Leaderboard

04 February 2013

Cerita jalan2 ke Penang...

Assalamualaikum..

Pagi update blog sb mood lemau semacam. Is it monday blues? he3..entah la. Just nak cita psl percutian ke Penang time cuti Thaipusam aritu...

Percutian yg singkat, itupun disebabkan kami menghantar mak abah pergi umrah & naik kt Airport Penang. So, sambil menyelam minum air la....seminggu sblm tu sy lah insan paling sibuk mencari hotel utk kami bermalam nnt. Nmpk mcm senang kan, ala nak cr hotel aja pun. Hah...senang lah sgt. Bg sy, agak susah sb time kami nak p cuti nnt adalah public holiday iaitu Thaipusam Day & ada request pulak nak hotel area Batu Ferringhi & tepi pantai. Hotel pun byk yg dh full & klu ada pun yg mahal2. Erk? xmau la mahal2..nak yg biasa je, yg kami mampu. Mula2 tukar fikiran cr homestay @ apartment @ condo. Ada tu mmg ada, tp byk yg nak full payment. xmau deposit. takut kena tipu, so kena la cr hotel balik.

Alhamdulillah, finally dpt gak cr hotel tp bukan dkt area Batu Ferringhi lah. Hotel yg sy dpt ni area Tanjung Bungah. Dkt la jugak dgn Batu Ferringhi & mmg dkt pantai pun. Harga utk sebilik adalah RM190. boleh la kan. so, kami booked utk 2 bilik. Kami check in hotel hampir kul 4. Ni semua gara2 jammed sb jalan nak ke hotel lalu tmpt org sambut Thaipusam. Mmg masak la jammed. Sabar aja la. Sampai hotel pn dh hampir kul 4. Nasib xsesat nk cr Hotel tu.

Disebabkan masa hanya sehari, xda la berjalan2 kemana sgt pn. Just ke tepi pantai Batu Feringghi & singgah Padang Kota Lama sekejap menikmati rojak. Tu pun time odw nak blik dh. But, kami enjoy. InsyaAllah akn merancang utk bercuti lama sikit lps ni.






Plan for next holiday..ke manakah? hehehehe...

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley