Leaderboard

10 February 2014

Cuti CNY - Melaka (Part 1)


Assalamualaikum...

Ok..ini cerita seminggu yang lalu...
Hahaha..baru nak dapat update...

Cuti CNY aritu kami join konvoi KEKAL 84 papa Amsyar ke PD & Melaka...
Nama pun konvoi, ramai la...ada dlm 11 buah kereta...
Best sebab ramai2...xde la bosan...

Jom layan gambar yang ada...

 Konvoi KEKAL 84...11 buah kereta semuanya..
Bertolak dari Ipoh kul 7 pagi...sampai hentian pertama PD jam 1 tgahari...



Budak excited nak swimming...huhu..mula2 bg main air ombak je..
last2 mengamuk nak mandi...
Terpaksa la papa layankan dia swimming...
1st time amsyar mandi laut ni...
Hitam la kamu nak...hahaha...

So, dipendekkan cerita (hahaha...mls nak cita pnjang2 kan aku ni)
Dari PD ke Melaka xlama pun....ikut jalan bawah (tak ikut highway) melalui Sungai Udang..
So, sepanjang perjalanan tu memang heaven sebab kiri kanan nmpk rumah Melaka yang comel kiut miut tu..
Seronok ja tengok....
Nak ke bandar Melaka memang jem tak ingat...nasib la kan...

Sampai apartment pun dah malam...aktiviti seterusnya sambung keesokan hari..



Okey..ini apartment yang kitaorg sewa...
Nama apartment ni aku dah lupa...
Best sangat apartment ni sebab dekat dgn laut...
Memang dok kena angin laut ja la..
Kami amik 2 apartment...
1 untuk kaum lelaki & 1 untuk kaum perempuan..
Standard 1 apartment ada 3 bilik, 2 bilik air...
Apertment pun dekat dengan town actually..
Boleh jalan kaki sahaja nak ke town...
Tapi...boleh tahan lenguh la kaki kalau berjalan...


Aktiviti esoknya kami pusing bandar Melaka lah...awai pagi dh keluar ni...
Semangat nak naik Menara Taming Sari, nak masuk Kapal Portugis dan lain2...

Jalan-jalan kat Dataran Pahlawan dulu...
Ok je...mcm shopping complex yang lain jugak...
Memandangkan cuaca kat luar memang panas terik...kami lepak dlm ni saja...hahaha...
lepas tu baru kuar jalan2 sekitar..


Hanya mampu melihat dari bawah Menara Taming Sari...
Sedih kot sebab xdpt nak naik...
Sebabnya...nak beli tiket Q teramat la panjang..
Dah malaih nak beratur..
Nasib la bila p time public holiday camni kan...
Ok takpe..nanti kita datang Melaka time hari biasa pulak okeh...
Hahahaha..bilakah?


Kagum sebentar kami melihat beca-beca yang cantik2...
Siap pasang speaker lagu macam2..
Ok...aku memang ketinggalan zaman pasal beca sebab kali terakhir aku ke Melaka adalah berpuluh2 tahun nan lalu...time tu depan A Famosa tu padang lagi...ada kereta lembu..
Skang ni mana ada dah padang...kereta lembu pun dah dipindahkan dekat Zoo Melaka...
Tu pasai ketinggalan zaman sikit tengok betapa berubahnya Melaka...


 

Naik beca la...dah penat berjalan..
Haahaha...25 hengget ja untuk naik beca ni...
Dia bwk pusing banyak tempat gak...
Ok la...sejuk je bila ats beca sambil menikmati pemandangan sekeliling...

Okay...nasib ada abang beca...dia la tolong amikkan gambar kami ni....
Hehehe..kalau idak jangan harap la ada gambar bertiga...
Walau pergi konvoi..tp masing2 bw haluan masing2...
Kami tak jalan ramai2...


Semua gambar dekat A Famosa...
Nak naik Kapal portugis pun xdapat jgak..
Orang ramai sangat oiii...
Sudahnya naik beca aja la..


Malam kami plan nak ke Jonker Walk & naik bot kat River Cruise...tapi tak dpt nak ditunaikan sebab paham2 la ye....ramai sangat manusia time tu...sudahnya jalan2 cari makan aja...


To be continued.... Part 2...



No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley