Leaderboard

05 February 2013

Plan nk bercuti lg la....

Assalamualaikum...

Sejak dua menjak ni mood nk update blog time pagi ja. maybe lps buka blog & baca blog kwn2, terus idea dtg. boleh mcm tu? Ok, kali ni nak update psl plan nk bercuti2 malaysia lg. Asyik bjalan ja kejanya...xsalah bila ianya kena dgn kedudukan kewangan & masa. Lgpun sekadar plan2 je. Kalau menjadi alhamdulillah la kan? chewah!

1. Bukit Tinggi, Pahang
Ni tmpt yg sejak dr dulu teringin sgt nak p. Sampai skang xsampai2 lg. Kesian betoi kan? hehehe..InsyaAllah akn pastikan dpt jugak jejak kaki ke sini suatu hari nnt. Lg excited nak p bila Puan Dayang cita & share keseronokan disana. Aishhh.....xsabaq aih nak p. Reason nak sgt pg sana maybe sb tmpt tu cantik & cam ala2 g oversea gitu. Ye la, nk dpt pegi oversea tah bila la kan. dpt pegi sini dulu pn jadi la. Tp sebelum apa2 kn buat survey hotel, kos pergi & balik dll. Proposal akn diusulkan kpd Big Boss nant. Apap2 pn kena buat plan betoi2 supaya xkena reject. hehehehehe...Nah, siap google lg gmbr2 menarik kt Bukit Tinggi. Cer tgk...lawa kan tmpt ni...


2. Pulau Perhentian, Terengganu
Tempat ni adalah tmpt dlm list nak p time honeymoon. Tp xmenjadi. So, klu dpt pg ngan anak pn kira ok la..berhoneymoon bertiga. Ok apa. Reason nak p tmpt ni maybe sb cantik & tenang. Boleh mcm tu? Mcm la xda pulau lain yg cantik & tenang. Entah, xtau sb apa nk p sini. 


3. Melaka Bandaraya Bersejarah
Walaupun dulu pernah smpai Melaka, tp ttp rasa nak p lagi bwk Amsyar. Byk tempat menarik utk dilawati kt sana.


4. Sabah
Reason nk p Sabah selain nk jalan2 ialah nk melawat cousin yg menetap disana. Tp tu lah, susah gak nk ke sana. Nk kena cr tiket flight yg murah, bila dpt murah, susah lak nk booking (Pengalaman pertama nk booking tiket ke Sabah time free seating AA dl) maklum la, 1st time katanya. tensen sbb kena main2 tukar tarikh nk cr harga yg betoi2 murah. Ingt senang org nk bg free? hahahaha..last2 give up. tggu next promo plak la bru try lg utk booking. 

5. USS
Ni dh dikira bukan cuti2 malaysia lg dh. Dah p oversea...he3. Sj nk msukkan dlm list jgk sb dulu penah bersuara nk p. Tp bila pikiaq2 blik, harus ada bajet lebih (lebih byk) utk kesana. 


## Sokseksoksek: So far, ni je kot tmpt2 yg dok rasa nak p...esok2 xtau la plak mcm mana. he3. agak2 encik suami baca blog ni x? haahaha..mmg taklah....klu bc senang jugak kan. erm..apa2 pun harus start menabung sikit2 dr skang kalau nk bercuti2 malaysia. amboi, bukan main ibu amsyar plan! hak hak hak

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley