Leaderboard

12 September 2014

Singgah Penang....


Assalamualaikum..

Curi masa time lunch update ni.. kalau tak pakai xupdate la blog untuk harini (alasan)..
Harini bizi yang amat...actually hari-hari bizi...

Short & unplanned actually..
Odw nak balik Ipoh last week, saja la gatai cakap kat papa Amsyar nak makan pasembur..
Teringin pulak nak makan (ok..skang boleh guna alasan teringin...pasni jangan harap)... hahaha....
So, bila cakap teringin korang agak2 dapat ke tak dapat?
Hihi..mesti lah dapat...(Lompat bintang suka)... TQ Papa...
Sambil tu nak ajak naik jambatan kedua Pulau Pinang tu...
Siap request lagi naik feri ke Penang then balik ikut jambatan kedua....

Okey..semua hajat dan keinginanku tertunai....amin.....
Amsyar pun excited kemain naik feri...ini 1st time dia naik feri...

Angin agak kuat haritu...hari nak hujan..
Memang msuk je kereta dalam feri...dah rasa mabuk laut...sebab angin kuat...rasa pening..
Bila feri dah jalan, baru keluar..then dah rasa ok....angin kuat memang best la..
Jalan pun leh melayang (eh..xla melayang..tapi bayangkan angin kuat kita jalan pastu cam xstabil gitu)....

1st time for Amsyar naik feri...
Excited bukan main...
tapi xberani jalan sendiri...
Agaknya sebab angin kuat sangat...
Nak papa dia dukung jugak...
Sambil tengok laut...dok nak swimming aje sampai ke sudah...
Ingat boleh swimming kot kat laut tu...


Wajah ceria, excited semua ada..
Ibu pun excited sebab dah lama tak naik feri...


Ok..terus menuju ke Padang Kota Lama...
Hari nak hujan...Alhamdulillah dapat tempat duduk baru hujan turun dengan lebatnya...
Kami oder pasembur Padang Kota & Kerang Bakar...
Pasembur banyak tu harga RM 19.00... hahahaha..makan sampai kenyang..
Kerang Bakar lak amik portion untuk sorang makan je...tapi banyak jugak dia bagi...
Harga Kerang Bakar RM10.00.. 
Alhamdulillah...kami bertiga makan dengan berselaranya...
Sedap weh pasembur tu...Amsyar pun makan tanpa toleh kiri kanan (hahaha...ni saja buat cerita)


 

Ha...kan dah kata makan tanpa toleh kiri kanan...hihihi...
Ingatkan dia xmakan..sebab dok bajet kuah pasembur mesti pedas...
tapi ok la...kalau Amsyar boleh makan maknanya kuah tu tak pedas la...


Boss makan...siap kupaskan kerang lagi...auwwwww.. so sweet...
Hehehehe...thanks papa belanja kami...


Last gambaq orang mengidam nak makan pasembur...hehehe....
Alhamdulillah..


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley