Leaderboard

30 August 2013

Quick entry & random photos...


Assalamualaikum...

Harini bizi sama macam kemarin...kemarin kena masuk meeting....kena amik tau semua hal sekarang ni....walau xda kena mengena....redho aja la....pikir itu untuk kebaikan dikemudian hari....harini punya bizi? ni baru balik dari JPJ...setel hal insurans lori company yang eksiden. Kena p amik 3rd party punya insurans...selagi xsetel selagi tu mengganggu jiwa raga...hahaha..ok, bab lori eksiden & cerita claim insurans tu dah setel..tunggu la pihak insurans bagi cek...minta-minta jangan la ada lori company yang eksiden lagi pasni...letih cheq nak setel bab claim-claim nih...

Eh..tadi kan pegi JPJ...nampak kat board pasal tender no plat....terbeliak bijik mata kot tengok tender untuk no plat AJL 1 ialah RM 80K ++ ....hoi hoi...gila mahai...gila banyak duit kot orang yang tender no tu...orang yang tender tu semestinya ca ya nun alif lah!....hehehe....apa da hal kan...duit banyak....kayo....

Ok...quick entri together with random photos for today...sebab harini hari Jumaat, kena buat quick entri..hahaha..yipee...bila hari Jumaat ja suka.....lompat bintang dalam hati...hehe...harini 23 Syawal dah..seminggu lagi abis la bulan syawal...cerita raya & open house pun xberapa nak ada dah....hihihi...

Roti Bakar 'teddy' Nuttella & Cheese... (nama sendiri create)

Ni breakfast Amsyar aritu...ada yang tanya cemana nak buat ni...hehehe...senang yang amat-amat....roti gardenia tu, amik 2 keping....letak cheese yang slice tu tengah-tengah @ apa-apa jem yang disukai...cam aku letak Nutella..pastu bakar atas dry pan tanpa minyak...terbalik-balikkan roti tu sampai agak masak...pastu kalau rajin tekap la cam tekap biskut raya ikut acuan yang disukai....hehehe....kalau tak rajin leh makan terus roti tu @ gunting kecik2 supaya senang anak nak ngap...hihihi...



Ni gambar semalam...tengok anak teruna sorang tu...ni antara aktiviti dia sebelum tidoq...abis selerak satu rumah tu memang dah confirm...hehehe....tunggu hari minggu baru kemas umah...hari biasa biar la macam tu...hari minggu ada masa baru kasi kemas rumah....eh, nak cerita pasal tocang tu sebenarnya...ada nampak tak? tocang pokok kelapak...hahaha, saja xdak keja...tengok rambut Amsyar dah kemain panjang...rambut panjang tapi halus-halus...hihi...sampai boleh buat tocang la...dia punya syok sampai kejap-kejap pegang rambut dia...hikhik...kesian kena buli ngan ibu semalam....tak sabar nak ada anak pompuan ke? hehehe....ops! bab tu tak mau komen ok....

Tapi cam comel pulak tengok Amsyar...hehehe...udah-udah la...jangan selalu kang nanti jadi identity crisis lak...anak lelaki kena ajar jadi budak lelaki....hihihi....



Wassup gambar ni kat papa dia semalam....terus papa dia kata tengok tv macam orang besar...eh eh..memang la anak awak dah besar....hihihi...dok ingat anak baby lagi ke.....



Esok 31 Ogos...selamat menymbut hari merdeka Malaysia yang ke 56...esok jugak harijadi si kembar Alief Amier...Insyaallah, petang ada makan-makan kat umah abang...malam ni pulak ingat nak bawak Amsyar tengok bunga api merdeka...tapi tak tau nak p tengok kat mana...stadium ke? padang Ipoh ke? hurmmm...xtanya papa dia pun lagi...sendiri buat plan je ni...pandai-pandai pulak kan....esok jugak Insyaallah, abg cik & wife akan datang rumah.....dia ada family day office dia kat Lost World Tambun...dah dekat tu ngan umah...kena la mai kan...siap request suruh masak laksa lemak lagi...hihihi...insyaallah, akan diusahakan....


Happy weekend & happy merdeka day untuk semua!!! 



No comments:

Post a Comment








Mini Rage Face Happy Smiley