Leaderboard

03 November 2014

Cerita Pisang Goreng Cheese & Bubur Asyura...


Assalamualaikum...


Mengidam tak habis-habis lagi aku ni...
Layan kan aja la tekak mak buyung ni ye...
Last week terasa nak makan pisang goreng cheese...
Kesian aku..ketinggalan zaman..orang dah 2-3 kali merasa aku baru nak cari...
Actually, dah lama mencari pisang goreng cheese nie...
Payah benar nak cari kat Ipoh nie...
Time balik A,Staq pun p cari..tapi kedai tutup pulak...
Tertunda la hasrat ku itu...

Bermula la misi menggoogle pisang goreng cheese kat Ipoh ni...
Tak banyak (ke aku yang tak tau?)
Kebetulan google tu jumpa ada jual dekat Medan Gopeng.. berhadapan RHB...
Petang tu bawak Amsyar tengok orang main kapal terbang & helikopter control kat Taman Botani...
Odw balik lalu Medan Gopeng...Yes, pakcik jual pisang goreng cheese tu ada..
Apa lagi...singgah la..dah lalu takkan tak singgah kan?

Ini la rupanya pisang goreng cheese itu....
Tapi cheese dah cair sebab tunggu sampai rumah baru makan...
Erm...papa Amsyar lak komplen...ingt apa la pisang goreng cheese ni...
Rupanya pisang goreng pastu tabur cheese je kat atas...
Hahahaha.... camtu baik buat sendiri dia kata...
Sebab malas nak buat sendiri la kena beli aku kata...
Untuk 7 keping pisang goreng harga adalah RM3.50
Kalau tambah coklat jadi RM4.00
Rasa? Ermmm...biasa ja...tak rasa sangat cheese tu...




Sapa kenai ini kuih apa angkat tangan!! 
Masuk ja bulan Muharam, korang pun tau kan mesti ada bubur asyura..
Ni peberet aku nih..tapi peberet pun mesti yang mak buat sendiri...
Orang lain buat cam xkick rasanya... hahaha...
Selalu mak akan buat bila anak-anak dia semua balik...
Memandangkan aku nak berpantang nanti, confirm melepas la aku nak makan kan...
So, mak kirim la bubur asyura sebekas dekat abang aku yang kebetulan balik kampung minggu lepas...Tapi yang ni mak buat untuk masuk pertandingan apa tah...kira masak ramai-ramai kot...
Rasa lain la sikit...manis pun ada...aku makan 2-3 sudu ja sebab manis...
Jadilah..dpt makan sikit pun....


1 comment:

  1. saya suka juga pisang goreng cheese tapi biasanya tak habis kalo makan sorang

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley