Leaderboard

15 September 2014

Pregnancy Journey: 2nd pregnancy...


Assalamualaikum...


Lilypie - (MllS)


Baru ada kesempatan nak update kisah 2nd pregnancy nih...
Alhamdulillah...sekarang dah masuk trimester ketiga dah...
Dah 30 weeks...Allah... cepat kan masa berlalu...
Tinggal 10 weeks lagi...

Early March macam rasa lain...letih & penat yang lain macam...
Balik keja ja mesti nak baring...
Terdetik dalam hati ni...mengandungkah? 
Tapi xcheck UPT lagi...ingat letih2 biasa...
Tapi bila berlarutan,...check la jugak....
Alhamdulillah...+ve...terus naik double line...
Yang lawak time tu dah pukul 12 tgh malam...
Terjaga dari tidoq, dok mamai lagi...
Terus WhatsApp papa Amsyar...tanya dulu dah tidoq ka belum...hahaha...
Pastu baru send gambaq... dia pun macam tak percaya...
Tapi, Alhamdulillah,...rezeki kami...
Amsyar nak jadi abang dah....

Alahan???
Alhamdulillah...sama macam Amsyar dulu jugak...takdak alahan/mabuk yang teruk...
Cuma biasa la..letih/penat mcm tu ja...

Masuk minggu ke 13 baru p buat buku pink...hahaha..
Konon tak mau p awai2 la sebab malaih nak p check up bulan2 tu...
Pastu padan muka kena marah dgn nurse sebab lambat register... hihi...
Sama macam Amsyar dulu jugak....ada kencing manis time pregnant...
So, kena la control diet....makan yang berkhasiat & jaga pemakanan...
Tapi sesekali langgar pantang jugak...hihi....

1st scan dekat klinik swasta...
Time ni 11 weeks dah...
EDD ikut scan 28/11/2014...
Alhamdulillah...nampak adik Amsyar dah walaupun dia tecik lagi.....


Last scan minggu lepas....
29 weeks time ni...
Alhamdulillah...baby ok..semua ok...berat pun ok...dah 1.5kg...
Jantina pun dah nampak...90% doktor confirm... :-)
Boleh la ibu start beli baju dah...hehehe...


Untuk adik baby...


Doakan semuanya selamat & dipermudahkan...Amin Ya Rabbal'alamin...

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley