Leaderboard

19 February 2014

Cuti CNY - Melaka (Part 2)....


Assalamualaikum..

Bila dah ada part2 kena la gigih jugak menghabiskan cerita....
Malaih wei nak sambung taip entri pastu publish...hadoi la...Hehehe..

Hari kedua di Melaka...yakni hari last...pepagi lagi dh siap2..
kemas2 beg semua terus zass bawak turun simpan dlm keta & terus g breakfast.
Nanti tak payah pikir dah nak naik atas...angkut beg2..lepas breakfast dah leh terus gerak...

Hari last plan nak ke Zoo Melaka & Taman Buaya. Since tempat2 tu memang dah satu jalan ke highway...
Aku malas nak celoteh panjang2..jom la layan gambaq2 yang ada..


Excited nak p zoo okey...odw to Zoo Melaka ni...
Baru lepas breakfast ramai-ramai...

Okey dah sampai Zoo Melaka...
Sepanjang nak ke zoo cabaran jugak la sebab boleh tahan jem jugak...
Kan ke zoo ni jalan nak ke highway...
Ok la...dah sampai zoo mesti la kena masuk kan...
Memang excited dah nak masuk semua orang...
Tapi kan...sedih la...tak dapat nak masuk sebab orang ramai sangat..
Time nak beli tiket tu yang Q panjang tak hengat...
Malas la nak beratur terus tak dapat masuk...
Kesian Amsyar...takpe la..nanti kita g zoo Taiping aje la ye...


Masuk Taman Buaya aje la kita....
Ok la...dlm taman ni pun ada mini zoo jugak....hihi...
Nak masuk pun takde nak kena Q panjang berjela...


Tiket masuk ke Taman Buaya RM 15 utk org dewasa & 
utk kanak2 bawah 4 tahun cam Amsyar free aje...


Route Map...xla besaq sangat pun Taman Buaya ni...


Okey..ambik gambaq ngan buaya dulu..hehehe...



Bergambar depan replika Masjid Negara, KLCC, Penang Bridge, Putrajaya etc...


Start our tour to see crocodile...xbanyak sangat actually buaya dalam ni...
Time kami sampai semua buaya tengah tidoq...
Tapi pukul 2.30 mcm tu ada la crocodile show..
Tapi kami dah keluar time tu...
Tak dapat la Amsyar tengok crocodile buat show...

So, selain buaya-buaya kat dalam taman ni ada rumah hantu uols...
Pastu cam ada mini water park jugak...
Tergedik-gedik kaki Amsyar ajak masuk sana...
Sudah...mana de bawak baju nak mandi manda pun...
Mana la tau kan dalam tu ada tempat swimming tu...


Keluar dari Taman Buaya, dekat-dekat area situ jugak ada kereta lembu...
Lama tak tengok kereta lembu...ye la..last time pegi Melaka tahun bila kan..
Time tu kereta lembu masih dekat area A Famosa tu...
Lupa pulak nak tanya berapa ringgit naik kereta lembu ni...

So, itu la serba ringkas cuti-cuti kami ke Melaka....
Tak puas sebab xdapat pegi banyak tempat..
Takpa, next time kita pegi lagi...

Tapi kan...ada kisah pulak odw nak balik....bayangkan kami gerak nak balik jam 4 ptg..
Tapi disebabkan jalan nak ke highway tersangat-sangat la jem...kami decide untuk lepak kt Petronas sampai jam 12 tgh malam baru gerak...
Tunggu highway clear sikit...
Alhamdulillah, selamat sampai Ipoh 6 pagi...

Al tammat percutian 3 hari 2 malam kami ke Melaka...

2 comments:

  1. Phew~! Gigih!

    Sebab jem ni la bersyukur tak balik ipoh hari tu. ada kawan balik dr lost world perjalanan 2 jam jadi 6 jam ke kl. grrr. =_='

    ReplyDelete
  2. hahaha..tu pasai..gigih sungguh....kuikuikui..
    nak buat cemana...dah pegi berjalan time PH...sb tu km blik 12 tgh malam..jln dh clear...hihi

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley