Leaderboard

17 October 2012

Misi mencari rumah utk disewa......

Assalamualaikum...


Dah ari rabu uols....br hegeh nk update blog...oh...sgt xde mood ok minggu ni..apatah lg nk update blog sy nih...hanya buka blog....pastu bc blog kwn2..pastu close...done! nk meng'update' alahai...sgt mls...xde mood sesangat...

Tp ntah ari rabu ni...mood nk update tetiba melambai2...

Time menaip ni...tajuk utk entri msh blom hado...sebab xtau nk tulis apa...

Let's continue...
Actually pala otah tgh pening skang ni..sbb? ermmm...sebab pening memikirkan hal mencari umah sewa ni...mmg tensen! tensen pabila, umah yg dh di 'chop' dh terlepas ke tgn org lain yg rupa2nya dh 'chop' awai2 lg...tanpa pengetahuan kami la..(sebab ada org tgh yg menguruskan hal ni)...so,org tgh tu pn xtau apa2 sb tuan umah tu xinform dia yg dh org 'chop' umah tu...ok! redho & maybe xde rezeki km nk dok umah tu...so, misi mncari umah lain pun bermula...

Actually berlambak2 je umah utk di sewa di area Ipoh ni...tp memandangkan papa amsyar tu hanya mahukan umah yg dekat dgn umah mak dia & kakak ipar, ni la jadinya...reason yg dia bg nape xmau umah jauh2 adalah supaya senang bila ada apa2 hal...senang nk mta tlg...dekat je mak mertua @ kak ipar nk dtg umah...fine..sy leh terima reason tuh...mmg sgt2 masuk akal la...(melainkan ada maksud tersurat & tersirat, sy no komen! mls nk amik kisah)..tp bila memikirkan tinggal berdua dgn anak kecik...penting jg & ada betulnya jgk la bila ada mak mertua & kak ipar yg tggl dekat..bukan apa, senang klu ada apa2 hal......ye la..papa amsyar kan tggl jauh...so..target skang mancari umah sewa sekitar Tasek kawasan yg sewaktu dgnnya....

Skang ni kami tggl di umah mertua...ha, dh kenapa xdok je ngn mertua trus...kan senang..mest ramai yg akn ckp mcm tu kan? hurmmm...mmg la senang. tp bg sy klu ddk sekejap2 tu boleh la..utk ddk terus mmg xmau...sebab tak mau susahkan mak mertua, nk privasi, & yg penting nk ada umah sendiri.....senang & bebas nk buat apa...

Ok, msk bab cr umah balik...dlm dok cr2 tu dh jumpa satu umah kt area tasek jugak..taman ehsan klu xsalah..mmg dekat...condition umah mmg ok...dh confirm ngn tuan rumah..tp last2 tuan rumah tu tepon, katanya xjd nk bg sewa sebab dia nk buat homestay...oh! lg sekali xde rezeki utk kami...redha & pasrah! Now kena usaha balik mencari & terus mencari....

Ptg2 time blik keja, redah la kami dua beranak dr taman ke taman...mencari umah yg nak di sewakan..so far, pencarian kami masih belum berjaya! susah gila kot nk cr umah sewa yang melekatkan iklan RUMAH UNTUK DI SEWA!!!! mmg kena rajin bertanya org la klu dh camni....iklan pun mmg sgt xmembantu....dh godek2 mcm2 dh...dr MUDAH.my & mcm2...still xda...ada tu mmg ada la..tp bila dh hadkan utk kawasan tasek je...mmg la susah...tp dgn harapan dan percaya Insyaallah, akan ada rezeki, maka sy ckp dgn sendiri...bersabar lah....& teruskan mencari..


No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley