Leaderboard

21 August 2013

Catatan berhari raya...part 3..


Assalamualaikum...


Kembali ke kehidupan yang normal...normal cemana tuh? Hehehe...normal maksudnya Amsyar ke taska, aku ke opis &papa Amsyar pun dah balik ke Tg Malim...Tunggu hujung minggu ni untuk kami dua jumpa papa lagi..


Walau dah kembali ke rutin harian, suasana hari raya masih terasa ye kawan-kawan...dah hampir 2 minggu kita menyambut hari lebaran. Open house di sana sini of course la kan. So far, xde lagi jemputan ke open house sapa-sapa untuk minggu ni....Umah kami xde la nak open house lagi...hehehe....tapi sesapa nak datang beraya, amatlah dialu-alukan. Biskut raya pun ada lagi...Kalau langkah kanan, ada la juadah sampingan. Hihihi...Cam last week, hari Sabtu terasa nak makan laksa lemak. So, merajinkan diri untuk buat. 1st time dalam hidup msk laksa lemak. Hahaha..Nasib menjadi. Kena la di tekak ni. Papa Amsyar pun kata ok. Thumbs up... So, alang-alang masak la lebih. Dapat la hantar kat MIL sikit...kak Ani jiran sebelah umah sikit. Rezeki Mak Icha jugak...petang tu datang beraya...dapat la rasa laksa lemak air tangan ibu Amsyar....hahahaha.....sedap ke idak wallahualam.....


Ok, bersambung lagi cerita berhari raya kami. Part ke 3 adalah hari raya ke 4 dimana kami sehari suntuk di rumah mak sedara papa Amsyar di Sg. Petani. Cousin papa bertunang. So, kami gerak dari Aloq Staq dalma koi 11 lebih camtu. Ala, SP dekat je. Sejam je...Cousin papa yang bertunang ni anak sulung Mak Tam papa Amsyar. Kiranya kami rapat jugak ngan Mak Tam ni...sebab dulu kecik-kecik dia la ngasuh papa Amsyar...


Majlis start dalam koi 3 ptg...so, kami yang sampai awai ni xde buat apa pun..melayan anak-anak main & sembang-sembang gitu ja. Makanan awai-awai lagi dah siap. Tuan rumah dah masak awal. MIL pun awai g tido umah adik dia. Menu haritu adalah mee rebus tulang & kuih muih. Sedap mee rebus tulang tu kata kao! Aku makan berulang la...hahaha....panjang lebar lak celotehnya...jom saksikan gambar2 yang ada...gambar harus la ada kan...walaupun xbanyak mana....huhuhu


Macam biasa la...harus ada gambar dua beranak ni...posing dalam keta ja odw ke Sg. Petani...Tema baju ikut suka..tapi kalau ikut tu MIL dah mesej siap-siap suruh semua pakai baju raya..sedondon katanya nant sebab nak amik gambar 1 family...so, kami menurut perintah..cuma Amsyar dengan papa pakai baju biasa je dulu sebab baju melayu kang berkedut & berpeluh-peluh lak kalau pakai awal...so, siap-siap iron & gantung dalam kereta. Nanti time nak bergambar baru kasi tukar uniform....


Bergambar bersama kakak cantik...ni Amsyar yang kata...asyik dok perati kakak ni ja sebab mekap..kan cantik...hihihihi...bila kakak cantik nak dukung dia xmau lak...malu auw auw lak amsyar ni... sepupu papa ni muda lagi...20 an gitu..hihi...tunang pun orang dekat-dekat situ jugak....kami panggil Nurul ja...sedih sebab aku xtau nama penuh dia....selamat bertunang Nurul!



Gambar kami dua beranak. Hahaha..gambar makanan yang sedap memang xdan aku nak snap...biasa la..si anak ligat kemain..kejap nak tengok ikan kt kolam...kejap nak panjat naik tangga pondok..macam-macam la.. Dlm hpone papa ada la gambar upacara sarung cincin semua. Oh! Lupa nak cerita....bergambar satu family sedondon cancel tak tau sebab apa. Nasib amsyar xsarung baju melayu...kalau dak jenuh berpeluh dia...


Aktiviti tambahan petang tu sebelum balik kami beraya umah kawan papa yang tinggal dekat-dekat situ jugak. 1st time jumpa wife dia....tengah sarat..tunggu hari nak bsalin anak sulung. Time kawen aku x pegi....esoknya kawan papa mesej wife dia dah selamat bersalin anak pompuan. Hihihi...Tahniah uncle Zul & Wife....


Al-tamat catatan berhari raya rasanya....rasanya la...hehehe.....




No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley