Leaderboard

06 October 2015

Raisha Amani 10 bulan 15 hari

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..

Lama tak update kisah anak dara As yang sorang ni...
Sekarang dah 10 bulan 15 hari dah...
Dah besaq dah...dok tak sedaq cepatnya anak dara ni membesar...


Check up 10 bulan aritu berat 7 kg...Tinggi 73 cm.. BMI pun normal..
Alhamdulillah...semuanya okey..


Sekarang dah boleh duduk sendiri dah...Merangkak macam skip je ni...
Menyulur dah...pastu terus duduk...
Belom nampak tanda akan mula bertatih...hehehe...
Abang Amsyar dulu pun setahun lebih baru berjalan...
So, consider Amani akan ikut abang lambat berjalan...
Orang kata kalau lambat berjalan, cepat cakapnya...
Ye la kot..sekarang ni mulut dah ringan...pok pek pok pek ja anak dara ni...
Tambah lagi kalau abang menyakat dia...dimarahnya abang..
Macam Abang Amsyar dulu pun, gigi time 10 bulan baru tumbuh...
Amani ni setakat hari ni belum nampak lagi gigi nak naik...
Masih fully breastfeed...alhamdulillah...cuma kat rumah pengasuh Amani minum susu Dumex..
Kalau balik rumah, botol susu memang dia tak akan pandang punya....
Bab makan, tak cerewet...tapi sejak kisah allergic ayam aritu, Amani memang banyak makan ikan & sayur...
Buah-buah pun dia suka jugak...


Ni lah keje dia...pantang buka almari....laju ja dia...
Tapi belum sampai tahap sepahkan baju-baju lagi...Lega ibu...
Tapi...pantang nampak benda kecik atas lantai, lambat tengok memang cepat je dia masukkan dlm mulut...
Bahaya betoi..so, lantai kena make sure takdak sampah @ benda0benda kecik..


Balik kampung raya aji...
Wan upah naik moto baru nak dengan wan...
Kalau tak, jangan haraplah nak dok lama-lama dengan wan...
Kalau Wan dukung pun...kejap je...
Amani ni sampai sekarang tak mau dengan orang...
Kalau dukung pun tak sampai 5 minit..mula la nak tereyak...
Haishhh...susah betul...
Tapi, dia akan okey kalau tak nampak kelibat batang hidung As...


Like papa like daughter kan?


Boleh dikatakan Amani jenis susah nak senyum..
Especially kalau ibu ajak selfie...hahahaha...


Semoga anak ibu, Rafieq Amsyar & Raisha Amani sentiasa sihat...


3 comments:

  1. Jap jer dah besar anak dara nie...masa nie la mak2 nie kena extra rajin..anak dara dah rajin explore satu rumah...hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la....semua tmpt dia explore...tp seronok tengok dia membesar depan mata :-)

      Delete
  2. wah! bulan depan amani dah 1 tahun. mai la kelana jaya tiup lilin dengan pak cik

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley