Leaderboard

20 June 2014

World Cup BRAZIL 2014...


Assalamualaikum...


Sapa peminat bola especially musim World Cup ni?? Angkat kening... hehehe...
Aku angkat kening sebelah ja sebab walau minat tapi World Cup ni tak layan sangat...
Maksud aku, idak le aku sanggup berjaga malam/pagi semata-mata nak tengok live....
Baik aku tidoq...dah la karang nak jaga buat susu....p toilet la...tidoq kena cukup okey sekarang...


Okey, berbalik kepada tajuk World Cup...korang sokong team mana???
Aku?? Entah...dolu2 aku sokong England....nak tau sebab apa? Cer teka...Hah, betul2...sebab ada David Beckham...hahaha...tu dulu la..time muda remaja...
Yang pasti tahun ni England dan juara edisi lepas Sepanyol dah pun tersingkir awal....hihi...
Sekarang ni tak tau la...team mana menang aku sokong...gitu...



Pamplet aku dapat time beli makan kat kedai mamak.... hehehe...


Logo rasmi World Cup.... menatang apa ni? Hahahaha....

 
Tahun
Negara Hos
Juara
Skor
2014Brazil??
2010Afrika SelatanSepanyolSepanyol 1-0 Belanda
2006JermanItaliItali 1-1 (5-3) Perancis
2002Jepun / Korea SelatanBrazilBrazil 2-0 Jerman
1998PerancisPerancisPerancis 3-0 Brazil
1994Amerika SyarikatBrazilBrazil 3-2 Itali
1990ItaliJermanJerman 1-0 Argentina
1986MexicoArgentinaArgentina 3-2 Jerman
1982SepanyolItaliItali 3-1 Jerman
1978ArgentinaArgentinaArgentina 3-1 Belanda
1974JermanJermanJerman 2-1 Belanda
1970MexicoBrazilBrazil 4-1 Itali
1966EnglandEnglandEngland 4-2 Jerman
1962ChileBrazilBrazil 3-1 Czechoslovakia
1958SwedenBrazilBrazil 5-2 Sweden
1954SwitzerlandJermanJerman 3-2 Hungary
1950BrazilUruguayUruguay 2-1 Brazil
1946Tiada kejohanan Piala Dunia disebabkan Perang Dunia Kedua
1942Tiada kejohanan Piala Dunia disebabkan Perang Dunia Kedua
1938PerancisItaliItali 4-2 Hungary
1934ItaliItaliItali 2-1 Czechoslovakia
1930UruguayUruguayUruguay 4-2 Argentina
Sedikit imbasan negara-negara yang menjuarai Piala Dunia sejak tahun 1930.



Apapun, pada yang fanatik bola tu...layan bola jangan sampai memudaratkan...kesihatan, kerja & etc. okey...


2 comments:

  1. X minat langsung. Hahaha. Nama david beckham tu pernah la dgr. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kira ok la tu penah dengaq...hehehe

      Delete








Mini Rage Face Happy Smiley