Leaderboard

04 November 2014

Pregnancy Journey: Last Trimester...

Assalamualaikum...


Lilypie - (pyiK)

19 hari lagi...
Itupun kalau ngam-ngam bersalin time due la..
Kalau bersalin awal... tik tok tik tok la..
Actually sekarang memang mood standby je..
Anytime from now boleh bersalin...
Cuak weh...nervous tak tau nak habaq dah nie...
Tapi, buat-buat cool je... 
Dalam hati...Tuhan ja yang tahu...
Walau pun ni anak kedua...tahap cuak dia lain macam...
Maybe sebab dah ada pengalaman, boleh imagine cemana keadaannya bila sakit contraction..keadaan dalam labour room...OMG..OMG..kalau dilayan perasaan ni..memang takut melampau-lampau la...
So, buat-buat tak mau pikiaq dah la...
Doa banyak-banyak...minta Allah permudahkan segala urusan...dari sakit...smpai melahirkan.,..
Harap sangat urusan kelahiran adik Amsyar sama macam time Amsyar dulu....
Tapi, tak akan sama punya lah...


Harini checkup lagi...biasa lah...semakin last ni...checkup pun dah jd seminggu sekali...
Nurse cerita pasal sakit nak bersalin..tanda-tanda...kalau perut mengeras disertai dengan rasa sakit tarik sampai ke pinggang...selang 5 minit sekali...kena standby pegi hospital..
Walaupun belum turun tanda air ketuban @ darah...
Aku xpernah ada pengalaman sakit kontraksi ni...ada time Amsyar dulu kejap je rasa sakit tang pinggang...tu pun turun tanda air ketuban...
Tapi, kalau perut mengeras sahaja tanpa disertai rasa sakit...tu bukan tanda lagi...


Pastu tetiba time sampai opis...rasa lain macam dah...
Nak jalan memang sangat lah tak larat...
Di tambah dengan sakit bahagian bawah tu...
Senang ckp nak jalan pun malas la....
Buat pulak tetiba rasa perut mengeras...disertai rasa sikit kat pinggang...
Cuak terus!!! Eh, takkan tanda-tanda dah kot...
Tapi, tenangkan hati...tak da apa kot...
Lagipun rasa tu lama-lama baru datang balik....
Minta-minta sempat la balik bersalin kat kampung..
Plan balik minggu depan..tapi kalau ditakdirkan bersalin sini...apa boleh buat kan..
Harap semuanya selamat aje...
Mana-mana pun tak kisah..


Belanja gambaq Rafieq Amsyar sekeping...
Tak lama dah nak jadi abang...
Jadi abang yang baik utk adik nanti tau...
Love you...

4 comments:

  1. All the best. Semoga dipermudahkan segalanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mak icha...
      maaf tau kalau ada salah silap ngn kamu...
      doakan semuanya selamat :-)

      Delete
  2. Semoga semuanya berjalan lancar ye sis..


    Jom singgah http://www.cintavitamin.com

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley