Leaderboard

17 September 2014

Mengidam nasi daging....


Assalamualaikum...

Bulan lepas tak tau la pasai apa...boleh pulak mimpi makan nasi daging...
Adoi...kalau dah sampai masuk mimpi tu, memang rasanya kena cari la...
Nak buat sendiri...memang tak la...malaih nak masak...masak simple2 tu boleh la...
Nasi daging boleh dikategorikan sebagai makanan renyah jugak nk memasaknya...
Kena ada time rajinnya baru leh masak nasi daging dengan senang hatinya...


Kena pulak time tu masih dalam bulan Syawal...
Harap sangat ada yang buat open house menu nasi daging...
Takdak jugak...kesian baby nak makan nasi daging... :-P
Memang betoi2 teringin ni...padahal sebelum ni mana layan sangat nasi daging ni...


So, post kat FB & ada yang suggest masak sendiri....
kakak kat kampung pulak kata tunggu raya haji dia masakkan (raya haji kan banyak daging)..tapi, cam lambat je lagi nak raya haji...
Sepupu kat Kedah suruh balik kampung...dia masakkan... (raya puasa aritu baru balik...rasanya memang tak balik kot dlm waktu terdekat ni...)


So...nak dijadikan cerita...time demam aritu ajak papa balik kampung...
Tak plan pun nak balik....
Mungkin sebab demam...(boleh dikatakan teruk jugak la demam kali ni)
Ingat nak balik ambik angin kampung....
Balik la kami 3 beranak ari Jumaat tu...
Teringat sepupu kata dia nak masak kalau blik kampung...
Terus mesej dia.."kak da...nak makan nasi daging boleh?"
Alhamdulillah....rezeki nak makan ada jgak...
Kak da masakkan nasi daging & dinner malam tu p makan kat umah kak da....


Sejujurnya...iols tambah 2 pinggan okey...hahaha....
Rugi xmakan banyak sebab sedap...
Lepas tu sengkak..tersandar kekenyangan...(ish..buruk perangai)


Antara menu-menu:
- Nasi daging
- Daging rebus
- Kari ayam
- Air asam (ini wajib)
- Kerabu Epal
- Ayam goreng berempah


** Terima kasih kak da....masakkan nasi daging untuk ibu mengandung yang mengidam ni...
Alhamdulillah....

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley