Leaderboard

01 October 2014

Pregnancy Journey: Misi seterusnya...mencari tilam kekabu....


Assalamualaikum...
Hai semua....


Selagi tak beranak...selagi tu la tak habis cerita mencari itu mencari ini...
Jangan ada yang boring membaca udah la ye....hihihi...
Disebabkan Amsyar dulu banyak guna sepupu dia punya barang (anak kakak)...
Contoh tilam kekabu, kelambu baby, baby tub & etc...
so, memang kami takde shopping sangat time Amsyar dulu...
Tapi kali ni, memang semua kena beli baru....
Tu yang nampak mcm excited terlebih tu...
Padahal anak kedua dah...
Jangan ada yang kata aku over pulak....


Aritu misi mencari playpen....dah setel...
Sebab playpen tu idok disertakan sekali dengan tilam nya maka kena la mencari tilam....
Kali ni misi mencari set tilam kekabu pulak....
Maka...bermula la pencarian a.k.a survey tilam kekabu di alam maya...
List kat bawah ni antara yang aku rasa macam ok la...
Ada banyak lagi sebenarnya....
Kena rajin men'google' ler...


FB: Tilam Comel Tcs Sale

Cantik tak? Cantik tak?
Hehehehe...memang cantik la kan...
Rambang mata dibuatnya tau...
Ada banyak corak lain lagi...
Harga dalam sekitar RM 150 ke atas....
Sapa nak ushar sila ke FB page TCS yea...



FB: LilJuniorBabyBooth

Ha.....yang ni pun cantik kan?
Berkenan sungguh la corak camni...
Harga adalah RM 250... (bajet lari)..hehehe..
Tapi kalau ada yang mampu & berkenan, sila terjah FB ye...



FB: Nirhana Che Nan

Yang ni pun serius lawa....
Corak menarik...
Harga pun menarik jugak...
hehehe...mcm biasa la...
Out dari bajet....sekadar nak ushar2 jamu mata ok la...
sebab lawa-lawa....



FB: Set Tilam Kekabu Baby Cute Mute

Yang ni design berlainan sikit...
Lawa jugak...



FB: Nor Azian (Set Tilam)

Serius aku jatuh cinta dengan design ni...
Nampak simple je...
Harga lak ada 2 jenis ikut jenis kain...
Harga RM 220 utk kain cotton plus kain polkadot tu
Harga RM 230 utk English Cotton....
Okey...walau jatuh cinta tetap tak boleh nak rembat sebab out from bajet...




FB: Radi Wardrobe

Antara yang price dia under bajet...
InsyaAllah akan order dengan Radi Wardrobe..
Tengah usha2 corak yang cantik...
Pening pulak nak pilih...


** Hope dpt membantu bakal-bakal ibu luar sana yang tengah mencari tilam kekabu :-)

2 comments:

  1. Tilam kekabu yang mg betul kekakbu blh tgk kat kekabu online dot com. Yt knl owner tu dr group gojes.

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley