Leaderboard

19 November 2013

Trick Art Museum & Red Carpet @ ICity Shah Alam...


Assalamualaikum...

Finally...dapat jugak update blog...haish...Sibuk la sesangat kan...hehehe...


Last week kan hantar Ucu masuk UITM...so, plan nak bawak Amsyar ke ICity...dia memang suka la tengok lampu cantik-cantik & warna-warni tu...Lagipun Amsyar tak pernah lagi sampai ICity tu..kesian kan? Hahahaha.....sambil ke ICity, memang aim nak masuk Museum 3D tu @ Trick Art Museum...Yes, impian berjaya ditunaikan...tapi hampir-hampir tak jadi pegi tau sebab papa Amsyar nak ke PWTC tengok KL Autoshow....Nasib baik jalan nak ke PWTC ikut Federal Highway tu jem...so, papa Amsyar malas nak redah jem so kami patah balik ke ICT....Tapi sayang jugak, terlepas peluang nak masuk Autoshow..Next time okey...


Sampai ICity lebih kurang 8 lebih camtu...Guess what??? Ramainya orang ohoi..bas berbijik-bijik parking kat luar...oh, time cuti sekolah sudah...memang la ramai...tapi nasib kami sampai awal...still leh dapat parking & semakin lewat semakin ramai...baru tau...hikhikhik...


Semakin maju & membangun ICity ni rupanya...Last pegi 2 tahun lepas..time tu Amsyar dalam perut...sekarang dah ada tambah macam-macam...selain snowalk, lampu, rumah hantu & etc etc...banyak sangat tak ingat nak sebut dah...Tujuan utama nak terjah Museum 3D ja...tapi jalan-jalan la jugak  kat bawah tu bawak Amsyar tengok lampu... 

 
Eye On Malaysia versi ICity...hihi...tak sure la baru @ dah lama ada wheel ni...dah macam ala-ala funfair pun ada time ni...Gambar kami pun blur..hahaha...pakai camera handphone sajo....


Ice age mural....so nice...


Inilah red carpet...tarikan terbaru yang ada di ICity...sepanjang jalan nak ke tempat ni ada la logo star ni....Apa itu red carpet? 

Red carpet ni cam ala-ala tempat patung lilin tu...selebriti terkenal...ada Mr. Bean, ada David Beckham, ada Prince William & Princess Kate dan lain2...hahaha...Kami tak masuk pun...sebab? Hah..sebab tiket nak masuk sangat mahal ok...RM 100 for adult...tapi kalau nak masuk sekarang tengah ada Y.E.S....RM 50 for adult....so, memang tak la nak masuk red carpet ni time tengah-tengah bulan ni kan...dah gaji pun belum tentu nak masuk kot...Hihihihi...Lagipun Amsyar takut patung yang besar-besar ni...hahaha..sah-sah tak leh masuk bawak dia...

So, dapat bergambar sajo depan pintu masuk Red Carpet ni...

Jumpa pulak patung Ironman kesukaan Amsyar ni...tapi cuba tengok Amsyar tu...takut pulak...peluk tak mau lepas...tapi bila dah jauh dok ironman...ironman...alahai...

Yeahh...sudah sampai tempat yang dituju..Bergambar dulu depan pintu masuk...tapi, time ni ramai sangat orang...huhu...macam tak best ja..macam tak best ja....tapi dah sampai takkan tak mau masuk pulak kan...

Tiket masuk: RM10 for adult
(Sebelum ni tengok web RM5...hahhaha..maybe weekend mahal sikit kot)

Disebabkan ramai sangat orang, maka nak bergambar pun cam susah sikit...

Amsyar masuk-masuk ja dia lain macam...hahaha..nak berdukung ja...mungkin hairan ramai sangat orang..pastu tengok gambar pelik-pelik pulak...Tapi bila naik level 2...bukan main ligat berlari sana sini...terbantut sikit nak bergambar...hhahaha...

Bagi yang tak pernah masuk, jangan risau la kalau tak reti nak bergaya macam mana..hahaha...sebab sebelah art ni ada dilekatkan sekeping gambar kira cam bagitau kita la nak bergaya macam mana...hihihi..


Angel...

Curi telur helang...

Pandai Amsyar bagi giraffe ni makan....

Mai secawan...


Hamik kau...

Shhhh.....

Banyaknya syilling...

Naik bot...hahaha...

Lariiiikkkkk!!!!

Takutnya....

Dapat jumpa Spiderman okey....

Yes...the one & the only....gambar yang ada muka papa...selain gambar ngan Amsyar kat atas tu....

Al-tammat la cerita di Museum 3D ni...tapi tak puaih hati sebab tak dapat ambik gambar dengan semua lukisan...pastu orang ramai sangat sampai nak ambil gambar kn tunggu turn...Tapi takpe, lepas ni nak pegi lagi...hahaha...pegi time tak ramai orang pulak...baru syok...yes, mesti kena pegi lagi sebab best...pastu kena bawak kamera la supaya gambar nampak cantik...hahaha...kami amik gambar ni pakai kamera henpon sajo....





3 comments:

  1. wah..spiderman, is musti suka kalu gie.. wahahahaha! :)

    ReplyDelete
  2. I City tunggu kami datang Disember ni ye. Hahahahahaha.

    ReplyDelete
  3. ms ayang lia...satu je pong gambo superman...hahahaha

    dyatie...yeah...yeah...hoyehhh...

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley