Leaderboard

10 February 2014

Playroom Amsyar...


Assalamualaikum..

Mula-mula cam malas je nak buat playroom untuk Amsyar ni...
Ye la..umah sewa je pun...
Kalau umah sendiri lain macam sikit semangat nak buat...
Tapi, bila pikir mainan dah makin banyak..
Buku-buku pun makin bertambah..
Bola 2, 3, 4 biji...ada besaq..ada kecik...
Dengan mini playground tu lagi...
Pastu ditambah lg dengan kereta, moto, basikal..
Haha..jenuh kalau semua bersepah kat ruang tamu..
Mau pening kepala mak dia...


So...decided to transfer semua mainan dia ke bilik belakang..
Lagipun dekat dengan dapur..so, kalau tengah masak still boleh jenguk/dengar apa dia buat kat dlm bilik tu...
Actually bilik tu buat simpan barang...kira cam stor la...
Tapi brg xbanyak mana pun...
Cuma susun elok2 satu side..
Ada la ruang untuk buat playroom Amsyar...


Gigih tau mengemas malam2 pas balik keja...
Tolak kotak...susun kotak cantik2...bagi nampak kemas..mop, sapu semua...
Pastu baru start susun mainan, buku2...segala kereta, moto, basikal...
Hurmmm...okey..memuaskan...buat permulaan ok la..
Nak buat sekaligus zaaa cantik & complete jenuh la...
Slow-slow upgrade ok...
Hehehe..
So, ini la dia playroom Amsyar..


Penjuru tu plan nak letak meja study nanti...
Belum dapat nak beli sampai ke hari ni..
Takpa..slow2 cari...


Terjumpa dekat Mr. DIY...
Alat ukur ketinggian..pastu ada ABC lagi..
Murah saja uols... RM 2.90
Apa lagi....rembat la 1..


Beli kat MYDIN... beli 2 dulu..pasni cari lg..
Ada belajar ABC & Belajar Jawi...
Mula-mula pening xtau nak lekat kat mana...


Dapat idea!! Selalu naik plaground...so, tampal dekat playground..
So..everytime dia naik mesti dia akn nampak..


So..bila nampak dia akan tanya ni apa....tu apa...
Secara xlangsung dapat ajar dia...
hehehehe... 2 in 1.. play & learn...


Mainan dia yang banyak tu lak just masukkan dalam bakul & susun tepi..
Plan nak cari rak @ kabinet yang boleh letak mainan @ buku sekali..
Takpe...cari dulu pastu survey...


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley