Leaderboard

16 September 2015

Homemade Meatball...

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum...


Selamat hari Malaysia!!
Cuti dok rumah je..habiskan masa dengan anak-anak..
Husband As pun tak balik...
So, macam malas nak keluar...


Menu lunch As dengan Amsyar, sup bebola daging homemade & tempe masak sambal...
Berselera makan walau lauk simple...heheehe...
Untuk Amani, As buatkan bubur daging + carot + kentang...
Mau pulak dia makan...hahaaha..sebelum ni anak dara tu tak mau langsung makan bubur..
Nestum gandum + ikan bilis tu je dia suka...


As suka buat meatball sendiri...
Puas hati...nak buat pun senang je...
yang penting kena ada stok daging kisar la kat rumah...
As memang jenis beli lebih daging kisar buat stok sebab kadang-kadang ada je yang request nak makan spageti...



Homemade meatball:

Daging cincang
Tepung jagung
Bawang besar (potong dadu @ cincang)
Lada hitam
Garam 

Itu je bahannya...simple kan...just gaulkan semua bahan tu..pastu bulatkan & rebus dalam air mendidih...
Kalau nak frozen kan tak payah rebus..lepas gentel bulat tu simpan dalam fridge...


Lunch hari cuti Malaysia!! hehehehe..


2 comments:

  1. besaq besaq rupa parasnya. makan sebijik je dah kenyang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang saja buat besaq2...senang makan..sekali ngap...hihi

      Delete








Mini Rage Face Happy Smiley