Leaderboard

23 October 2012

Pencarian yg masih belum berhasil....

Assalamualaikum...


Selamat ari selasa...lg dua hari nk keja..pastu cuti, raya!!! 

Mood sgt lemah longlai bila pk bab mencari umah ni...serius! rs cam nk pecah pala otak pk & meng'google' kt internet...susahnya...susah itu bertambah susah & sukar pabila lokasi umah yg kami cr tu hanya terhad kpd kawasan2 tertentu sahaja...(sapa suruh???)..tp nk buat camna....

Misi kami last week ialah mencari rumah sewa & ronda2 di kawasan sekitar berjaya menemui 2 buah umah kosong...(nmpk kosong mcm xberpenghuni di mata kasar kami la)...then, kami try la selidik dgn bersembang dgn jiran sebelah umah kosong tu...(ketepikan soal malu & segan sbb pk nk cr umah ok!)...nsb ada la jirannya..biasa la selalunya weekend kn org pegi jenjalan...selidik pnya selidik, sembang pnya sembang....jiran tu bgtau umah tu br ja ada org nk masuk..tuan rumah tu br ja cuci umah dia..kami terlambat...oh! tidak ada rezeki utk kami...hampa? mmg sangat hampa..tp pk, dh xde rezeki..nk buat cemana kan...

Rumah kedua....hampa jgk jwpannya sbb jiran sebelah bgtau owner tu mmg xmau sewakan umah dia...kenapa? tidak lah sy tahu....dlm hati pk..aduh, kenapa ka xmau bg sewa...klu bg sewa, dpt jugak duit...rs cam nk je cr owner umah tu then try slow talk dgn dia...pk dlm hati aja la...tp confirm la jiran tu pn xtau owner tu sb dia kata umah tu dh lama xda org & xpenah lak owner g tgk umah tu...hurmm..apa leh buat..mmg xdak rezeki kami....maka, misi mncari umah adalah gagal...tp xpa, kami akn ttp berusaha smpai berjaya...bila tu, wallahualam..bersabar aja la...



No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley