Leaderboard

13 November 2013

Enfagrow A+: Smart Starter Kit

Assalamualaikum...

Lambat update harini sebab internet bengong.... grrrrrrrrr...
Ni pun line bengong ala-ala lembap jugak..sabar aja la...guna internet free macam tu la...Aiyak!!
Nk cita pasal starter pack susu Enfagrow ni ja pun...hihihi...semalam Amsyar tak sihat...selsema dengan batuk sikit..So, pas keja amik dia kat nursery then bawak g Klinik Dr. Alex...Dr. Alex takda..tapi jumpa Dr. Ling Ling...siap tegur dah lama tak tengok Amsyar...sekarang dah besar....hehehe...Memang dah besar pun Dr. Ling....

Lepas check apa semua...sembang-sembang dengan Dr. macam biasa la...dia ada tanya Amsyar minum susu apa sekarang ni....Amsyar minum Dutch Lady 123 tu..perisa coklat...tp dia kurang minum susu...kat taska sehari sebotol je minum...tu pun tak habis...tapi, nasib baik dia kuat makan....kira ok la kalau kurang minum susu pun kan...jangan susu tak mau..makan pun tak mau...pening kepala ibu nanti...so, Dr. Ling just suruh try Enfagrow A+ ni..dia ada bagi smart starter pack..kira cam sampel la....dapat 2 lagi uols...pastu yang best siap dapat free toys...Amsyar suka la...

Ni la dia...comey kan...cantik sangat kotak tu...dalam pack tu ada 3 paket sampel susu 40g..kira untuk sekali bancuh...ada perisa vanilla & original....

 Ni toys yang diberi sekali dalam kotak tu....Kotak toys tu pun bukan main lawa...


Ni namanya Stack & Count...macam lego la..tapi yang ni ada nombor 1-5 dan ada disertakan sekali macam bentuk-bentuk tu ikut bilangan & warna pada lego tu..kiranya kena kira & match dengan bentuk-bentuk tu...memang best tapi buat masa ni Amsyar tau baca 123 ja....nak mengira belom lagi..takpe..boleh praktis mengira guna ni kan...



Ini pulak namanya Textures & Number Puzzle....menarik sebab ada gambar animals...masih menggunakan kaedah count & ditambah dengan puzzle....kira susun puzzle mengikut nombor macam kat atas tu...Ni aku yang susun...hahaha...Amsyar kena train lagi nak susun benda alah ni....


Sedikit info pasal Enfagrow A+ ni di http://www.meadjohnsonasia.com.my/http://www.meadjohnsonasia.com.my/




## Belum bagi Amsyar try lagi susu ni...hahaha...susu mahai ni ohoi....teruskan la minum Dutch Lady dulu sebab itu yang sesuai walau tak minum sangat...hehehe...Ada yang kata jimat tak payah beli susu bulan-bulan...tak jugak..kalau jimat tang susu, leh guna untuk benda lain kan...tak kira la susu jenama apapun..mahai ka murah..kena tengok anak sesuai ke tak minum susu tu....





2 comments:

  1. Tahu takpa. Arissa dari kecik smpai umo staun anmum, tup2 dia setaun dh x ssuai. Dutch Lady jugak yg ssuai. Haha. Ayahnyer la seronok. =P

    ReplyDelete
  2. hehehe...tu la kan...susu sekarang mahai bebenor...tp nasib ada yang murah & sesuai...

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley