Leaderboard

13 August 2015

Cerita raya 2015

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum..


Raya dah nak habis oii...
Baru nak cerita pasal raya...


Raya pertama...tahun ni turn beraya di Ipoh..
So, pagi-pagi macam biasa ke rumah mak mertua...papa diaorang pegi solat raya..
Dah abis solat, kami terus ke kubur pak mertua As...
Lepas tu baru pergi beraya ke rumah kawan-kawan husband....
Kawan-kawan As memang xde la kat Ipoh ni...
Kawan opis pun semua balik kampung diaorang....
Ikut la husband beraya ke rumah kawan-kawan dia...
Sedara? As xde sedara kat Ipoh melainkan abang As...


So, abis raya dalam tengahari tu...kami balik rumah..budak-budak berdua tu time tido diaorg...
Rehat sambil As kemas barang nak balik  kampung petangnya...
Amsyar dah excited dah nak balik kampung...
Itu lah cerita beraya di Ipoh..


Amsyar tu sekarang ni kemain payah nak ajak bergambaq...
Sudahnya memang banyak gambaq As dengan Amani je la...


Picture raya untuk tahun ni...
Alhamdulillah..tahun ni raya berempat...

Tema tahun ni adalah biru...
Macam selalu sangat lah kaler biru ni pakai tiap kali raya rasanya...
Husband As tu pakai baju dia yang sedia ada...
Dia malas nk beli baru...sebab jarang pakai..
So, kena la kami 3 beranak cari baju yang kaler sedondon..
Baju Amsyar awal-awal dah beli...beli kat Kamdar je...
Baju adik Amani tu last minit pegi cari...
Sehari sebelum raya...nasib baik ada weh...


Raya pertama Raisha Amani...
ewah ewah...comey dak kite pakai baju kurung?

Raya kedua pulak..selalunya mak akan masak & buat makan-makan...
Boleh dikatakan untuk sedara-sedara aja la...macam sepupu2 yang balik beraya...
Ada tu setahun sekali dpt jumpa...
Bila jumpa...memang riuh rendah dibuatnya...

Menu adalah nasi & lauk pauk...
Sedap makan camni...bertambah-tambah..


Ni anak sepupu As...
Udah besau panjang dah...


Amani yang tak mau dekat orang...
Orang lain dukung dia mula la..Nak menangis...
Adoi la adik...susah ibu kalau macam ni...

Petangnya, kami pergi beraya rumah kawan husband kat Jitra...
Al tamat kisah berhari raya....
raya ketiga udah balik Ipoh...


2 comments:

  1. waalaikumsalam (menjawab salam yang diberi)

    Selamat kembali berblog. Selamat hari raya Amsyar, Amani, Rafizee & As? (mcm pelik je) ha ha ha a.k.a midat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...abg cik ku...
      selamat menjengah kembali blog ku ini..
      As ramai kenai..midat orang tak kenai..hahahaha

      Delete








Mini Rage Face Happy Smiley