Leaderboard

29 October 2012

Salam Aidiladha.....

Assalamualaikum...

Salam Aidiladha....today br nk update blog sb bz ngn ari raya..hehehe..raya korban kami smbut di Ipoh shj sebab raya puasa dh sambut di Alor Star...(ni teori Papa Amsyar) kena bg adil...hokeeyy...sy hanya ok kan aje sb kena la berlaku adil...kan? Tp xkisah la sbb balik jgk ke Alor Star...tp berbeza raya kt Ipoh & Alor Star...kt Alor Star wpun raya korban, ttp meriah cam raya posa jgk...hihihi...

Pagi2 lps semayang bwk Amsyar tgk lembu kn sembelih, pas tu Amsyar main ngn cousins & sy plak berkemas baju utk pulang ke Alor Star...hoyeh, hati berbunga riang sb nk balik kampung...harus ada perasaan gembira sb nk balik kampung ok! plan nk blik awal iaitu sekitar pukul 3-4 ptg xjadi sbb ada hal2 yg tak dpt nk dielakkan...last2 kul 6ptg br bertolak balik. Hope takde la jem ats highway...& alhamdulillah, mmg xde jem wpun kete agk byk...Kul 6 bertolak kul 9 kami selamat sampai di kg...ujan lebat selebatnya setibanya kami di highway menghampiri Tol Alor Star Selatan.

Best dpt jumpa mak & abah & family yg lain...raya kali ni syok sb Amsyar dh leh jalan...mmg tak dok diam la dia..asyik2 nk jalan...org kt dh dpt kaki mcm tu la...walaupun balik kg hanya sehari, tp alhamdulillah, dpt juga meraikan dgn family...

Hari Ahad km dh bertolak balik Ipoh....Papa Amsyar awal2 lg dh bgtau nk bertolak awal sbb xmau jem..confirm akn jem & terperangkap klu blik lewat ptg @ malam...so, kul 9 kami dh gerak & alhamdulillah, wpun keta byk tapi xde jem...cuma dekat Kuala Kangsar dh start jem & amik alternatif balik ikut jalan bawah...alhamdulillah,selamat sampai Ipoh kul 12 thari & singgah di Mydin utk mengisi perut...Amsyar pn dh mengamuk lapar...


Kami dua beranak br lps tgk lembu kn sembelih..Masih terlalu awal nk explain kt Amsyar apa itu erti pengorbanan & juga cerita Nabi Ibrahim & Nabi Ismail...tp, Insyaallah bila Amsyar besar nnt ibu akn cerita ok....

No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley