Leaderboard

12 November 2013

Fenomena Bitstrips....



Assalamualaikum...


Pagi i update blog uols!!! Hahahaha...Malas nak buat keja lagi ohoi...Tambah lak kekenyangan breakfast mee goreng...mata kuyu ja...hoi!! melampau-lampau nampak...nak tido...nak kenyang balik rumah...kang kena marah dengan boss baru bebel sana sini...hikhikhik...takpe...amik 5 minit untuk bagi mee goreng turun ke perut dengan update blog...boleh gitu???


Nak cita pasal bitstrips ni...apa kebenda tu? Ala....yang kartun kita leh ejas rupa paras dia..pastu leh adapt situasi & juga dialog tu.. (eh, betoi ka aku explain ni?)..oh, kalau salah mahap ye...tapi lebih kurang macam tu la...tengok kat FB ramai dah update status guna bitstrips ni...Mak Icha & Mama Iskandar pun dah guna...Ibu Amsyar ja belom lagi....hahaha..maklumla, lambat sikit nak explore katanya...sama cam IG dulu la...orang dah berzaman ada IG...aku baru terhegeh nak install...


Okey...macam best ja...macam best ja...tengok orang guna bitstrip ni...hehehe...tapi aku buat masa ni malas nak install lagi...tah la...tak rasa pulak nak guna lagi..nanti-nanti la kot....aku kan lambat sikit bab-bab application ni...Apapun, enjoy tengok kawan-kawan update status melalui bitstrips ni...Cam Mak Icha cerita la...remeh jugak nak guna bitstrips ni sebab nak kena rajin nak edit ekspresi, pastu nak pilih situasi & last nak karang caption/dialog yang sesuai...kira kena spend masa betoi-betoi la nak buat benda bistrips ni.... 


Pada yang tak tau apa bistrips @ nak try install boleh la melayari http://www.bitstrips.com/ ni ye...Kalau pakai henpon pun boleh...sesenang ABC...chewah....install ja macam korang install application yang biasa tu...Ewah-ewah, mengajor macam dah guna je kan....hehehe...


GET THE APP

* Design cartoon versions of yourself & your friends

* Put your friends in hilarious comics where anything can happen

* Show how you're feeling with cartoon status updates

Join millions of people using Bitstrips as a more fun and visual way to communicate with friends.



Bistrips App
Bitstrips on FacebookSumber gambar: http://www.bitstrips.com/ 


3 comments:

  1. Tidak ku tahu ad dekat pc gak eh? Hahaha.

    ReplyDelete
  2. eh mama amsyar pun ade ke avatar nye?

    ReplyDelete
  3. yatie...daku pun baru tahu...google ja tadi..tgk2 ada...hikhikhik

    lia..belom hado la...malas lagi nak buatnya...hahahaha

    ReplyDelete








Mini Rage Face Happy Smiley