Leaderboard

06 February 2013

Ragam anak bujang saya....

Assalamualaikum...

Happy Wednesday...happy sebab arini dh ari rabu. sebab esok nk jmpa mak,abah, abg & kakak ipar sy yg blik dr menunaikan umrah. sungguh cpt masa berlalu. 2 minggu rasa kejap je. Alhamdulillah, semoga diaorg semua slmt sampai. itu mukadimah je...sy nk crita psl ank bujang nan sorg ni. Arini anak bujang sy dh setahun 4 bulan. rs cam dh lama xupdate psl dia. 

Petang smlm pas balik keja, kami dua beranak bosan sgt. Xtau nak buat apa. Maklumla, tinggal kami berdua ja. lgpun smlm sampai umah awal. selalu dkt maghrib bru smpai. Singgah umah opah kejap. Amsyar lak sibuk ngn keta TOLO dia smbil minum susu. pastu kejap2 punggah mainan, main sorg2. dh bosan tu apa lagi...snap la gambar si anak bermain sorang2...layan aje la gambo2 dia.

Anak bujang sy dh pok pek..sebutan pn dh jelas. byk benda yg kita sebut & act dia akn tiru. so, this time kn ckp & act benda yg elok2 je sb dia dh start meniru...pastu asyik sebut papa je..ibu ari2 ngn dia xde lak disebutnya. maybe sebutan papa tu sgt senang nk disebut. memang pun. klu nak something, dh pandai sebut 'nak' smbil jari tunjuk benda apa yg dia nak tu. pastu dah pandai merajuk...comel je :-) bila dgr azan, dia pun tunduk cam rukuk....sgt la obsess dgn bas hinggakan lori2 pun dia sebut bas. kira pd peringkat ni dia dh boleh beza & kenal benda disekeliling. Lg best bila suruh dia ajuk bunyi binatang. siap dgn gaya lagi. Paling best, part dia amik tudung sy..pastu bising2 srh sy pakai even time tu waktu malam dh nak tido pn disuruhnya pakai. alahai anak. tp, alhamdulillah, seronok sgt rasanya dgn keletah anak sorang ni. mmg menjadi penghibur kami berdua. 



Ni pulak aktiviti Amsyar di hari minggu. Dah lama beli kolam Ben 10 tu..tp asyik xde masa je nak buka. Last week dpt la bagi dia mandi kt kolam tu. Excited sungguh. Sorry ya, pic Amsyar sexy sikit. Hehehehe..Layan kan aje budak ni main air + mandi. tp xleh lama2 sb takut selsema. klu kata sudah dia marah2 sb nak main lg


Alhamdulillah, Amsyar dh boleh makan sendiri. Cuma kena sabar aja la sebab abis berterabur. Good job anak ibu!!


Permata hati ibu & papa...we love u so much! 

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley