayap kan..hehhe..tp bukan la...actually boleh di dapati dgn pelbagai kaler..

Nampak cam biasa je kan? tp org kata mmg sedap...inti dalam ada durian & cream..yummy..sgt sedap lg bila makan time sejuk..warghh..terus sy rs NAK...NAK..NAK!!! Tp susah la nk cr area Ipoh ni.....camna ni? nsb la sy xtermengidam kan...klu x, jenuh. 

Maka ats sebab dh xleh tahan sgt nk makan...sy try godek resipi camna nk buat creepe ni dgn niat & harapan nk buat sendiri la..hahahaha...harap menjadi! 

Setelah google sana sini resipi nk buat creepe durian ni, sy terjumpa satu blog ni yg sgt membantu sy yg br nak belajar buat...sebab dia ada tutorial...senang la kan sy nk ikut satu persatu...sgt membantu!  sila jenguk blog ni pd sapa2 yg rasa nk try buat creepe durian nii ye....


Not bad....xle susah sgt nk buat...senang jugk la...tp bila belom cuba buat, xtau la nk kata sesenang tgk resipi & tutorial tu @ tak...makanya, dengan semangat nk makan yg membara2, insyaallah pasni nk singgah tesco beli bahan & mlm ni nk try buat....doakan sy berjaya! hahaha...bila dh siap buat akn sy paparkan di blog ini utk tatapan semua.....kui kui kui....

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley