Leaderboard

17 September 2015

Misi mencari baby carrier...

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...


Raisha Amani sekarang ni dah tak mau dok dalam stroller dah...
Letak kejap je pun dah meronta-ronta tak mau duduk...
Sudahnya abangnya yang take over...hahahaha....
So, sekarang kalau ke mana-mana memang akan pakai baby carrier ja..
Tapi masalah sekarang baby carrier yang ada tak berapa nak elok...
As pakai brand Baby Love tu...itupun yang abang Amsyar punya dulu....
Itu pun orang yang bagi...tak guna sangat pun...


Nak tak nak terpaksa fikirkan untuk beli yang baru...
Nak cari yang recommended & yang selesa...and of course yang affordable...
Ada banyak jenis baby carrier ni kat pasaran...


Jenis carrier yang ada di pasaran



Pemilihan carrier mengikut umur...








Pemilihan baby carrier mesti berdasarkan positioning di atas...
Penting supaya kedudukan kaki bayi berada dalam posisi yang sepatutnya..
Kalau tak akan menyebabkan hip dysplasia..

Apa itu HIP DYSPLASIA?? Boleh check sini ye http://hipdysplasia.org/


So, survey punya survey..As berkenan jenis SSC...selain ada macam-macam corak menarik,
nampak praktikal dan sangat sesuai untuk kegunaan di mana-mana...

Antaranya:


SSC Ergo




SSC Cuddle Me
Website: cozybaby.biz



SSC Andrea
Website: cozybaby.biz



SSC Tugeda
FB: Tugeda Carrier


SSC Tula (International..tapi tak tau la kat Malaysia ada jual ke tidak)




SSC Neezaneedles
FB: NeezaNeedleS

baby carrier big eyes shop
SSC BES (Big Eyes Shop)
FB: BigEyes Shop



SSC Snuggbaby
FB: SNUGGbaby

Selain online, ada je dijual di sesetengah kedai baby...

Rambang mata oi nak beli yang mana...semua comey-comey belaka kan?
Tapi kena pilih yang murah la dan termasuk dalam bajet la..
Hehehehe..apa yang As beli?? Nanti As update eh...


7 comments:

  1. oh! dah beli. mesti yang kosong dan budget punyer kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg mana satu yg kosong tu? hah..nantikan next entry mana kah yg menjadi pilihan hati.. hehehe

      Delete
  2. info bagus ni .. utk kegunaan masa akn dtg hihi

    *singgah & follow sini ^_^

    ReplyDelete
  3. chantik..wah sis nak ambik yg mane satu hahah..ske tgk yg kaler biru hitam tuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua cantik2 kan? rambang mata menengoknya...nnt sy update sy beli yang mana sis...hehehe..thanks sudi baca...

      Delete
  4. Dah decide ker yg mana? saya pun tgh fikir2. Cozy baby tuh ada discount RM15 kan. Sekarang baby x berat, below 8kg walaupun dah 1yo. Masih lg guna RS... rasa mcm nak upgrade ke SSC

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley