Leaderboard

17 July 2014

Kisah mencari baju raya..


Assalamualaikum...

Semangat nak raya kan?
Sana sini dah kedengaran lagu raya...
Harini dah 19 Ramadhan...
Minggu ni, pastu minggu depan dah nak raya...
Seronok nak raya dah...tp sedih sebab Ramadhan akan berlalu...


Cuti Nuzul Quran papa amsyar ajak keluar cari baju raya..
Maklumla kan dapat bonus...hehehe...
Dalam kul 11 mcm tu kami tuju Angsana Mall dulu...
Situ memang banyak pilihan baju-baju ni..
Target nak beli baju melayu amsyar dengan papa dia dulu..
Setelkan baju dua beranak tu dulu baru pikiaq baju aku...


Tensen gak sebab nya ramai yang maha dasat la manusia...
Semua nak shopping raya kekdahnya...Sabar aje la...
Parking pun memang susah la kan..
Nasib kami, pusing2 dapat parking yang dekat dan teduh...


Dipendekkan cerita...pusing sana pusing sini...terjumpa satu kedai ni..
Baju melayu dia jual memang cantik...kain pun sedap je pakai...Tak panas...
Amsyar awal2 lagi dah pegang satu baju ni...kaler biru emerald..
Cantik...berkenan aku kaler tu..terus decide nak pilih kaler ni la..
So, cari baju yang saiz Amsyar..bagi dia try..
Ngam-ngam saiz 3...sedang elok ja dengan dia...

Bila dah bagi try sudah dia tak mau buang pulak..
Nak pakai...seronok tengok dapat pakai baju raya..Renyih memanjang..
Misi baju anak dah selesai..so, cari baju si bapak pulak...
Bapak pun nak baju melayu johor cam Amsyar jugak...sedondon-dondon gitu...
Tak mau baju cekak musang tu...
Tak da rezeki..baju saiz papa Amsyar yang leher johor tu sold out u!!
Huwaaa...frust kami laki bini....
Berkenan sangat dah ni....gigih jgak suruh adik jual baju tu cari..kot2 ada stock..
Tapi nan hado....gigih lagi suruh cari kaler lain yang ada tp memang dah abis...


Nasib la kan...takpe la..pegi la cari tempat lain pasni...Hehehe...
Adik jual baju tu kata, baju saiz Amsyar hari 1st puasa dah ramai orang beli...
Hohoho..awainya orang beli baju raya...


Cantik tak? cantik tak? 
Nice kan kaler biru ni...


Misi mencari baju raya kami 3 beranak diteruskan minggu ni pulak...



1 comment:








Mini Rage Face Happy Smiley