Leaderboard

30 September 2014

Pregnancy Journey: Misi mencari playpen utk adik Amsyar....


Assalamualaikum...


Masih ada lagi barang adik Amsyar yang belum setel...
Alahai...mcm malas ja nak pikiaq...
Tapi mau tak mau kena pikiaq jugak...
Kena kasi setel sebelum adik Amsyar keluaq...
Last week done mendobi baju adik Amsyar...
Basuh mana yang ada dulu...
Kebanyakkannya baju-baju Amsyar...
Recycle bagi adik pakai...
Bab baju nak kena beli tambah sikit je lagi....
Pastu setel bab baju-baju nie...


Dalam list, nak kena mencari playpen/baby coat...
Rasanya memang patut beli bila pikiaq takut pulak kalau Amsyar nanti buat aksi 'stunt' atas adik dia...
Tak la minta benda tu jadi kan...tapi kena bersedia la....
Tak tau apa reaksi dia bila adik keluar ada depan mata dia....


So, survey2 la sana sini playpen/baby coat ni...
Boleh tahan mahal jugak yea... hahahaha...(ikut brand la)


Minat yang camni...siap ada mosquito net...
Dok kampung nanti tau saja la kan...
Nyamuk banyak...hehehe...
tapi jenis macam ni boleh tahan jugak reganya...

SNIGLAR Cot   The cot base can be placed at two different heights.
Ada jugak survey jamu mata IKEA punya baby coat...
Ni yang paling murah... RM 179...
Tapi nanti kena beli penghadang kiri kanan tu pulak....

KOMPISAR Bumper pad  
Ni ha...dah RM 49.00
Lagipun xberkenan sangat jenis baby coat ni...
Prefer playpen lagi...


 

 

Ini dekat Manjaku Baby Mall, Silibin Ipoh...
Banyak barang baby kat sini...
Harga pun okey...
Playpen paling murah kat sini yang RM 199.90 tu...
Tu pun promosi..kalau harga biasa dalam RM 200 - RM 300 la...
Jom lawati babaymanja homepage utk mengetahui lokasi di tempat anda


Buat jugak survey dekat Mydin, Giant & Tesco...
Mana la tau tetiba ada promotion kan....
Alhamdulillah,..Tesco ada buat promosi...
Playpen RM 199.00 promosi dapat harga RM 159.00
Okey la...harga dalam bajet kami....


Ni time pegi Tesco waktu lunch...
Terus amik gambar mesej papa bagitau ada promosi...
Sabtu lepas terus ke Tesco rembat...hihihi...
Nasib baik...sebab banyak dah abis...stok dah xdak...
Time kami p tu, tinggal 2 aje...1 yang display punya...1 yang memang stok akhir...
Fuh...nasib baik...ada rezeki kami...
Yang tinggal pun 2 kaler sahaja...biru & merah....


* Lega....done bab playpen...
Next..misi mencari tilam kekabu la pulak...


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley