Leaderboard

10 March 2015

Pengasuh adik Amani...


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum...


Habis ja pantang haritu terus balik Ipoh...
Cuti bersalin berbaki seminggu + unpaid leave 2 minggu...
Misi time cuti tu adalah mencari pengasuh adik Amani & setel hal sekolah abang Amsyar..
Alhamdulillah, hal sekolah setel...
Pening jugak memula nak cari pengasuh ni...
Bukan senang kan nak cari pengasuh yang kita percaya...
Ya la...macam-macam kita dengar & tengok pasal pengasuh ni kan...


Kak Ani sebelah rumah pun mengasuh budak jugak..
Mula-mula tu memang pikir nak bagi Kak Ani je mengasuh Amani...
Tapi, memandangkan Kak Ani dah mengasuh ramai baby, so tak jadi la...
Mak Icha pun ada suggest tanyakan ibu Icha nak jaga budak lagi x...
Ibu Icha buat masa ni tak mau jaga budak lagi..especially bby sebab perlukan extra care...
Lastly teringat Mak Yam...
Mak Yam ni pengasuh abang Amsyar kat Taska dulu..
Dia la jaga abang Amsyar dari umur 6 bulan...
Kebetulan taska dah tutup & mak yam pun tak da kerja lagi...
So, decide ke rumah Mak Yam & sembang-sembang dengan dia...
Alhamdulillah...Mak Yam nak jaga Amani...
Mak Yam pun tak jaga ramai budak... cuma Amani dengan anak kak ipar, Safiyyah....
Lega sangat-sangat..sebab dengan Mak Yam dah kenal lama...
Mak Yam pun jaga budak okey sangat....macam jaga anak sendiri...
Cuma rumah mak yam la jauh sikit...kiranya aku kena pusing balik lepas antar adik Amani nak ke office...alah, tak kisah la...janji dapat pengasuh yang ok...

Seminggu sebelum masuk kerja, hantar adik Amani...
Hari 1st okey dia...baik je,...tak buat perangai pun...
Hari 2nd je dia macam meragam sikit...agaknya berubah tempat & perasan orang lain jaga dia...
Selepas tu, alhamdulillah okey dah...

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat...
Takda la hati ibu ni gundah gulana pikir adik Amani time keja...


Adik Amani dengan Mak Yam...
Renyih bukan main kamu dik....


5 comments:

  1. bila lah pak cik nak jumpa Amani ni. Harap - harap ada rezeki la ye!

    ReplyDelete
  2. Kalau nak mai mesti bersebab. kalau tak ada sebab tak mai la.Bulan depan pun Insya-Allah nak pi pahang tue pun sebab ada budak ofis ni kawin. ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sibuknya la pakcik sorang ni... kira mai ipoh nak jmpa amani kira bersebab la tu kan? :-) InsyaALLAH..kalau kami ke sana, kita jumpa...

      Delete
  3. biasalah sibuk pesta buku kat pwtc, start 24.4 ni. dekat sebulan lagi. kalau nak mai habaq la.

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley