Leaderboard

30 September 2015

Majlis harijadi Amsyar kat kampung...

Bismilahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...


Alhamdulillah...majlis yang dirancang berjalan dengan lancar...
Kebetulan, tarikh birthday jatuh pada bulan sambut raya haji...
Bila balik kampung dapat la buat majlis sekali...sebab buat dekat kampung lagi meriah...
Last buat majlis birthday Amsyar, time dia setahun...
Alhamdulillah, tahun ni rezeki kita lebih, dapat la buat majlis untuk birthday Amsyar....
Plan asalnya, nak buat korban & akikah Amani...tapi dek kerana kekangan masa & daging korban tengahari tu baru dapat maka tak jadi la nak buat korban & akikah nya..
Takpe la dik...masih ada masa nnt kita buat akikah untuk adik ye..
Oh ya..buat jugak majlis untuk sambut birthday mak As...
Mak harijadinya 18 September...berkongsi bulan kelahiran yang sama dengan Amsyar...


Preparation pun As buat as simple as I can...
Backdrop background pun DIY je...
Print huruf HAPPY BIRTHDAY tu pastu lekat dekat paper plate berwarna...
Decoration pun nan hado...just ada belon & backdrop tu je..janji ada...
Tema? Erm...rasanya takdak tema...cuma birthday boy request nak kek Ultraman...
Goodie bag pun As beli dekat DIY...mostly semua barang beli dekat DIY...
Tambah pulak DIY ada sediakan party pack punya barang...memang memudahkan kerja!


Menu pulak, hasil perbincangan dengan mak abah: 
- Mee kuah tulang
- Roti jala kuah kari ayam
-Ketupat & kari daging
- Laksam
- Apam Polkadot


Layankan gambar-gambar yang ada...photo kredit to adik As...hehehe..

Backdrop


Goodie Bag


Ultraman Cake

Snow Cheese Cake untuk mak..


Apam Polkadot.....peberet As ni...
Order dari kawan baik, Maklang...
Dah lama ngidam nak makan...
Sesapa nak order leh jengok page FB: dazzlelicious881
Selain Apam Polkadot ada jugak Sambal Hitam Maklang...


Foods

Birthday boy with Ultraman Cake....




Adik Amani with papa 


Happy Birthday Amsyar!!


Potong kek dengan tok pulak...












Alhamdulillah..terima kasih pada yang hadir...

9 comments:








Mini Rage Face Happy Smiley